A vér és a nyirok tisztítása

 

A vér és a nyirok tisztítása néhány egyszerű módszerrel,

teljesen természetes

A jóga rendszerén belül tudjuk, hogy lényünk minden rétege (fizikai, vitális-érzelmi, pszichomentalis, szupramentális, spirituális) között szoros kapcsolat van. Az egyik szinten végzett tisztító tevékenységek előbb-utóbb visszahatnak a lét minden más szintjére. Így megérthetjük a tisztítás fontosságát, amely a fizikai szinten végrehajtott tisztítás az érzelmi és mentális szinten is reflexszerű tisztuláshoz és tisztuláshoz vezet. íme néhány nagyon egyszerű és tökéletesen hozzáférhető természetes módszer a vér és a nyirok tisztítására.
A nyirokrendszer, bár nagyon hasonlít a vérhálózathoz, élettani szerepe eltér a vérhálózatétól. Míg a vér elsősorban a tápanyagok és az oxigén szállításáért felelős a test összes sejtjéhez, addig a nyirokrendszer fontos szerepet játszik a salakanyagok felvételében és eltávolításában, ezáltal "tisztán tartja a testet" és megakadályozza a betegségek kialakulását. A nyirokrendszer az, amely "kisöpri" a hulladékot a szövetekből, összegyűjti és elpusztítja a szervezetben lévő méreganyagokat, baktériumokat, kóros sejteket, és elszállítja az immunsejteket oda, ahol szükség van rájuk.
Ha a nyirokrendszer nem működik megfelelően, a szervezetünk nem tudja megfelelően eltávolítani a méreganyagokat, nem tudja leküzdeni a vírusok, gombák és baktériumok által okozott betegségeket, és nem tudja megfelelően szabályozni a szövetekben lévő folyadék mennyiségét. A nyirokrendszer rossz működése idővel legyengült immunitáshoz, súlygyarapodáshoz és néhány súlyos állapothoz, például autoimmun betegségekhez vagy akár rákhoz vezet. A cellulitisz szintén a nyirokrendszer rossz működésének egyik ilyen következménye.
A nyirokrendszert károsan befolyásoló tényezők közé tartozik a kimerültség és a pihenés hiánya, a mozgásszegény életmód és a mozgás hiánya, az iparilag feldolgozott, mérgező kémiai adalékanyagokkal teli élelmiszerek fogyasztása, valamint a természetes nyers és friss élelmiszerek hiánya. Néhány közelmúltbeli tanulmány megerősítette a jótékony, kreatív gondolkodás óriási befolyását a nyirokrendszer jólétére. Ezek a vizsgálatok kimutatták, hogy azok az emberek, akik gyakrabban pesszimisták, akiknek túlnyomórészt negatív, negatív életszemlélete van, nagyobb valószínűséggel tapasztalnak nyirokrendszeri elzáródást, mint az optimisták. 

A tökéletes természetes elixír receptje a vér és a nyirok tisztításához

A vér és a nyirok rendszeres méregtelenítése nagyon fontos az általános egészség megőrzése szempontjából, és hatékonyan és egyszerűen elvégezhető a következő módon elkészített természetes gyümölcslével:
Összetevők: 1 gyökér vörös répa közepes méretű, 1 hagyma édeskömény, 1 link a petrezselyem friss zöldfűszer, 1 szál koriander friss zöld, 2 citromok bio, ökológiai termesztésből származó, 2 szelet gyömbér friss és lehetőleg az évszaktól függően választott friss gyümölcsöt.
Elkészítése: a gyümölcslevet ezekből az összetevőkből készítjük, lehetőség szerint mechanikus gyümölcscentrifugával, hogy a hidegsajtolási folyamatot biztosítsuk. Ez a lé azonnal fogyasztható, vagy hűtőszekrényben legfeljebb 12-14 óráig tárolható. A legjobb, ha havonta legalább egyszer fogyasztunk ilyen természetes gyümölcslevet. 

Egyéb természetes tisztítási módszerek

Ha bizonyos rendellenességek vagy betegségek orvoslására korrekciós módon akarunk fellépni, használhatunk gyógynövényeket is. Az ayurvédikus gyógyászatban ismert egyik vértisztító, a gyökér a manjistha (Rubia cardifolia) szintén hatékony nyirokerősítő. Egyéb gyógynövények, amelyek (szublingválisan, por alakban, naponta 4-szer, hosszú távú kezeléseknél) használhatók: a gyökér a astragalus (Astragalus membranaceus), a levelek brusture (Arctium lappa), gyökere cikória (Cichorium intybus), a virágok a egérfarok (Achillea millefolium), a virág a echinacea (Echinacea angustifolia), a virágok a körömvirág (Calendula officinalis), a gyökér a encián (Gentiana lutea), a gyökér gyökere vad indigó (Baptisia tinctoria), a lombos része a isop (Hissopus officinalis), a lombhullató része a ragadós (Galium aparine ), a gyökere pitypang (Taraxacum officinale), a lombhullató része a rocoine (Stellaria media), a virágok sárga mellek (Galium verum), a virágok a soc (Sambucus nigra), a lombhullató része a három foltos testvér (Viola tricolor), a növény légi része a növény nagy hajtás (Agrimonia eupatoria), a levelek a élő csalán (Urtica dioica) és természetesen a friss levelek gélje a aloe (Aloe vera). A fogyasztás során nagyon jó eredménnyel használható. hagyma, fokhagyma és a gyökere gyömbérnyersen, természetes állapotukban használják fel.
A nyirokdrenázs masszázs vagy akár önmasszázs (amely a nyirokcsomó-láncokra gyakorolt gyengéd nyomással érhető el) szintén ajánlott.

a Herculane 2016-os jógikus spirituális üdülőtábor programjában bemutatott cikk