Gabonafélék

ÉTELEK

Az életszínvonal látványos emelkedése a de-A 20. század második felének többek között két következménye volt: 1. a gabonatermékek fogyasztásának csökkenése és 2. az úgynevezett "civilizációs betegségek", a rák, az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a hiperkoleszterinémia, a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságának növekedése.

A GABONAFÉLÉK GYÓGYÍTÓ TULAJDONSÁGAI

A magyarázat egyszerű. A mindennapi energiafelhasználás nema modernizáció és a gépesítés következtében megállt a csökkenés. A testmozgás kiegészítő és szabadidős tevékenységgé vált. Ugyanakkor a táplálkozása módosított. S-feladta a régi ételeket - teljes kiőrlésű kenyér, gabonafélék - egyszerű és olcsó, amit őévszázadokon át táplálta őseinket. Helyükre drágább, ízletesebb termékek léptek, amelyek mindenki számára elérhetővé váltak (húsok, felvágottak, sajtok). Így a 19. század végénA nyugati országokban elfogyasztott fehérje átlagosan 73% növényi eredetű volt, míg 1985-ben ez az érték nem haladta meg a 28%-t. A növényi fehérjéket tartalmazó élelmiszerek, mint például a gabonafélék, azonban kevés zsírt tartalmaznak, vagy egyáltalán nem, míg az állati fehérjéket tartalmazó élelmiszerek szintén gazdagok ilyen anyagokban, ami megnehezíti az emésztésüket.

Többek között az agrár-élelmiszeripar elárasztotta a piacot kifinomult termékek sokaságával, amelyek nagyon édesek vagy nagyon zsírosak, kevés összetett szénhidrátot és rostot tartalmaznak, és így fokozzák a hétköznapi élet által okozott egyensúlyhiányt. A magasan fejlett országokban azonban, amelyek viselik meggondolatlanságuk következményeit (az úgynevezett "civilizációs betegségek", amelyekért pénzben és emberéletekben drágán fizetnek), a tendenciák megfordulni látszanak. A táplálkozási szakemberek és dietetikusok a teljes kiőrlésű kenyér fogyasztását javasolják, mint régen, és a természetes étrendet. Megjegyzik, hogy, a gabonafélék a szervezet számára szükséges anyagok gazdag forrásai, és olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyek segítenek az egészség megőrzésében, sőt, bizonyos betegségek gyógyításában is..

Így dr. Rosemary K. Newman, PhD a Montanai Egyetemen, megállapította, hogy árpa és zabpéldául erős koleszterinszint-csökkentő hatással rendelkeznek, köszönhetően a béta-oldható glikánok a szerkezetükben. Szintén, kukorica tartalmaz bizonyos anyagokat, amelyek csökkentik a szívbetegségek és a fogszuvasodás kockázatát. Fontos, hogy tanulmányok kimutatták, hogymegállapította, hogy a gabonafélék proteázgátlókat és antioxidánsokat tartalmaznak, amelyekkel az inaktiváló rákkeltő anyagok szerepe. A természetgyógyászok jelentős eredményeket értek el egyes daganatos betegségek kezelésében a teljes kiőrlésű diéta ajánlásával.

A terápiás erényekről és a gyógyítás egyéb titkairól gabonafélék felhasználása a munkában Táplálkozás és természetes terápia gabonafélékkel