A csodaember - regenerálódás a táplálkozás révén

A csodaember, egy nyerskosztos 40 éves tapasztalattal

 

Egy moszkvai külvárosban találkoztam egy csodálatos emberrel, Vlagyimir Timofjevicsszel. Ő 85 éves és nyerskosztos. Rengeteg szakirodalmat olvastam már ebben a témában, megnéztem az összes ógániai feljegyzést, tanulmányoztam a híres kínai traktátust, de egy 40 éves tapasztalattal rendelkező nyersdivorral most találkoztam először. Erős és kemény élettörténete van.

Vlagyimir Timofejevics volt a legidősebb gyermek a családban, és amikor 9 éves lett, apját elvitték a háborúba. Az egész háztartás a tanuló vállára nehezedett. Minden nap hajnali 3-kor kelt, hat lovat patkolt, nehéz fércmunkát végzett, és reggel 8-kor már az iskolában volt, és így tovább minden nap, amíg a 3. osztály után meg nem vakult. Olyan rosszul látott, hogy nem tudott megkülönböztetni egy férfit egy nőtől, és ahhoz, hogy egy betűt meglásson egy könyvben, nagyítót kellett vennie.

Néhány évnyi vak élet után, amikor vakon tanult meg ácsnak lenni ("megértettem, hogy éhség vár rám, ha nem tanulok meg valamit csinálni"), Vladimir Timofeevici epilepsziában megbetegedett. Rémülten mesél róla... A rohamok olyan erősek voltak, hogy a nyelvét harapdálta, és a ház minden fala, ahol már feleségével és gyermekeivel élt, vérben úszott. De itt még nem értek véget a kínjai. Amikor 40 éves lett, Vlagyimir Timofejevics gyomorrákban megbetegedett, pontosabban késői stádiumú rákot diagnosztizáltak nála. Az epilepsziával összefüggő fejfájás pedig a jobb szeme elvesztéséhez vezetett. Az orvos megsajnálta a haldoklót, és eltávolította a szemét. Vlagyimir Timofejevics emlékszik, hogy a kórházban ülve, kínzó fájdalmak közepette könyörgött az orvosnak, hogy szabaduljon meg a szemétől, amely "felzabálta az agyát". A beteg egyáltalán nem látott azzal a szemmel, és az orvos, kicsit tétovázva, megműtötte.

Azokban a napokban, amikor gyakorlatilag haldoklott, Vlagyimir Timofejevics egyáltalán nem evett, kivéve a gyógyszereket, amelyek elvették a fájdalmát. Öt hónap után üszkösödés alakult ki a bal lábán, és az orvos el akarta távolítani.

Vladimir Timofeevici

Ezért mondta Vlagyimir Timofejevics, amikor érezte, hogy közel a halál, hogy "kétlábú koporsóban akarok lenni". Néhány nappal e beszélgetés után az orvos elbocsátotta őt "meghalni" otthon, mondván, hogy 3-4 napja van hátra.

A belső szervek gyakorlatilag elsorvadtak. Vlagyimir Timofejevics azt mondja, hogy otthon a gyerekek készítettek neki egy koporsót, és ő beleült, elfogadva a végét.

Másnap kiment a szabadba: "Azért mentem, hogy elbúcsúzzak a természettől. Leültem az udvaron a fűre, és gondolatban azt mondtam: viszlát, pitypang. Körülbelül három órát ültem, és egyszer csak hallottam, hogy a természet válaszol nekem: ne menj el, szükségünk van rád. Az állatokat megnyaltad, miért nem tudod magadat is megnyalni? És akkor eszembe jutott, hogyan bántunk a tehenekkel és a lovakkal. Bojtorjánleveleket aprítottunk! Feltéptem egy csomó bojtorjánt (rengeteg volt), megkértem a rokonokat, hogy aprítsák fel, és elkezdtem enni. A bojtorján nagyon keserű volt, de Vlagyimir Timofejevics úgy akart élni, mint még soha. Elmesélte, hogy a bojtorján után belülről égett, úgy érezte, hogy a pokolban van. Négy hónapig kitartott, és csak bojtorjánt evett. Semmi mást. És a rák és az üszkösödés alábbhagyott. Mi több, a lábán eltűntek az erek, a lába fehér lett, mint a gyerekeké. Bonyolultabb volt az epilepszia, ami évekig nem múlt el.

Azóta Vlagyimir Timofejevics csak élő növényi táplálékot eszik. Úgy véli, hogy ha megfőzik, az halott étel. Három hűtőszekrénye van. Elmagyarázta nekem, hogyan fagyasztja le a téli tököt, a sütőtök levét és az apróra vágott bojtorjánt.

Télen csak sütőtöklevet igyon: "A többi nem kell" - magyarázza.

A csodatévő emberről értesülve az emberek odajönnek hozzá. Akiket az orvosok elutasítottak, de akik élni akarnak. És meggyógyulnak. Amikor megkérdeztem, meddig élhet az ember, azt válaszolta: "85 éves vagyok, és nemrég új fogakat növesztettem. A természet törvényei szerint ez egy új élet, és számomra - a következő 85 év", és nevetve mutatja egészséges, fehér fogait. Ugyanez történik most Vlagyimir Timofejevics szakállával és hajával is: fekete szőrszálak jelennek meg surranó haján keresztül. Szinte nincsenek ráncai, csak néhány ránc a homlokán. A háztartás nagy, és ez sok.

De a legelképesztőbb dolog nemrég történt: Vlagyimir Timofejevics felfedezte, hogy a kivágott szem helyett kinyílik a szemhéj, és egy másik szem jön ki! Humorral meséli: elmentem a rendőrségre, és azt mondtam nekik: cseréljék ki az útlevelemet! Az útlevelemben van egy szemem, és a másik kinyílik! Mit tegyek?" Erre megvonják a vállukat: csoda ember, mit mondhatnánk?

A legnagyobb gonosz szerinte a hús. "Úgy tűnik, hogy felfaljuk magunkat, és aztán belül megrohadunk" - magyarázza a nyersevő. Adott nekem bojtorjánt - ez keserű ...

ecology.mda