Nagarjuna

Nagarjuna

 

A bölcs Nagarjuna a keleti hagyományban egyöntetűen India egyik legkiemelkedőbb gondolkodójának tartják. Ugyanakkor, Nagarjuna az indiai kultúra és spiritualitás történetének egyik legrejtélyesebb alakja.

Számos írásos művet tulajdonítanak Nagarjuna és még sok más rendkívüli, többnyire paranormális vagy csodás jellegű teljesítményt, amelyeket állítólag különböző körülmények között ért el. Ezért hajlanak a nyugati tudósok arra a meggyőződésre, hogy Nagarjuna vagy egy mitológiai szereplő, vagy egynél több ilyen nevű lény létezését feltételezi, Nagarjuna.

Azonban a bölcs ember szavai szerint DalhanaNagarjuna a szerkesztője a Ayurveda amit ma úgy ismerünk, mint "Sushruta-samhita". Azon kívül, hogy szerkesztő (pratisamskarta) ennek a hatalmas műnek, Nagarjuna a szerzője a mű később hozzáadott utolsó részének is (Uttara-tantra). Nagarjuna a szerzője a Rasaratnakara és számos regeneráló hatású gyógynövényrecept és híres terápiás formula.

Nagarjuna több mű szerzőjeként is ismert tantrajég, mint ayurvédikus, orvos és alkimista, olyan szerepek, amelyeket egyes modern tudósok szerint különböző, azonos nevű emberek töltöttek be. Mindezen skolasztikus feltételezések ellenére az indiai hagyomány, a kínai és tibeti hagyományokkal összhangban, mindig is úgy tartotta, hogy volt egy kivételes lény, akinek a neve Nagarjuna, aki egyszerre volt költő és filozófus, ayurvédikus, alkimista és kivételes szellemi lény, akiről azt mondják, hogy aszentként jegyezték fel. A keleti hagyományban számos spirituális művet is neki tulajdonítanak. Nagarjuna.

Nagarjuna s-született mint brahman. Az s-született Vidarbha a régióban Mahakoshalahanem...élete nagy részétegy kolostor a Sri-Parvata vagy Sri-Sailaa folyó közelében található Krishnaa régióban Andhra-pradeshNagarjuna egy megvalósult lény tanítványa volt (siddha), az úgynevezett Sharadha-pada. Közvetlen kapcsolatban állt az egyetemmel Nalanda és a tanára volt Arya-devaaki később ennek a spirituális iskolának a mentora és koordinátora lett.

Életének és eredményeinek leírása Nagarjuna létezett szanszkrit nyelven, de jelenleg elveszett, és kínaira fordította le a Kumarajiva, Kr. u. 401-ben. A tibeti hagyományban is van néhány utalás, amelyek közül a legteljesebb a történész Sár Taranatha. Ezen életrajzi töredékek alapján úgy tűnik, hogy Nagarjuna i-követte a pátriárkát Parshva több mint 62 éven keresztül ennek a lelki közösségnek az igazgatásában és vezetésében. A régió királyának közeli barátja és tanácsadója volt. Satavahana aki hálából a tanításokért és a lelki támogatásért, amit afelajánlotta, építette a kolostort Sri-Sailamély hálával.

Születési dátum és életszakasz Nagarjuna rendkívül ellentmondásosak, és a történészek és életrajzírók intenzíven vitatják őket. Egyes történészek Kr. e. 57 körülre, mások Kr. u. 23 körülre, míg egyes nyugati tudósok szerint Kr. u. 120-ra teszik. Vannak olyan vélemények is, amelyek a 166-ös időszakra teszik.Kr. u. 200-ban, míg az indiai történész Bhandakar Kr. u. 278 körülre teszi. Jól ismert, hogy Nagarjuna kortársa volt a bölcs Kanishka és a király Satavahana, így a legpontosabb asszociáció, amelyet a legtöbb életrajzíró tesz, Kr. u. 80 és 104 közé esik.

Nagarjuna a híres mű szerzője Vaidya-jiva-szútra, a de-a második hely az alapvető spirituális értekezések sorában szereplő orvosi írások hierarchiájában. Tanjur. A mű szerzője a következő néven ismert Klu-Sgrub (Nagarjuna) vagy Klu-Sgrub times Snin-Po (Nagarjuna-Hridaya vagy Nagarjuna-Garbha). Az írásokban Tanjura, Nagarjuna 122 mű szerzője, ebből 6 művet írt alá. Nagarjuna-Hridaya (vagy Nagarjuna-Garbha) és az egyikük NagarjunaPada. Egy másik mű tartozik a szent írások a Tanjuraz aláírt KrishnaNagarjuna. Még ha úgy tűnik is, hogy különböző szerzőkről van szó, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az alapnévhez kapcsolódó előtagok vagy utótagok Nagarjuna nevezetesen Hridaya, Garbha, Pada vagy Krishna olyan kiegészítések, amelyeket gyakran hagyományosan bizonyos körülmények között tesznek, hogy kiemeljék az író egy bizonyos szellemi adottságát, aegy bizonyos inspirációs állapot. Az indiai ayurvédikus hagyományban az alkímiai művek közül több (Rasa-Shastra) és a híres orvostudomány is a Nagarjuna.

A feljegyzett megnyilvánulások e sokfélesége miatt a legtöbb modern kutató úgy vélte, hogy négy fő irányzat létezik, amelyek négy hiposztázisról árulkodnak, amelyekben amegnyilvánult a bölcs Nagarjuna:

Ezek közül az első a filozófus. Mint filozófus, Nagarjuna a költő kortársa volt Ashvaghosha és a RajataranginiNagarjuna kortársa volt Kanishka. Ebben a tekintetben ez az az időszak, amelyben Nagarjuna s-ebben a hiposztázisban nyilvánult meg az első évezred első két évszázada között.

A második hiposztázis a Nagarjuna a tantrikus tanító szerepe, amely a feljegyzések szerint a 7. században a 7.AD 8.

A harmadik hiposztázis a Nagarjuna az indiai alkímia és az esszenciák kinyerésének tudománya megalapítójának nevéhez fűződik (Rasa-Shastra). Nagarjuna más néven is ismert volt Siddha Nagarjuna vagy Nagarjuna, az, aki elérte a lelki tökéletességet.. Indiai spirituális hagyomány úgy tartja, hogy a titkos tanítás az alkímia, amely Nagarjuna gyakorolta-o sikeresen, i-lehetővé tette számukra, hogy látszólag paradox módon különböző pózokban és különböző időpontokban nyilvánuljanak meg.

A negyedik hiposztázis a Nagarjuna számos ayurvédikus mű szerzője. Ő a szerkesztője a titkos műnek Ayurveda Sushruta-samhita. Egyes tudósok szerint, ő volt a tanítványa Bhaskara, a tanulmány szerzője Jóga -ratnamala. Kr.u. 1240 körül vált híressé mint ayurvédikus gyógyító.

De bármi legyen is a különböző vélemények az életrajzáról, a bölcsek Nagarjuna egyrészt azért, mert hozzájárult az ősi tudomány, a tibeti tudományok elterjesztéséhez, másrészt azért, mert a tibeti tudományok és a tibeti tudományok terjesztéséhez. Ayurvedaés azért is, mert kiemelkedő mértékben hozzájárult a szent írásokat alkotó művekhez, amelyek a Tanjura.

A bölcs Nagarjuna egy rendkívüli összetettségű és átfogó szellemi lény példája marad számunkra, akinek nagyon gazdag és lenyűgöző élete volt, és aki a bölcsesség és a siker igazi szellemi modelljét nyújtotta a spiritualitás számos területén.