Sanzaienele

Az ünnep Sânziene

Monica Pascalau, ayurvéda előadó AMN-Románia

 

Népi hagyomány

A román néphagyományban a jól ismert éjszakai Sânziene, hogy ez egy varázslatos éjszaka, amely a bámulatosan békés egyensúly varázslatos, varázslatos pillanataként nyilvánul meg.

Azt mondják, hogy ezen az éjszakán a mennyország kapui szélesre tárulnak, és a misztikus, jótékony entitások az éteri világból ezen az éjszakán jönnek egyEzen az éjszakán, amelyet június 23. és 24. között ünnepelnek, mivel ez a nap Keresztelő Szent János napját megelőző éjszaka, a néphagyomány szerint a szerencsés emberek, férfiak és nők egyaránt, találkozhatnak a földi világgal.varázslatos módon, sanzienele.

A néphagyományban, sanzienele szenteknek, szépségek, leányoknak vagy szanáknak is nevezik őket, és a néphitben ezek a lények állítólag rendkívül szép, félelmetes lények, áttetsző, fénylő, levegőből készült lények, fehérek, lélegzetelállítóan szépek, mind jótékonyak és bizonyos jótékony tulajdonságokkal rendelkeznek.

Tündérek

Szintén a folklórban azt mondják, hogy bizonyos könnyű széllökések, amelyek napközben jelentkeznek, éjszaka tündérekké válnak, a iele, akiknek arany hajuk van, fehér ruhájuk, mintha gőzből lennének, és szédítő hórihorgas táncot járnak játékosan a kerteken keresztül, ahol nincsenek emberek, majd kimozdulnak egy-egyegyik helyről a másikra, harmonikusan, hallatlanul dallamos hangon énekelve a levegőben.

A oldalról iele azt mondják róluk, hogy félig átlátszó légnemű entitások, tiszták, nemesek, nehezen érzékelhetők a tompa, aljas, gonosz emberi lények számára, természetük pedig instabil, bájos, folyékony és hajlamos a spirális örvények formájú mozgásokra.

Jótékony természet

A folklórban is említik, hogy sanzienele vagy aranyos jóindulatúak, azok az emberek számára jóindulatúak, akiknek kimondottan jótékony belső irányultságuk van. Sânzienele, ha megidézik őket, és ha bizonyos kellemes felajánlásokat tesznek nekik, rendkívüli termékenységet adnak a mezőgazdasági terményeknek.

Azt is mondják, hogy Sânzienele segít a madaraknak, segít az állatoknak, erős illatot áraszt, és csodálatos gyógyító képességekkel ruházza fel a virágokat. Ha néhány előzetes felajánlással együtt hívják meg őket, beavatkoznak aparanormális módon gyógyítják a betegségeket, és megszüntetik vagy eltüntetik az emberek szenvedését. Azt is mondják, hogy megvédik a mezőket az elemektől. Pontosan azért, mert aegy másik világ, és hogy rendkívül szépek, bájosak, a néphagyományban azt mondják, hogy "Aki látja őket, nem hisz nekik, és aki hallja őket, mert ostoba, nem válaszol rájuk."

A román néphagyományon belül, Sânzienele más néven ielele és gyakran úgy írják le őket, mint csodálatos, kissé tündérszerű leányokat, akik csodálatos, jótékony varázserővel, valamint csodálatos mágikus képességekkel rendelkeznek. Azt mondják, hogy ugyanolyan természetfeletti képességekkel rendelkeznek, mint a nimfák, a najádok, a dajkák vagy a sellők, más szóval az undinák.

Népi hiedelmek

Ielele Többnyire a szabadban, de hegyekben, barlangokban, magasan a sziklák tetején vagy folyópartokon is élnek. Néha pocsolyákban élnek, vagy útkereszteződéseknél fordulnak elő. Néha úgy írják le őket, mint fürdőzőa források kristálytiszta vizében.

Azt mondják, hogy ezek a lények különösen éjszaka, holdfénynél jelennek meg, és vidáman pörögnek hórihorgasan eldugott helyeken, például vad réteken, tavakon, kevésbé forgalmas útkereszteződésekben, elhagyatott üvegházakban, vagy csoportosan táncolnak a szabadban. Vannak beszámolók arról, hogy látták őket meztelenül, csupasz mellel, harmonikusan, kibontott hosszú hajjal táncolni, de ritkábban úgy írják le őket, mint akik kendős ruhát viselnek vagy átlátszó fátyolba burkolóznak, és lábuknál kristályos hangot adó csengőket viselnek. Sajátos táncuk a hora. Meglepő, hogy ez a tánc egyben néptánc is.

Egy ezoterikus módja annak, hogy felkészüljünk a mellek éjszakájára, hogy képesek legyünk érzékelni ezeket a finom, jótékony entitásokat, amelyek Sânzienele, a sandiary virág szárított porából ½ teáskanálnyit szublingválisan kell beadni. Megnedvesítjük egy kis sima vagy ásványvízzel, nyelv alá helyezzük, és 15-öt napig tartjuk nyelv alatt.20 perc. Ezután a homoktövis porát vízzel lenyelhetjük.