Kedvező hozzáállás

A jótékony és konstruktív mentális hozzáállás szükségessége

a diéták végrehajtása során

 

Köztudott, hogy a szervezet tisztítását vagy méregtelenítését célzó táplálkozási kúrák során, mint például az oshava típusú diéta, a nyersételkúrák, a friss gyümölcs- és zöldséglevek kúrája vagy akár a csak vízzel végzett fekete böjt, gyakran szembesülünk bizonyos negatív mentális állapotokkal, amelyek valódi belső akadályokat jelentenek, amelyek hosszan tartó kellemetlen állapotokat generálnak, és amelyek akár arra is késztethetnek, hogy feladjuk az általunk követett táplálkozási fegyelmet.azt javasoltuk, hogy kövessük.

Ezekben a nehéz időszakokban a kellemetlen mentális állapotok azt a többnyire téves benyomást keltik bennünk, hogy nem tudjuk tovább folytatni a rendszert. Néha intenzív, látszólag ellenőrizhetetlen "sóvárgások" jelentkezhetnek, néha pedig egyszerűen késztetést érzünk arra, hogy felhagyjunk a diétával anélkül, hogy igazán értenénk, miért. A valóságban az ilyen helyzetek azt jelzik, hogy bizonyos jótékony tisztulások és átalakulások zajlanak bennünk, nemcsak a fizikai testünkben, hanem a mentális, lelki és szellemi oldalunkon is.

Ahhoz, hogy sikeresen végrehajtsunk egy olyan tisztító diétát, amelyről tudjuk, hogy jó és hasznos számunkra, már a kezdetektől fogva szükséges, hogy "felfegyverkezzünk" az elszántság belső állapotával és a bizalommal annak sikerében, amit jót akarunk tenni. Még mielőtt ténylegesen elkezdenénk a folyamatot, nagyon világosan szem előtt kell tartanunk azt a célt, amiért azt végezzük. Egy erős, határozott és jól körülhatárolt jótékony motiváció valószínűleg megadja a belső erőt és lendületet ahhoz, hogy végigvigyük, amit elkezdtünk, az esetlegesen felmerülő belső akadályok ellenére is. Mi több, ez a mély és élénk jótékony motiváció képes arra, hogy mindazok a negatív állapotok fel sem merüljenek!

Aztán, ha az általunk elfogadott diéta során azt tapasztaljuk, hogy végül fizikai vagy akár szellemi gyengeséget tapasztalunk, nagy hasznunkra válik, ha előre felkészülünk, ha szilárd akaratunk erejével egy jótékony, erősítő, határozott és magabiztos hozzáállást választunk. Az elme ereje és a jótékony önszuggesztió révén gyakran könnyedén túljuthatunk ezeken a nehéz helyzeteken.

Néha ügyes kis "trükköket" alkalmazhatunk. Például, amikor nehéz időszakon vagyunk túl, elpróbálhatunk magunkban egy bizonyos jótékony szuggesztiót, amelyre érzékenyek vagyunk, és tudjuk, hogy gyorsan és rövid idő alatt reagálunk rá.konstruktív módon. Meglepetésünkre nem sokkal később azt fogjuk tapasztalni, hogy a negatív állapot nagyrészt vagy teljesen eltűnik, és hogy a legnehezebb rész már elmúlt.

Néha néhány bátorító szó azoktól, akik közel állnak hozzánk, vagy akiket mi...ajánlotta, hogy a diéta életmentő lehet, és segíthet abban, hogy a mentális állapotunkat jobbra változtassuk, hogy ami egykor leküzdhetetlennek tűnt, az most valami nagyon természetes, természetes dologgá váljon, és ne zavarjon többé.

Különösen hasznos az önbizalom, a tisztítási rendszer működésének megértése és a tisztítási rendszer szakaszainak ismerete. Az akaraterő és a pozitív gondolkodás, a steril humor és az önismeret csak néhány módszer, amivel sikeresek lehetünk.

A siker tehát rajtunk és az elszántságunkon múlik, és minden jó döntésünkön. Mindehhez elengedhetetlenül hozzá kell tennünk az imádságot és az Istenbe vetett szilárd hitet.