Atitudinea benefica

Necesitatea unei atitudini psihice benefice şi constructive

în timpul realizării unor regimuri alimentare

 

Este cunoscut faptul că in timpul curelor alimentare ce vizează purificarea sau dezintoxicarea organismului, cum ar fi de exemplu regimurile tip oshawa, curele de crudităţi, curele cu sucuri proaspete de fructe şi legume sau chiar postul negru ce este realizat doar cu apă, adesea ne confruntăm cu anumite stări psihice negative, care se constituie ca veritabile obstacole interioare, care generază stări de disconfort prelungit şi care ne pot face chiar ce ne să renunţăm la disciplina alimentară pe care ne-am propus să o urmăm.

În timpul acestor perioade dificile stările psihice inconfortabile ne fac să avem impresia cel mai adesea falsă că nu mai putem continua respectivul regim. Uneori pot să apară unele „pofte” intense, aparent de necontrolat, iar alteori pur si simplu resimţim imperios tendinţa de a abandona regimul alimentar fără a înţelege prea clar de ce. În realitate, astfel de situaţii indică faptul că au loc anumite purificări şi transformări benefice în noi, ce ţin nu numai de trupul fizic ci și de latura psihică, mentală si spirituală a fiinţei noastre.

Pentru a realiza cu succes un regim alimentar de purificare despre care ştim foarte bine că este bun şi folositor nouă, este necesar ca încă de la început să ne “înarmăm” cu o stare interioară de hotărâre şi de încredere în reuşita a ceea ce dorim sa facem binefăcător. Chiar înainte de începe efectiv respectivul procedeu trebuie sa avem foarte clar în minte scopul pentru care îl realizam. O motivaţie benefică ce este fermă, puternică şi bine conturată este de natură să ne dea forţa interioară şi elanul necesar ducerii la bun sfârşit a ceea ce am început, în ciuda obstacolelor interioare care pot să apară. Mai mult chiar, această motivaţie benefică profundă si vie, poate face ca toate aceste stări negative nici măcar să nu mai apară!

Apoi, în timpul regimului alimentar adoptat, dacă noi constatăm că ajungem să ne confruntăm cu stări de slăbiciune fizică sau chiar psihică, ne este de mare folos să fim pregătiţi cu anticipaţie, să alegem prin puterea voinţei noastre ferme, o atitudine benefică ce este tonică, hotărâtă şi încrezătoare. Prin intermediul puterii minţii şi a autosugestiei benefice putem depăşi adesea cu uşurinţă aceste situaţii dificile.

Ne putem folosi uneori de mici “trucuri” înţelepte. De exemplu atunci când ne e greu, putem să ne repetăm în minte o anume sugestie benefică faţă de care suntem sensibili şi la care ştim că reacţionăm rapid şi într-un mod constructiv. Vom constata cu surprindere, la scurt timp după aceea, că starea negativă dispare, în mare parte sau pe deplin, şi că ce a fost mai greu a trecut deja.

Uneori, câteva cuvinte încurajatoare din partea celor apropiaţi sau a celor care ne-au recomandat respectivul regim pot fi salvatoare şi ne pot ajuta să ne modificam în bine starea psihică, astfel că ceea ce înainte părea a fi de nedepăşit devine acum ceva foarte firesc, natural şi care nu ne mai deranjează.

Încrederea în sine, înţelegerea modului cum acţionează un regim de purificare şi cunoaşterea etapelor acestuia, sunt deosebit de folositoare. Forţa voinţei şi a gândirii benefice, umorul stenic şi autocunoaşterea, sunt câteva dintre modalităţile ce le putem folosi pentru a avea succes.

Astfel, succesul depinde de noi şi de hotărârea ce o avem, precum şi de toate alegerile bune pe care le facem. La toate acestea se adaugă, la modul esenţial, rugăciunea şi credinţa fermă în Dumnezeu.