Subiecte abordate

 

SUBIECTE ABORDATE IN CADRUL CURSULUI DE AYURVEDA AMN-ROMÂNIA

 

Cursul de Ayurveda AMN-România acoperă peste 35 de specialităţi tradiţionale din Ayurveda, constituite în secţiuni tradiţionale de studiu ale Ayurvedei.

Fiecare secţiune a cursului de Ayurveda include mai multe capitole tematice, ce sunt alcătuite din lecţii de curs cu tematici precise. În prezent, există peste 700 de subiecte tematice majore care sunt abordate în cadrul programei cursului de Ayurveda AMN-România.

Fiecărui astfel de subiect major îi sunt alocate în cadrul programei de curs de Ayurveda un număr de peste 30 de ore pentru prezentare teoretică, aplicaţii practice şi seminar.

Programa

Programa anuală a fiecărei secţiuni de curs de Ayurveda însumează un număr de 120 până la 150 de ore de studiu şi de aplicaţii practice conexe subiectului abordat. Fiecare lecţie de curs de Ayurveda este realizată printr-o întrepătrundere a prezentării feluritelor aspecte teoretice specifice subiectului, pornind de la informaţiile de bază ce există în lucrările tradiţionale de Ayurveda, cu o serie de aplicaţii practice specifice, care sunt ilustrative pentru aspectele prezentate.

Distribuţia părţii teoretice şi a părţii practice în cadrul lecţiilor de curs de Ayurveda ale AMN-România se realizează într-o pondere de aproximativ o parte teorie la două părţi de practică din timpul total alocat fiecărui curs săptămânal de Ayurveda. Partea practică a cursului de Ayurveda include aplicaţii specifice şi un seminnar dinamic, interactiv, cu întrebări şi răspunsuri asociate cu aplicaţii practice adaptate specificului aspectelor tematice abordate.

Aşa cum este descrisă în aproape toate lucrările tradiţionale, Ayurveda are opt ramuri principale (Asthanga-Ayurveda). 

Aceste ramuri sunt: 

  1. Kaya-Cikitsa medicina generală, 
  2. Shalya chirurgia generală,
  3. Shalakya ramura care se ocupă de tratarea bolilor specifice ale urechilor, nasului, gâtului, gurii şi ochilor, 
  4. Bhutavidya psihiatria ayurvedică, 
  5. Kaumara pediatria ayurvedică, 
  6. Agada-tantra toxicologia ayurvedică, 
  7. Rasayana ştiinţa ayurvedică a modalităţilor practice cu efecte reîntineritoare şi tonice 
  8. Vajikarana ştiinţa ayurvedică a substanţelor naturale cu efecte afrodiziace.