Transmutare si sublimare

PLANTE BINEFACATOARE CE FAVORIZEAZA

TRANSMUTAREA SI SUBLIMAREA POTENTIALULUI CREATOR-SEXUAL DIN FIINTA

 

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale (în principal, sperma, în cazul bărbatului, şi fluidele menstruale, în cazul femeii) în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent, către etajele superioare ale fiinţei, devenind astfel, prin sublimare, energie subtilă volitivă, afectivă, mentală sau spirituală.

În acest mod, ceea ce fiinţa umană (bărbat sau femeie) elimina pur şi simplu, întocmai ca pe ceva nefolositor, devine prin transmutare şi sublimare, o sursă extraordinară de energie revigorantă, care îi îmbunătăţeşte fiinţei uluitor de mult capacităţile benefice, întocmai cum o centrală atomică este o sursă de energie ce permite realizarea unor activităţi multiple şi chiar sofisticate.
Cu cât această transformare, realizată prin transmutare şi sublimare, se apropie de o transformare eficientă a întregului potenţial creator-sexual în energie, energie care apoi este direcţionată ascendent, pe nivelele vibratorii superioare ale fiinţei, cu atât mai mult efectele care apar conduc la trezirea capacităţilor latente ale fiinţei umane (capacităţi care apar oamenilor obişnuiţi ca fiind miraculoase sau paranormale) şi cu atât este mai rapidă evoluţia ei spirituală.
Pentru realizarea acestui deziderat există anumite procedee yoga (posturi corporale (asana-e), exerciţii de pranayama, procedee de meditaţie) care, dacă sunt realizate consecvent, conduc la transmutarea şi sublimarea din ce în ce mai bună a potenţialului creator-sexual al fiinţei umane. Însă, mai ales în cazul în care se constată o anumită dificultate în această direcţie, utilizarea sistematică a anumitor plante binefăcătoare este salutară.
Multe dintre plantele binefăcătoare purifică şi armonizează structura fizică şi subtilă a fiinţei umane şi, totodată, unele dintre ele, catalizează fenomenele de transmutare (transformarea potenţialului creator-sexual în energie), precum şi sublimarea energiei rezultante în etajele superioare ale fiinţei, în funcţie de specificul plantei utilizate.
Plantele pot fi utilizate în multe moduri, în funcţie de ceea ce urmărim în mod special să trezim în fiinţa noastră. Spre exemplu ele pot fi utilizate succesiv, în anumite perioade determinate de ciclurile de producere a secreţiilor sexuale specifice, masculine şi respectiv feminine, sau pot fi combinate între ele şi utilizate simultan într-un amestec.
În cazul structurii feminine, ciclul de producere a secreţiilor sexuale prezintă anumite etape distincte, de care trebuie neapărat să se ţină cont. În această direcţie, o expunere detaliată a acestor elemente, precum şi a modalităţilor practice cu ajutorul cărora se poate realiza transmutarea potenţialului creator-sexual în cazul femeii, este cuprinsă în lucrarea “Taina menstruaţiei”.

Vom prezenta în continuare, în mod sintetic, câteva dintre plantele binefăcătoare ce pot ajuta extraordinar de mult în această direcţie. La fiecare plantă vom indica denumirea sa uzuală, denumirea botanică, partea care este folosită pentru respectivul scop şi doza optimă.

Plante care facilitează declanşarea proceselor de transmutare şi sublimare a potenţialului creator-sexual
Prin acţiunea lor de purificare a corpului fizic şi subtil şi prin dinamizarea circulaţiei energetice, aceste plante au un rol pregătitor şi trebuie să fie utilizate în prima etapă a programului sistematic angrenat pentru transmutarea şi sublimarea potenţialului creator. Ele au totodată şi un efect armonizator asupra fiinţei. Fiecare dintre aceste plante pot fi utilizate în mod constant, câte 1 gram sublingual, de câte 2-4 ori pe zi.

ashwagandha (Withania somnifera), rădăcină
brusture (Arctium lappa), rădăcină
gălbenele (Calendula officinalis), flori
lichen de piatră (Cetraria islandica), tal
lipicioasă (Galium aparine), partea aeriană
neem (Melia azadirachta), frunze
sânziene (Galium verum), flori

Plante care dinamizează procesele de transmutare a potenţialului creator-sexual

Aceste plante facilitează în special transformarea în energie a fluidelor reproducătoare, existente în trup în formă fizică (materială). Ele sunt de regulă plante cu proprietăţi fierbinţi sau cu gust picant, aromat sau amar. De regulă, ele se folosesc în cantităţi mai mici.

angelică (Angelica archangelica), rădăcină, câte 0,5 g de 2 ori/zi
busuioc (Ocimum basilicum), frunze şi flori, câte 1 g de 4 ori/zi
cardamom (Elettaria cardamomum), seminţe, 0,5 g de 4 ori/zi
obligeană (Acorus calamus), rădăcină, câte 0,5 g de 4 ori/zi
plop negru (Populus nigra), muguri, câte 0,5 g de 4 ori/zi
salvie (Salvia officinalis), frunze, câte 1 g de 4 ori/zi
sunătoare (Hypericum perforatum), flori, câte 1g de 4 ori/zi

Plante care determină sublimarea energiei apărute în urma transmutării pe nivelele superioare ale fiinţei

Plantele din această grupă facilitează ascensiunea energiei rezultate în urma transmutării potenţialului creator-sexual şi apoi ele determină direcţionarea ascendentă a acestei energii, către nivelele vibratorii superioare ale fiinţei. Ele favorizează transformarea acestei energii acumulate în fiinţă în urma transmutării în forme superioare de energie afectivă, mentală sau spirituală, conducând astfel la trezirea şi amplificarea iubirii, intuiţiei, puterii de pătrundere mentală, creşterea capacităţii de concentrare mentală, instalării unei stări de calm profund şi a interiorizării elevate, menţinerii în stări profunde de meditaţie. Fiecare dintre aceste plante pot fi utilizate în cantitate de câte 1 gram de pulbere măcinată fin, luată de câte 2 – 4 ori pe zi.

coada calului (Equisetum arvense), partea aeriană
ginkgo (Ginkgo biloba), frunze
lumânărică (Verbascum thapsus), flori
răchitan (Lythrum salicaria), frunze şi flori
traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), partea aeriană
trandafir (Rosa damascena), petale
trei fraţi pătaţi (Viola tricolor), partea aeriană