Beneficiile terapiei prin ras

O scurtă sinteză asupra beneficiilor terapiei prin râs


Beneficiile înregistrate de practica terapiei prin râs se pot fi sintetizate în trei mari domenii și anume: beneficii asupra trupului, beneficii asupra emoțiilor și beneficii asupra relațiilor interumane.


În ceea ce privește beneficiile trupești putem enumera îmbunătățirea calității somnului, fortifierea sistemului imunitar şi creșterea rezistenței la durere, prin îmbunătăţirea secreţiei de endorfine. La acestea se adaugă o mai bună funcţionare a inimii, realizarea unui excelent masaj al organelor abdominale, o rapidă şi eficace relaxare trupească realizată printr-o amplă detensionare.


În privinţa beneficiilor emoţionale s-a putut remarca mai ales diminuarea considerabilă a incidenţei stresului, instalarea unie stări constante de bunădispoziţie, orientarea către a avea mai mereu o gândire binefăcătoare şi o stare de optimism de fundal, amplificarea capacităţii de autocontrol şi prin aceasta o accentuarea procesului de dispariţie a tensiunilor psihice.


În ceea ce priveşte relaţiile cu ceilalţi, terapia prin râs conferă o atitudine calmă, facilitează comunicare non-verbală benefică, face posibilă dezamorsarea problemelor ce apar în cazul relaţiilor tensionate, favorizarea înţelegerea între oameni, facilitează aprofundarea comunicării şi a schimburilor creatoare de idei şi mai ales conduce la o certă îmbunătăţire a relaţiilor profesionale, de colaborare şi de prietenie dintre oameni.