A borotválkozási terápia előnyei

A nevetésterápia előnyeinek rövid összefoglalása


A nevetésterápia gyakorlatának előnyei három fő területen foglalhatók össze: a testre gyakorolt előnyök, az érzelmekre gyakorolt előnyök és a személyközi kapcsolatokra gyakorolt előnyök.


A testi előnyök közül felsorolhatjuk a jobb alvásminőséget, az immunrendszer erősítését és a fájdalommal szembeni ellenálló képesség növelését az endorfin kiválasztás javításával. Mindezek mellett a szív jobban működik, a hasi szervek kiváló masszázst kapnak, a test pedig a kiterjedt relaxáció révén gyorsan és hatékonyan ellazul.


Az érzelmi előnyök tekintetében a stressz előfordulásának jelentős csökkenését, az állandó jó közérzet kialakulását, a mindig pozitívabb gondolkodás és a háttérben lévő optimizmus irányába való orientálódást, az önkontroll képességének erősödését és ezáltal a pszichológiai feszültségek eltűnésének folyamatát lehetett megfigyelni.


A másokkal való kapcsolatok tekintetében a nevetésterápia nyugodt hozzáállást biztosít, elősegíti a jótékony nonverbális kommunikációt, lehetővé teszi a feszült kapcsolatokban felmerülő problémák hatástalanítását, elősegíti az emberek közötti megértést, megkönnyíti a mélyebb kommunikációt és a kreatív eszmecserét, és mindenekelőtt határozott javulást eredményez az emberek közötti szakmai, együttműködési és baráti kapcsolatokban.