Kromoterápia

 
KROMOTERÁPIA
 

Színszabályok aa természet egészének bizonyos jelentéstartalma, és számunkra, emberek számára a színek magával az élettel azonosulnak. A színek és a belső életünk, a mentális és pszichológiai életünk között bensőséges, láthatatlan kapcsolat van.

A színek pszichológiai hatásait az elmúlt években számos szakember bizonyította. Így a piros aktív, dinamikus szín, lelkesedést kelt, a narancssárga vidámságot és jó kedvet ébreszt, a zöld nyugtató hatású, a sötétszürke szomorúságot és egyhangúságot kelt.

A színek gyanútlan módon befolyásolják fiziológiánkat. A pulzus, a vérnyomás, sőt a testhőmérséklet is változik a színek hatására. A színek világa hatással van az öltözködésünkre, az étrendünkre, és közvetlenül részt vesz a belsőépítészetben, az építészetben, a formatervezésben, az orvostudományban és a tudományban.

Az egyensúlyi állapot fenntartásához az emberi pszichének szüksége van a természet által kínált színárnyalatok teljes skálájára. A színeket bölcsen használhatják azok, akik ismerik hatásukat, hogy az öröm, a boldogság, a vidámság, a jókedv, a humor, a lelkesedés vagy a távolságtartás jótékony, sztyeppei állapotát hozzák létre.

Bölcsen használva a színek segíthetnek helyreállítani a felborult energiaegyensúlyt. A jól megválasztott színek jótékonyan hozzájárulhatnak a szenvedő ember egyensúlyának helyreállításához, jótékony változásokat hozva fiziológiai, pszichológiai és mentális szinten.