Szennyezés és egészség

Légszennyezés és egészség

 

Jelenlegi helyzet

Az ipari szennyezéstől eltekintve a városok levegőjét főként az autók kipufogógáza és a por szennyezi. Különösen a bontási és építési munkálatok töltik meg a városokat porral.

Ez a városi por a kipufogógázokkal együtt főként légzőszervi megbetegedéseket okoz, és hosszú távon krónikus hörghurutra, sőt hörgőtüdőrákra is hajlamosítja az embereket. Ilyen körülmények között a légúti fertőzések és a légúti allergiák gyakorisága is nő.

Az elmúlt években a bontás és az építkezés por- és szennyezési forrásokká váltak. Az utóbbi időben a városokban a zöldfelületek csökkenését is megfigyelhettük, a parkok kis zöldterületekre zsugorodtak a városokban.

A modern várostervezés és a városlakók egészségének megőrzése közötti kapcsolat megértésének hiánya olyan fejlesztésekhez vezetett, amelyek negatív hatással vannak a városlakók egészségére. Kevés a kizárólag gyalogosoknak fenntartott közlekedési terület vagy kerékpárút.

A szennyező járművek veszélye

Tagadhatatlan, hogy az autóra szükség van. Érdekes, hogy egyesek, különösen a hivatásuknál fogva költők és látnokok, kezdettől fogva sejtették az autó negatív oldalát is.

A oldalon.egy strófa egyOszip Wandelstam, a cári Oroszország pétervári költőjének egyik versében a következő megjegyzés található:

Rohanó autók szelik át a ködöt,

Míg! A méltóságteljes és kopasz gyalogos

Bizarr Jevgenyij - átkozza az életét,

Séta közben belélegzett benzinfüst.

Hogyan védhetjük meg egészségünket?

Megakadályozhatjuk ezt a sajnálatos fejleményt azzal, hogy megvédjükparkok, fák ültetése, különösen kúszó szőlőtőkék ültetése az üres falak takarására, a szemétégetés tilalma a szabad területeken, a gyalogos- és kerékpáros közlekedés ösztönzése. Az önkormányzat feladata az utcák mosása és az úttestek javítása.

A városok utcáin a hó hamarosan koszos kinézetet ölt, porral átitatott, mint egy szivacs. Ezt a piszkos havat a csatornába kellene dobni, nem pedig az utca közepére lapátolni, ahol elolvad és megszárad, nagy mennyiségű port juttatva vissza a légkörbe, amely valójában mérgező, sőt rákkeltő anyag, amely a városlakók tüdejébe kerül.

Az Ön egészsége függ a levegőtől is, amit...Belélegzünk, és ennek a levegőnek a minősége általában - különösen az utóbbi időben - sokkal rosszabb, mint a vízé.