Ayurveda és egészség

 

Ayurveda és az egészség - az egészség megőrzésének szükségessége

 

Az ayurvédikus tudás fő célja

A civilizáció kezdete óta a hagyományos AYURVEDA rendszer az egészséget helyezi előtérbe. Az ősidők óta az ájurvédikusok számára az egészségre vonatkozó szabályok a spirituális élet szerves részévé váltak.

Ezért van az, hogy a hagyományos ayurvédikus művekben sok leírás található az egészséges életmódot biztosító gyakorlati módszerekről. Ezekben az írásokban részletesen leírják, hogyan éljünk egészségesen, és hogyan járjunk el az egészségünk megőrzése érdekében.

A hagyományos indiai életismeret - az AYURVEDA - fő célja az egészségesek egészségének megőrzése és a betegek betegségeinek megszüntetése.

A jelenlegi helyzet perspektívája

Napjainkban az emberi természet hajlamos arra, hogy egyre inkább az érzékek délibábja vegye át a hatalmat. Mindenki boldogságra vágyik, pedig a boldogság valódi alapja az egészség, de ez csak nagyon keveseket érdekel igazán. Az emberek csak akkor érdeklődnek jobban a testük iránt, amikor megbetegszenek, és akkor mennek orvoshoz.

A betegek gyakran kérik orvosukat, hogy ajánljon nekik olyan jogorvoslatokat, amelyek gyorsan felfüggeszthetik a betegség tüneteit. Sokan azt szeretnék, ha ez azonnal megtörténne, és a korrekciós beavatkozásra minél hamarabb sor kerülne, anélkül, hogy érdekelné őket a valódi gyógyulás és lényük mélyreható regenerálódása.

A valódi egészség állandó figyelmen kívül hagyása miatt az emberek nagy többségének nincs elegendő immunitása a betegségek leküzdéséhez, és életereje napról napra csökken.

Az emberek legtöbbször közönséges okok miatt betegszenek meg, amelyek többsége elkerülhető lenne. Amikor valaki elmegy a kórházba, ott talál néhány embert, vagy akár sok beteget, akiket felvesznek, és akkor sok pénzt kell költenie a kezelésre. Emellett minden nap új gyógyszerek jelennek meg a piacon. Új és új gyógyszerreklámok jelennek meg, és így az ember végül egyre több pénzt költ gyógyszerekre.

Mégis, látszólag paradox módon, az összes új orvosi eszközzel és az új és nagyon erős gyógyszerek megjelenése ellenére az emberek számára még mindig nem lehetséges a betegségek megállítása vagy az egészség stabilizálása. Ennek az az oka, hogy az emberek egyre közömbösebbek az egészségük iránt.

Oktatás és megelőzés

Természetesen egy betegség kezeléséhez elengedhetetlen a megfelelő kezelés és ennek érdekében a hatékony gyógymódok alkalmazása, de ha a természetes megelőző intézkedésekről és a megfelelő egészségnevelésről is gondoskodunk, hogy az adott betegség ne fordulhasson elő, akkor a betegek száma tovább fog nőni.

Valójában ma nagy szükség van arra, hogy olyan feltételeket teremtsünk, hogy az emberi társadalomnak egyre kevesebb gyógyszerre legyen szüksége. Ezt a célt csak akkor lehet elérni, ha az emberek nagyobb jelentőséget tulajdonítanak az egészségüknek, mint annak, hogy betegségeket "hívjanak" be a szervezetükbe, és aztán gyógyszerektől függjenek.

Az embereknek aktívnak, ébernek és mindenekelőtt érdeklődőnek kell maradniuk egészségük megőrzése érdekében.

Az ayurvédikus tudomány formáló szerepe

Az AYURVEDA az élet tudományaként arra tanít minket, hogy az egészség megőrzésének ismerete mindenki számára létfontosságú. Az ilyen tudás, mint a hagyományos ayurvédikus tudás, nagyon értékes. Azonban nem csak a tudás elengedhetetlen, hanem valahányszor valami gyakorlatias dolgot tanulunk arról, hogyan őrizhetjük meg egészségünket, az is lényeges, hogy ezt a tudást alkalmazzuk.

Az egészség fontosságának felismerésével és az ősi tudományból - az Ayurvédából - tanultak alkalmazásával megőrizhetjük egészségünket.

Ez a fajta hajlam, hogy minden rendelkezésre álló tudást felhasználjunk egészségünk megőrzése érdekében, belülről fakad, mert természetes szokásból ered.

Fel kell ismernünk, hogy az egészséges test az életünk egyik legnagyobb vívmánya, és hogy az életben elért siker az egészségünktől függ. Egészségünk megőrzése nagy személyes teljesítmény, a megbetegedés pedig a legnagyobb hiányosság, mert a betegségek tönkreteszik az ember egészségét és jólétét.