Ayurveda tanfolyamok

 

A ROMÁNIAI AYURVÉDA TEVÉKENYSÉG NÉHÁNY MEGHATÁROZÓ MÉRFÖLDKÖVE

A romániai ayurvéda tevékenység jelenleg a legkiterjedtebb és legösszetettebb oktatási forma, mind elméleti, mind gyakorlati szempontból, amelyet az elmúlt 27 évben Európában feljegyeztek.

Néhány adat és adat a romániai ayurvéda tevékenységről talán sokatmondó lehet, hogy rávilágítson az ayurvéda már Romániában tapasztalható mértékére.

Romániában több mint 27 éve tanulják az Ayurvédát, az AMN-Románia által szervezett és támogatott, felnőtteknek szóló tanfolyamokon, amelyeket heti rendszerességgel, egy teljes tanéven át, az év szeptemberétől a következő év júliusáig tartanak.

Az AMN Ayurveda tanfolyamokat jelenleg több mint 120 helyszínen tartanak Romániában és a Moldovai Köztársaságban. Az ayurvéda tanfolyamok távoktatásban is elérhetőek, online vagy offline.

Ayurveda olvasók

Az AMN-Románián belül jelenleg több mint 110 ayurvéda oktatóból álló csapat működik, akik gazdag ismeretekkel és jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek a területen. Minden ayurvéda előadó kezdetben legalább 3 éves előzetes ayurvéda képzésen vesz részt az AMN-Románia ayurvéda tanfolyamain való közvetlen részvétel révén.

Az AMN-Románián belül az Ayurveda-oktatók csapatának koordinációját Andrei Gămulea és Aurora Nicolae, az Ayurveda-tanfolyamok szervezői, az Ayurveda-tanfolyamok tantervének és tartalmának szerzői, valamint számos Ayurveda-dolgozat szerzői végzik.

Az AMN-Románia 27 éves tevékenysége során több mint 500 romániai ayurvéda szakember képezte magát és dolgozott ayurvéda előadóként. Sokan közülük orvosok, gyógyszerészek, biológusok, különböző területek kutatói, mérnökök, vegyészek, technikusok, tanárok vagy művészek.

aurveda tanfolyamRésztvevők

Az ayurvéda képzés minden résztvevő számára lehetővé tette, hogy a szakmai tevékenység fő területein számos szakmai készség elmélyítésének, a tanítási és tanulási készségeknek, valamint általában a személyes élet határozott javulásának valós és meglepő lehetőségét élvezze.

Az AMN-Romania Ayurveda tanfolyamai évente több ezer résztvevőt vonzanak Romániából és a Moldovai Köztársaságból. Az AMN-Románia 27 éves tevékenysége során 1995-től 2021-ig minden évben több mint 30 000 ember vett részt az AMN-Románia által szervezett ayurvéda tanfolyamok különböző moduljain vagy szakaszain, illetve szerzett diplomát.

Különlegességek

Az AMN-Romania Ayurveda tanfolyam több mint 35 hagyományos ayurvédikus szakterületet ölel fel, amelyek hagyományos ayurvédikus tanulmányi szakaszokba vannak szervezve. Az Ayurvéda-tanfolyam minden egyes szakasza több tematikus fejezetet tartalmaz, amelyek tematikusan meghatározott tananyagleckékből állnak. Jelenleg több mint 700 fő tematikus témakörrel foglalkozik az AMN-Romania Ayurveda tanfolyam tanterve. Mindegyik fő témakörre több mint 30 óra elméleti előadás, gyakorlati alkalmazás és szeminárium jut az ayurvéda tanfolyam tantervében.

Program

Az egyes ayurvéda tanfolyamok éves tanterve összesen 120-150 órát tesz ki a tananyaghoz kapcsolódó tanulmányokkal és gyakorlati alkalmazásokkal. Minden egyes Ayurvéda-tanfolyam leckéjét úgy tervezték meg, hogy a tantárgyra jellemző különböző elméleti szempontok bemutatását az Ayurveda hagyományos műveiben meglévő alapinformációkból kiindulva egy sor konkrét gyakorlati alkalmazással szövik össze, amelyek a bemutatott szempontokat szemléltetik.

Az AMN-Romania Ayurveda tanfolyam óráinak elméleti és gyakorlati részei úgy oszlanak meg, hogy az egyes heti Ayurveda tanfolyamokra szánt teljes időből körülbelül egy rész elmélet és két rész gyakorlat. Az Ayurvéda-tanfolyam gyakorlati része konkrét alkalmazásokat és egy dinamikus, interaktív szemináriumot tartalmaz a gyakorlati alkalmazásokhoz kapcsolódó kérdésekkel és válaszokkal, amelyek a konkrét tematikus kérdésekhez igazodnak.