Hírek

 

Hírek és információk a nem hagyományos orvoslásról

 

Jó, ha reggel gyümölcsöt eszünk.

A szakértők szerint lefekvés előtt nem ajánlatos gyümölcsöt enni, mivel az sok cukrot tartalmaz, ami egyáltalán nem előnyös a fogak számára. A fogorvosok elmondják, hogyan ápoljuk megfelelően a fogainkat. Úgy vélik, hogy a gyümölcsfogyasztás legkevésbé sem megfelelő időpont az esti órákban, mert az anyagcsere lelassul, és a gyümölcsben lévő cukor zsírrá alakul. Sokan lefekvés előtt esznek gyümölcsöt, mert azt hiszik, hogy ez elég a fogak tisztításához, és nem lenne szükség fogmosásra és fogpasztázásra. A szakértők azt tanácsolják, hogy ne együnk gyümölcsöt este, mert az növeli a szájüreg savasságát, és környezetet teremt a baktériumok túlzott szaporodásához. Jó tudni, hogy a gyümölcsök sok cukrot tartalmaznak, ami egyáltalán nem előnyös a fogak számára. Ráadásul mivel a nyálmirigyek éjszaka kevesebb nyálat választanak ki, a fogak éjszaka magasabb savasságnak vannak kitéve, amit normális esetben a nyál jelenléte jobban felhígítana.

Gyümölcsfogyasztás étkezés előtt

A táplálkozási szakemberek szerint a gyümölcsöket mindig étkezés előtt kell fogyasztani, lehetőleg 30 perccel más ételek fogyasztása előtt, hogy kihasználhassuk tápanyagtartalmukat. Így a tápanyagok jobban felszívódnak a szervezetben, ráadásul elkerülhető a puffadás és a túlterhelt gyomor. Egy másik hasznos tanács, hogy az édes gyümölcsöket (mangó, banán, papaya, datolya, kandírozott gyümölcsök, füge) ne kombináljuk savas gyümölcsökkel (grapefruit, klementin, kivi, citrom, mandarin, gránátalma, narancs). Továbbá a gyümölcsfogyasztás legjobb időpontja a reggeli órákban, éhgyomorra. Magas víztartalmuknak köszönhetően a gyümölcsök ideálisak a szervezet energetizálására és hidratálására.

A társadalmi elszigeteltség szív- és érrendszeri betegségekre hajlamosít

A francia kardiológiai szövetség sajtóközleményt adott ki, amely szerint a társadalmi elszigetelődésre való beteges hajlamot mutató, magánytól szenvedő emberek kétszer nagyobb valószínűséggel szenvednek szív- és érrendszeri betegségben. A közelmúltban csak Franciaországban 5 millió ember tapasztalja a társadalmi elszigetelődésre és magányra való hajlamot, amely téma általában még a civilizált országokban is tabunak számít. A magyarázat az, hogy hosszú távon a magány egészségtelen életmódhoz vezethet, amelyet a mozgásszegény életmód, a túlzott súlygyarapodás, a magasabb stressz-szint, a dohányzás, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás és a magas vérnyomás jellemez. Claude le Feuvre, a Francia Kardiológiai Szövetség elnöke szerint a probléma abban rejlik, hogy az orvosok általában nem szoktakés kikérdezik a betegeket a szociális interakcióikról, és nem írhatják elő a szocializációt sem, ami azt jelzi.Talán tisztában vannak azzal, hogy a beteges társadalmi elszigeteltség valós veszélyt jelenthet a szív- és érrendszeri egészségre.

Tanuljunk meg a lehető legegészségesebben vizet inni!

Köztudott, hogy a víz nélkülözhetetlen a szervezet jólétéhez, és hogy a hidratálás rendkívül fontos a szervezet számára. A fogyni vágyók gyakran gondolják, hogy a fogyás érdekében egyszerre több vizet ihatnak. A valóságban azonban hiába iszunk szinte minden nap fél liter vizet.egy kortyot, mert a vízfogyasztásnak ez a kapkodó módja szinte semmilyen hatással nem lesz a szervezet hidratálására, mivel a szervezetnek nem lesz elég ideje felszívni a vizet, és így megfelelően hidratálni magát. Éppen ezért a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a vízivás legjobb módja, ha szívószállal isszuk a vizet, és egyszerre nem fogyasztunk 120 ml-nél több vizet. Jobb, ha többször egymás után iszunk vizet, jobb, ha egyszerre keveset, ismételten iszunk, mintha egyszerre sok vizet iszunk, feltéve persze, hogy a fő cél a szervezet hidratálása.

A kozmetikumok hatással vannak a nőkre

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a nők naponta 515 vegyi anyagot alkalmaznak a testükön. Parfümök, dezodorok, arcpirosítók, hajfestékek, nappali és éjszakai krémek, antioxidánsok és más termékek.A szúnyogok, a szappanok és a mosogatószerek veszélyes anyagokat tartalmaznak, amelyek bejuthatnak a szervezetbe, és halálos betegségekhez vezethetnek. A Bionsen, egy brit kozmetikai cég, amely alumíniummentes dezodorokat forgalmaz, kutatása szerint a nők naponta közel 515 vegyi anyagot alkalmaznak a testükön. Riasztó, hogy ezek a mérgek az utódokra is átöröklődnek. Például a triklozán és a triklokarban, két antibiotikum.A terhes nők szervezetében számos mindennapi fogyasztási cikkben jelen lévő baktérium megtalálható, és átvihető a magzatra.