Egy boldog szív

A boldog szívnek nagy gyógyító ereje van

 

A bölcsesség szent írásai azt mondják, hogy a boldog szívnek nagy gyógyító ereje van.

Az öröm, a boldogság és a nevetés jótékony állapotai által a testben és az elmében okozott fiziológiai változásokat még nem vizsgálták kellőképpen, de elképzelhető, hogy a hatások teljesen ellentétesek azokkal, amelyeket a félelem, a harag vagy a frusztráció okoz. Közel 400 évvel ezelőtt Robert Burton A melankólia anatómiája című könyvében megfigyelte, hogy a humor megtisztítja a vért, megfiatalítja a szervezetet, és felkészíti azt bármilyen helyzetre, legyen az bármilyen nehéz is. Az öröm állapota a melankólia falainak lebontásának fő motorja, és önmagában is hatékony gyógymód.

Sigmund Freud úgy vélte, hogy a vidámság nagyon hasznos módja az idegfeszültség ellensúlyozásának, és hogy a humor nagyon hatékony terápia. Sir William Osler úgy vélte, hogy a nevetés az "élet zenéje", és hogy az emberek nevetéssel megőrizhetik fiatalságukat. Dr. Norman Cousins aegy 1976-os cikket a New England Journal of Medicine-ben, hogy ő s-Nevetéssel, C-vitaminnal és egy megértő orvossal gyógyult meg. Hangsúlyozta a saját gyógyító erők mozgósításának fontosságát. Így jutott arra a következtetésre, hogy a páciens felelőssége és ereje, hogy egészséges legyen és maradjon, a terapeuta pedig csak tanítóként és útmutatóként működik.

A Science (USA) folyóiratban 1984-ben egy érdekes tanulmány jelent meg. Ebben az epehólyagműtétekkel kapcsolatos vizsgálatban 23 olyan betegnek, akiket természetes tájra néző ablakokkal ellátott szobákban tartottak, rövidebb kórházi ápolási időre volt szüksége, kevesebb fájdalomcsillapítót kellett szedniük, és kevesebb negatív értékelést kaptak a nővérek jelentéseiben, mint 23 másik beteg, akiket téglafalra néző szobákban helyeztek el. S-megállapította, hogy a természetes táj pozitív érzéseket vált ki, fenntartja az érdeklődést és csökkenti a félelmet azokban, akik stresszesek, ugyanakkor az ilyen jó körülmények blokkolják vagy csökkentik a stresszt és a szorongást.

Míg a negatív érzelmek, mint a félelem, a harag, a düh, a düh, a féltékenység, a kapzsiság, a frusztráció, tönkreteszik az életet, betegséget és szenvedést okoznak, addig a pozitív érzelmek, mint a szeretet, a remény, a bizalom, a kreativitás, az élet és aAz együttérző segítségnyújtás hozzájárul az egészség megőrzéséhez és a kiváló fizikai, mentális és pszichológiai jólét eléréséhez.

Az ayurvéda fontos üzenete.Az ő álláspontja az, hogy az egészséget ahelyett, hogy "biztosítanák" vagy "szállítanák", az egészséges életmód választásával kell elérni és gyakorolni, ahogyan azt az ájurvédikus ág, a "Svasthavrita" is kimondja. Érett emberi lényekként hatalmunk és felelősségünk van arra, hogy testünket és elménket egészségesen tartsuk meg néhány egyszerű viselkedési és magatartási szabály betartásával az étkezés, a testmozgás, az alvás, a személyes higiénia, valamint az etikai és erkölcsi viselkedési szabályok tekintetében. Sok egészségügyi problémát társadalmi-gazdasági tényezők okoznak.gazdasági vagy konjunkturális, amely csak egy olyan gazdasági vagy konjunkturáliskollektív cselekvés. Az egyéni felelősség azonban magában foglalja a kollektív felelősség tiszteletben tartását is.

Az AYURVEDA ismereteinek terjesztésének célja, hogy az emberek megértsék, hogyan befolyásolja viselkedésük és környezetük az egészségüket, hogy elősegítsék a "wellness"-t és megelőzzék a betegségeket az alábbiak révén.megfelelő táplálkozás, hasznos testmozgás, egészséges életmód és megfelelő viselkedés stresszhelyzetekben. Az orvos szerves részét képezi aa beteg felvilágosítása a betegség természetéről és jelentőségéről, valamint a kedvező életmódváltás lehetőségeiről. A jó gyógyító gyakorlat lényege maga az egészségnevelés, amelynek célja a jóllét és a betegségmegelőzés elősegítése, valamint a szenvedők megfelelő ellátása. Tulajdonképpen ez a jelentése az orvos kifejezésnek, amely a latin docere (tanulni) szóból származik.