Transzmutáció és szublimáció

HASZNOS NÖVÉNYEK, AMELYEK ELŐSEGÍTIK

A KREATÍV POTENCIÁL TRANSZMUTÁCIÓJA ÉS SZUBLIMÁLÁSA -SZEXUÁLIS LÉNY

 

A kreatív potenciál transzmutációja és szublimálása magában foglalja a szexuális váladékok (férfiak esetében elsősorban a sperma, nők esetében a menstruációs folyadékok) szubtilis energiává történő átalakítását, amely aztán felfelé irányul a lét magasabb szintjeire, és így a szublimálás révén akarati, affektív, mentális vagy spirituális szubtilis energiává válik.

Ily módon az, amit az ember (férfi vagy nő) egyszerűen haszontalannak tekint, az átalakulás és szublimáció révén az élénkítő energia rendkívüli forrásává válik, amely elképesztő mértékben növeli a lény hasznos képességeit, ahogyan egy atomerőmű is olyan energiaforrás, amely sokrétű, sőt kifinomult tevékenységeket tesz lehetővé.
Minél közelebb kerül ez a transzmutáció és szublimáció által elért átalakulás a teljes teremtő-szexuális potenciál hatékony átalakulásához energiává, amely energia aztán felfelé irányul a lény magasabb rezgésszintjeire, annál inkább vezetnek a fellépő hatások az emberi lény lappangó képességeinek (a hétköznapi ember számára csodának vagy paranormálisnak tűnő képességek) felébresztéséhez, és annál gyorsabb lesz a szellemi fejlődése.
E cél elérése érdekében vannak bizonyos jóga eljárások (testtartások (ászanák), pránájáma gyakorlatok, meditációs eljárások), amelyek következetesen végrehajtva az ember kreatív-szexuális potenciáljának átalakulásához és szublimálásához vezetnek. Azonban, különösen ott, ahol ebben az irányban nehézségek merülnek fel, bizonyos jótékony gyógynövények rendszeres használata üdvös.
A jótékony növények közül sok tisztítja és harmonizálja az ember fizikai és szubtilis szerkezetét, ugyanakkor néhány közülük katalizálja a transzmutációs jelenségeket (a kreatív-szexuális potenciál energiává való átalakulását), valamint az így keletkező energia szublimálását a lény magasabb szintjeire, az adott növénytől függően.
A növényeket sokféleképpen használhatjuk, attól függően, hogy mi az, amit kifejezetten fel akarunk ébreszteni a lényünkben. Például használhatjuk őket egymás után, bizonyos időpontokban, amelyeket a meghatározott nemi váladékok termelődési ciklusai határoznak meg, hím- és nőivarúak, vagy kombinálhatjuk őket egymással, és keverékben egyszerre használhatjuk őket.
A női struktúra esetében a szexuális váladékok termelődési ciklusának vannak bizonyos elkülönülő szakaszai, amelyeket feltétlenül figyelembe kell venni. Ezeknek az elemeknek a részletes bemutatása, valamint a nőkben rejlő kreatív-szexuális potenciál átalakításának gyakorlati módjai A menstruáció misztériuma című műben található.

Most röviden bemutatunk néhány olyan hasznos növényt, amelyek óriási segítséget nyújthatnak ebben az irányban. Minden egyes növénynél feltüntetjük a köznapi nevét, botanikai nevét, az adott célra használt részét és az optimális dózist.

A kreatív-szexuális potenciál transzmutációs és szublimációs folyamatainak beindítását elősegítő növények.
A fizikai és finom testet megtisztító és az energiakeringést energetizáló hatásuk révén ezek a növények előkészítő szerepet töltenek be, és a kreatív potenciál átalakítására és szublimálására irányuló szisztematikus program első szakaszában kell használni őket. Harmonizáló hatásuk is van a lényre. Mindegyik gyógynövényt következetesen lehet használni, 1 grammot szublingválisan, napi 2-4 alkalommal.

ashwagandha (Withania somnifera), gyökér
brusture (Arctium lappa), gyökér
körömvirág (Calendula officinalis), virágok
zuzmó kő (Cetraria islandica), mint pl.
ragadós (Galium aparine), légi rész
neem (Melia azadirachta), levelek
mellek (Galium verum), virágok

A kreatív-szexuális potenciál transzmutációs folyamatait dinamizáló növények

Ezek a növények különösen megkönnyítik a testben fizikai (anyagi) formában létező reproduktív folyadékok energiává történő átalakulását. Ezek általában csípős tulajdonságokkal rendelkező vagy fűszeres, aromás vagy keserű ízű növények. Általában kisebb mennyiségben használják őket.

angelica (Angelica archangelica), gyökér, 0,5 g naponta kétszer
bazsalikom (Ocimum basilicum), levelek és virágok, naponta 4-szer 1 g
kardamom (Elettaria cardamomum), magvak, 0,5 g 4-szer/nap
kötelező (Acorus calamus), gyökér, 0,5 g 4-szer/nap
fekete nyárfa (Populus nigra), hajtások, 0,5 g 4-szer/nap
zsálya (Salvia officinalis), levelek, 1 g 4-szer/nap
Orbáncfű (Hypericum perforatum), virágok, 1g 4-szer/nap

Gyógynövények, amelyek a lét magasabb szintjein történő transzmutációból származó energia szublimálását okozzák.

Az e csoportba tartozó növények elősegítik a teremtő-szexuális potenciál átalakulásából származó energia felemelkedését, majd ennek az energiának a lény magasabb rezgésszintjei felé történő felfelé irányítását okozzák. Elősegítik ennek az energiának az átalakulás eredményeként a lényben felhalmozódott energiának az affektív, mentális vagy spirituális energia magasabb formáivá való átalakulását, ami a szeretet, az intuíció, a mentális behatolás erejének felébresztéséhez és felerősítéséhez, a mentális koncentrációs képesség megnövekedéséhez, a mély nyugalom és az emelkedett interiorizáció állapotának kialakulásához, a meditáció mély állapotaiban való fenntartásához vezet. Mindegyik gyógynövényt 1 gramm finomra őrölt porban, napi 2-4 alkalommal bevéve lehet használni.

lófarok (Equisetum arvense), légi része
ginkgo (Ginkgo biloba), levelek
gyertyafény (Verbascum thapsus), virágok
fonott (Lythrum salicaria), levelek és virágok
pásztorház (Capsella bursa-pastoris), légi része
rózsa (Damaszkuszi rózsa), szirom
három foltos testvér (Viola tricolor), légi rész