Charaka

Charaka

Charaka a szerzője az Ayurveda legfontosabb titkos szövegének, amely a "Charaka-szamhita", amely egyben India legrégebbi gyógyászati értekezése. Charaka s-egy Vishuddha nevű nagy bölcs fiaként született, és kiváló gyógyítója lett az egyszerű embereknek, akiknek természetes gyógymódokat kínált, amelyeket ő maga készített különböző gyógynövényekből.

A bölcs Charaka szinte állandóan utazott különböző helyekre, hogy segítsen a szenvedő és segítségre szoruló embereken, ezért vált "utazó gyógyító" (Charaka) néven ismertté. A bölcs Charaka neve után Charaka-nak nevezték el.és az Ayurveda ősi tudományának minden gyakorló tanítványa...ők, akik az ayurvédát egy beavatott ayurvédikus gyakorlótól tanulták, majd az országot járva tökéletesítették ayurvédikus tudásukat.időszakosan rövid időre különböző más helyekre mennek, hogy gyakorolják a tanultakat, és egyúttal tanuljanak, tanulva.és a többiek.

A diákok lelki képzésének ez az ősi modellje ma újraéledt. A bölcs Charaka példát nyújt nekünk az együttérző készség és a példaértékű önátadás mintaszerű állapotára minden bajba jutott lény számára.