Kiadványok

A HAGYOMÁNYOS AYURVEDA RENDSZER ISMERETE ROMÁNIÁBAN


Az Ayurveda ismerete napjainkban egyre szélesebb körben elterjedt. Az emberi tudás és a természetes gyógyítás sok más hagyományos rendszerétől eltérően az Ayurvédát a világ számos országában tanulmányozzák. Ennek az évezredes tudománynak (Ayurveda) a szisztematikus tanulmányozása Romániában nagy lendületet vett az Országos Szövetség a Nem Hagyományos Orvoslás Előmozdítására 1995 óta szervezett intenzív Ayurveda tanfolyamok révén.

Amit az Ayurveda a modern ember számára kínál, az elsősorban egy széleskörű, átfogó, hozzáférhető és tökéletesen természetes megközelítés az egészségének tökéletesen természetes eszközökkel történő fenntartásához. Ma a hagyományos ájurvéda rendszernek nagy előnye van más hagyományos gyógyítási rendszerekkel szemben, hogy a tudás széleskörű, nagymértékben rendszerezett és tudományos alapokon nyugvó formája.

Az Ayurveda az emberi élet mélységes valóságát tükrözi az alapvető igazságokon keresztül, amelyek az egész Univerzumban léteznek, és kifejezetten a természetben nyilvánulnak meg.

Az ájurvéda bizonyos egyetemes alapelveken nyugszik, amelyek attól függetlenül érvényesek, hogy milyen földrajzi területen alkalmazzák őket.

Ezeknek az ayurvédikus elveknek az alkalmazása a Romániában élő emberek sajátos életére és tevékenységére az idők során különösen gyümölcsözőnek bizonyult.

Az ősi ájurvéda rendszer egy olyan természetes életmódot hirdet, amely az egészséges életmód ezen alapvető elvei alapján valósítható meg.

Az ájurvédikus tudás gyakorlati alkalmazása attól függetlenül lehetséges, hogy milyen kulturális rendszerben alkalmazzák.

Az ájurvéda egy holisztikus hagyományos rendszer, amely az emberi tudást egészként közelíti meg. Az Ayurvéda előnye, hogy teljes körű tudásrendszer.

Az Ayurveda rendszer által tartalmazott tudás egyedülálló mind tartalmában, mind pedig sajátos bemutatási módjában, amely világos, szisztematikus és pontos.

Bár az Ayurveda több mint 5000 éves, mégis nagyon fejlett didaktikai és konceptuális módon épült fel.

Az e szisztematikus kidolgozás alapjául szolgáló elveket nagy elméleti és gyakorlati értékkel bíró hagyományos írások tartalmazzák. Ezek a hagyományos írások hiteles és különösen értékes inspirációs forrást jelentenek a modern gondolkodás számára.