Az Ayurveda tanfolyamok felépítése

AZ AMN-ROMANIA AYURVEDA TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE

Az AMN Ayurveda tanfolyam alapvető felépítése a következők szerint alakul triplett elmélet - gyakorlati alkalmazások - szeminárium.

A különböző Ayurveda tanfolyami témák tanterve a következőkre épül szakaszok. Ezeket a szakaszokat általában a heti ayurvéda tanfolyamrendszerben tárgyalják a szeptemberben kezdődő és a következő naptári év júliusáig tartó tanév során. Az egyes résztvevők választásától függően a tempó a konkrét tanulási lehetőségekhez igazítható. A hangsúlyt az előadó és a tanulók közötti gyümölcsöző párbeszédre helyezik.

Az ájurvéda tanfolyam első három éve az ájurvéda kompetenciák úgynevezett első szintjét nyújtja a résztvevőknek, amely az általános kompetenciaszabványok rendszerében megfelel a képesítés 1. szintjének, az alapszintnek, amelyet az ájurvédában ájurvédikus gyakorló szintnek neveznek. Ez az első ayurvédikus képzettségi szint magában foglalja az ayurvédikus alkotmányok és számos kapcsolódó gyakorlati alkalmazás (Dosha-parkriti) ismeretének alapvető szempontjait, az életmód alakításának és jótékony alkalmazkodásának szempontjait (Svasthavritta), valamint a természetes élelmiszerek és gyógynövények - mind a római, mind az indiai - ayurvédikus alapelvekkel és módozatokkal összhangban történő ayurvédikus felhasználásának szempontjait (Dravyaguna). 

Ez a három alapszakasz alkotja az AMN-Románia Ayurveda tanfolyam első 3 évének tananyagát, így ezek elvégzése biztosítja az ayurvéda alapképesítés megszerzését, ami összesen 360-450 óra ayurvédikus tanulmányi és gyakorlati órát jelent.

Lásd még: Az AMN-Románia kurzus során tanult hagyományos ayurvéda rendszer szakterületei és specialitásai