Kristály terápia

 

Kristályterápia

A kristályterápia az alternatív terápiák közé tartozik, és a kövek energetikai tulajdonságain alapul. Minden kőnek sajátos energiája van, amely harmonizálja saját energiáinkat, javítja hangulatunkat és enyhít bizonyos betegségeket. A kristályok energiákat ragadnak meg, majd becsatornázzák azokat a testünkbe, mégpedig pontosan abba a részébe, amelynek segítségre és extra energiára van szüksége a gyógyuláshoz.

A kristályok gyógyító tulajdonságai már ősidők óta ismertek. A kristályterápiaalakú, azonban a 18. -században, amikor Hauy apát felfedezte a hét kristályrendszert. Ebben az időben a köveket leginkább porok és elixírek formájában használták, és a terápiának ez a formája az orvostudomány egyik ágává vált.

A kristályok nem mások, mint hidak akaratunk és finomtestünk között. Energetikai hatásuk kémiai összetételüktől és színüktől függ.

Ma már ismert, hogy a kristályok energiamezeje, a piezoelektromosság a kommunikációs rendszerek egyik legfontosabb eleme. A számítógépek, radarok, órák, rádiók mind állandó energiamezőt használnak, amely nem tér el.

A kristályok piezoelektromos tulajdonsága azt mutatja, hogy képesek elektromos töltést tartani, és e tulajdonságuk miatt képesek az emberi test energiamezejét is növelni, mivel egyenletes rezgéseket bocsátanak ki.

A velünk való állandó interakció a kristály rezgéseinek szinkronizálásához vezet a szellemünk, lelkünk és testünk rezgéseivel. És minél közelebb vannak a mi rezgéseink a kristály rezgéseihez, annál hatékonyabban fog a kristály működni, mint az energia sűrítő, átalakító és irányító eszköze.  

Miután a kristály megtisztult és felajánlották, használható meditációban, a csakrák blokkolásának feloldására, tisztításra és az aura erősítésére, csatornázásra, energetizálásra stb.Fejlett szinten, a mentális test és a jobb agyfélteke tudatos aktiválásának eredményeképpen magasabb rezgésszinteket érhetünk el, amelyek magas tudatállapotot idézhetnek elő.

A kristály az energiák katalizátora. Felhalmozza és magához vonzza a körülötte lévő energiákat, ezért meg kell tisztítani és meg kell szabadítani attól, amit felhalmozott magába, mielőtt a kristályba kerülne.használd, vagy...Ő viseli. Különben egy csomó olyan energiarakományt cipelünk magunkkal, amire nincs szükségünk.

Bármilyen kő felhalmozódik de-idővel a negatív energiákat, ami egyben a szerepe is, hogy védőpajzsot hozzon létre a minket állandóan körülvevő káros energiákkal szemben. Ezért akár új kristályt vásároltunk, akár régebbi ékszerünk van otthon, jó, ha megtisztítjuk, mielőtt viseljük.

A kristályunk több tucat helyen és kezekben járt, amelyekkülönböző energiákkal töltődnek fel, amelyeket semlegesíteni kell. Ha családi örökségről van szó, amely egy vagy több kővel rendelkezik, jó, ha tudjuk, hogy sok évtized alatt felhalmozódott energiákat tartalmazhat. Egy ilyen ékszer nemcsak örömöket, hanem személyes drámákat, szenvedéseket, családi átkokat vagy szerencsétlenségeket is magába szívhatott. A tisztítás megszabadítja ezeket az ékszereket energetikai nedvességüktől, és saját lenyomattal rendelkező személyes ékszerré alakítja át őket.

A tisztítással csökkentjük vagy akár semlegesítjük a kristály történetét. Ezért nem tanácsos egy ékszert vagy kristályt viselni, mielőtt-tisztítsa meg.

Hogyan tisztítják a kristályt?

Vannak kristályok, amelyek vízben vagy kristálysóban könnyen megtisztulnak, de vannak olyan kövek is, amelyek a nap vagy a holdfény hatására tisztulnak meg. Ennek eredményeképpen, bár azt mondják, hogy a kristály valójában kiválasztja a tulajdonosát, mégis bölcs dolog tájékozódni egy kristályról, mielőtt...Megveszem.

Az első lépés az, hogy puha fogkefével óvatosan átkeféljük a kristályt. Egyes kövek könnyen karcolódnak, vagy ha a kristály csiszolva van.a természetes formától eltérő alakú (piramisok vagy más, a kő természetes kristályosodásától eltérő geometriai formák), akkor nagy valószínűséggel törik.

Aztán elhelyezzük a követ aegy üveg- vagy kristályedény, amelyet forrásvízzel vagy tisztított vízzel töltünk meg, és amelyben nagy mennyiségű kősót oldottunk fel.

Egy másik módszer az, hogy a kristályt egyegy üvegedénybe, majd adjunk hozzá durva sót, amíg teljesen be nem borítja. De vigyázzunk, a só hatással lehet a szelenitre, az azuritra és a kalcitra, ezért nem fogunk sót vagy sós víztisztítót használni hozzájuk.

Ne használjon jódozott konyhasót, még akkor sem, ha az szemcsés formában van.

A tisztítás a kristálytól függően 3 naptól egy hétig tart. Figyelembe vehetjük a holdfázisokat is, a legkedvezőbb időszakok az újhold fázisában és a telihold fázisa előtti két napban vannak.

 A tisztítás egyéb egyszerű módszerei közé tartozik, hogy a kristályt folyamatos forrásvíz vagy hegyi patakvíz alá tartjuk.

Egyes kristályok megtisztíthatók a földbe temetéssel, de a hematit vagy más vasban gazdag kövek nem. A napfelkeltekor vagy napnyugtakor érkező napfény vagy a holdfény szintén alkalmas a tisztításra. Vigyázzunk azonban az ametiszt, a rózsakvarc, a kék celesztit, a citrin, a fluorit, a holdkő és az akvamarin kristályokkal, amelyek elszíneződnek, ha erős napfényben tartjuk őket.

Ha olyan finom köveink vannak, amelyeket nem lehet ilyen módszerekkel megtisztítani, elegendő, ha egy nagy, már megtisztított, durva kvarckristály közelében hagyjuk őket.

Hogyan válasszunk kristályt

Ha tudatosan választottunk magunknak egy kristályt, akkor a saját személyünkre való ráhangolódás egyszerű, mert ez...már elért egy rezonanciát köztünk és az általa folyamatosan kibocsátott jelek között. Ha mi...tudat alatt választunk, ezeket a jeleket gondolataink ösztönös vonzalomként fogják értelmezni, függetlenül annak formájától vagy színétől. A legjobb azonban, ha azt a kristályt választjuk, amelyik a legjobban tetszik nekünk.

Ha kristályt akarunk választani egy barátunknak, először is csukott szemmel, amennyire csak tudjuk, el kell képzelnünk az illető lelkét. Ezután válasszuk ki azt a kristályt, amelyik a legjobban tetszik nekünk. Ezzel az egyszerű technikával annak a személynek a lelke, akinek a kristályt választottuk, és-A mentálisan létrehozott telepatikus kapcsolatnak köszönhetően kiválasztja magát.

 A kövek számos állapot kezelésére használhatók, többek között a következőkrestressz, fáradtság, álmatlanság, kimerültség, érzelmi problémák, szellemi zaklatottság, ízületi fájdalmak, krónikus fájdalom. Minden kristály rendelkezik bizonyos terápiás tulajdonságokkal, de vannak olyan esetek, amikor különböző kövekre van szükség egy-egy egészségügyi probléma kezeléséhez.

Ahhoz, hogy értékelni tudjuk a kristályok szerepét az emberi test és lélek gyógyításában, fontos megérteni, hogy a környező világ és az emberi test valójában kristályos anyagokból áll. Mindennek az alapja a kristályos természet. Az emberi test is kristályos szerkezetű.

A szervezetben a legdominánsabb elem a víz, amely nem más, mint egy folyadékkristály, akárcsak a vér. Az endokrin rendszer minden egyes mirigyét nagyrészt kristályos anyagok alkotják. Ezért a kvarckristályokkal való munkával képesek vagyunk az egész test kristályos szerkezetét programozni.

A kövek energetikai hatása elsősorban kémiai összetételüktől és színüktől függ. Az energetikai cserék elsősorban a 7 finom erőközpont szintjén zajlanak. Minden csakrának saját rezgési frekvenciája és színe van, akárcsak a szerveknek, amelyeknek megfelel. A 7 erőközpontnak kedvező köveknek saját színük van.

Hogyan dolgozzunk a kristályokkal

A kristályterápia az alternatív terápiák közé tartozik, és a kövek energetikai tulajdonságain alapul. Minden kőnek van egy sajátos töltése, amely harmonizálja saját energiáinkat, javítja a hangulatunkat és enyhít bizonyos betegségeket.

A kristályok energiákat gyűjtenek be, majd a testünkbe irányítják őket, különösen a test azon részébe, amelynek segítségre és extra energiára van szüksége a gyógyuláshoz. Ezért fontos, hogy megtisztítsuk, mielőtt bármilyen kristályt használnánk.

A kő után, amit választottunk...a számunkra megtisztult, mi fogjuk helyezni egyegy speciálisan erre a célra készült, bőrből, bársonyból, pamutból vagy horgolt anyagból készült tok, amely védi a kristályt, de ugyanakkor könnyű hozzáférést biztosít a kristályhoz.

A kristályt bőr-, arany- vagy ezüstláncra is rögzíthetjük, de ajánlatos a követ nem ékszerként használni, hanem ruhák alatt, a lehető legközelebb a testhez viselni. Ne legyen kitéve mások szemének vagy érintésének. A kristály energiamezeje elég nagy körülöttünk ahhoz, hogy bárki befolyásolhassa.

A követ állandóan magunkkal vihetjük. A nyakunkban, a táskánkban, a zsebünkben, a párnánk alatt, amikor alszunk, az energiacsere kölcsönös és állandó. A kristálynak lényünk szerves részévé kell válnia. Élvezni fogja ugyanazt a figyelmet, amit mi adunk neki.vagy a haj, vagy akár a szív, mert ugyanazt az energiát fogja adni, amit a szív ad nekünk.minden nap biztosítja.

A betegség, a fáradtság, a stressz, az érzelmek nehéz pillanataiban a kristályt fogjuk a kezünkben tartani. A bal oldalon, hogy pozitív energiát kapjunk, a jobb oldalon, hogy elengedjük a negatív energiát. Vagy kristályokat helyezhetünk a testünk meghatározott helyeire. Ha a finom erőközpontok kivetülési területeire helyezzük őket, a hatás közvetlenebb lesz, és egyszerre több problémát is harmonizál.

  Ha két kristályt helyezünk a párna alá, az egyiket felfelé, a másikat lefelé, az segít tudatosítani az asztrális utazás során, és védelmet nyújt alvás közben. Különböző problémákra is kaphatunk így válaszokat, a szubtilisból kifejlődött lényeken keresztül.

Hogy megvédjük és energetizáljuk a teret, amelyben élünk, a ház négy sarkában elhelyezhetünk egy kristályt, a mennyezet közepén pedig két kristályt (egyet felfelé, egyet lefelé), a csillárhoz csatlakoztatva.

A házban elhelyezett kristályok, kristályfürtök, geodák, kristálygömbök a tiszta energia, az egészség és a harmónia oázisát jelentik, ami segít eltávolítani a negatív energiákat az adott térből, növeli a mentális támadások elleni védelmet és a szellemi hatékonyságot. Az eredmények rövid időn belül megjelennek, és áldásként érzékeljük őket.