Cristaloterapie

 

Cristaloterapia

Cristaloterapia face parte din rândul terapiilor alternative şi se bazează pe proprietăţile energetice ale pietrelor. Fiecare rocă are o energie specifică care ne armonizează propriile energii, ne îmbunătăţeste starea de spirit şi ne ameliorează anumite boli. Cristalele captează energiile şi apoi le canalizează către organismul nostru, mai exact către acea parte a lui care are nevoie de ajutor şi de un plus de energie pentru a se reface.

Proprietăţile curative ale cristalelor au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri. Cristaloterapia s-a conturat însă în secolul al XVIII-lea, când abatele Hauy a descoperit cele şapte sisteme cristaline. În acea perioadă pietrele erau utilizate mai ales sub formă de pudră şi elixir, iar această formă de terapie a devenit una dintre ramurile medicinei.

Cristalele nu sunt altceva decât nişte punţi de legătură între voinţa noastră şi corpurile noastre subtile. Acţiunea lor energetică depinde de compoziţia chimică şi de culoarea lor.

În zilele noastre se cunoaşte faptul că, câmpul energetic al cristalelor, piezoelectricitatea, este unul dintre cele mai importante elemente ale sistemelor de comunicaţie. Computerele, radarele, ceasurile, staţiile radio, toate folosesc un câmp energetic constant, care nu deviază.

Proprietatea piezoelectrică a cristalelor arată că ele sunt capabile de a menţine o încărcătură electrică, iar datorită acestei calităţi prezintă capacitatea de a mări şi câmpul energetic al trupului uman, pentru că emit vibraţii uniforme.

Interacţiunea constantă cu noi va conduce la sincronizarea vibraţiilor cristalului cu cele ale spiritului, sufletului şi trupului nostru. Iar cu cât vibraţiile noastre sunt mai apropiate de vibraţiile cristalului, cu atât mai eficient va funcţiona acesta ca dispozitiv de condensare, transformare şi dirijare a energiei.  

Odată cu purificarea şi acordarea cristalului, el se poate folosi în meditaţie, la deblocarea chakrelor, pentru purificarea şi mărirea aurei, channeling, energizare etc. Într-un stadiu avansat, ca urmare a activării conştiente a corpului mental şi a emisferei cerebrale drepte, putem atinge trepte superioare vibraţionale ce ne pot induce o stare înaltă de conştiinţă.

Un cristal este un catalizator de energii. El acumulează şi atrage energiile din jur, de aceea este indicat ca să fie curăţat şi eliberat de ceea ce a strâns înăuntrul lui, înainte de a-l folosi sau a-l purta. Altfel ducem cu noi un întreg bagaj energetic de care nu avem nevoie.

Orice piatră acumulează de-a lungul timpului energii negative, acesta fiind şi rolul său, de a crea un scut de protecţie împotriva energiilor nocive care ne înconjoară permanent. De aceea, fie că am cumpărat un cristal nou, fie că avem acasă bijuterii mai vechi, este bine să le purificăm înainte de le purta.

Cristalul nostru a trecut prin zeci de locuri şi mâini care l-au încărcat cu diverse energii care trebuie neutralizate. Dacă este vorba de o bijuterie de familie care are o piatră sau mai multe, este bine de ştiut că poate conţine energii acumulate în mai multe zeci de ani. O astfel de bijuterie poate să fi absorbit în ea nu doar bucurii ci şi drame personale, suferinţe, blesteme de familie, sau ghinioane. Purificarea eliberează aceste podoabe de zaţurile energetice şi le transformă în bijuterii personale, cu amprentă proprie.

Prin purificare diminuăm sau chiar neutralizăm istoria acelui cristal. De aceea nu este indicat să purtăm o bijuterie sau un cristal înainte de a-l curăţa.

Cum se purifică un cristal?

Sunt cristale care se purifică uşor în apă sau sare cristalizată, dar sunt şi pietre care se purifică prin expunere la soare sau la lumina lunii. Ca urmare, deşi se spune că de fapt cristalul îşi alege proprietarul, totuşi este înţelept să ne informăm despre un cristal înainte de a-l cumpăra.

Primul pas este să spălăm cristalul cu grijă cu o periuţă moale de dinţi. Unele pietre se zgârie uşor sau, dacă acel cristal e şlefuit într-o formă care nu corespunde cu cea naturală (piramide sau alte forme geometrice diferite de modul în care acea piatră cristalizează natural), este foarte posibil ca el să se fărâme.

Apoi vom aşeza piatra într-un recipient de sticlă sau de cristal, umplut cu apă de izvor sau purificată, în care am dizolvat o cantitate mare de sare grunjoasă.

O altă metodă este să punem cristalul într-un recipient de sticlă şi apoi să adăugăm sare grunjoasă până este acoperit complet. Dar atenţie, sarea poate afecta selenitul, azuritul şi calcitul, deci în cazul lor nu vom folosi purificarea cu sare sau apă sărată.

Nu se utilizează sarea iodată de bucătărie, chiar dacă e sub formă grunjoasă.

Purificarea, în funcţie de cristal durează între 3 zile şi o săptămână. Putem ţine cont şi de fazele lunare, cele mai benefice momente fiind în faza de lună nouă şi cu două zile înainte de faza de lună plină.

 Alte metode simple de purificare sunt ţinerea cristalului sub jet continuu de apă de izvor sau pârâu de munte.

Unele cristale se pot purifica prin îngroparea în pământ, dar nu hematitul sau alte pietre bogate în fier. Lumina soarelui la răsărit sau la apus sau lumina lunii sunt de asemenea potrivite pentru purificare. Atenţie însă la cristalele de ametist, cuarţ roz, celestit albastru, citrin, fluorit, piatra lunii şi acvamarin, care se decolorează dacă sunt ţinute în soare puternic.

Atunci când avem pietre delicate care nu pot fi purificate prin aceste metode, este suficient să le lăsăm în vecinătatea unui cristal de cuarţ brut de dimensiuni mari, deja purificat.

Cum alegem un cristal

Dacă am ales un cristal pentru noi, în mod conştient, acordarea cu propria noastră persoană este simplă, deoarece s-a realizat deja o rezonanţă între noi şi semnalele emise permanent de el. Dacă l-am ales inconştient, aceste semnale vor fi interpretate de gândurile noastre sub forma unei atracţii instinctive, indiferent de forma sau culoarea lui. Oricum, cel mai bine este să ne alegem cristalul care ne place cel mai mult.

Dacă dorim să alegem un cristal pentru un prieten, va trebui mai întâi să ne imaginăm, cu ochii închişi, cât mai bine sufletul acelei persoane. Apoi alegem cristalul care ne atrage cel mai mult. Prin această tehnică simplă, spiritul persoanei pentru care am ales cristalul, şi-l va fi selectat singur, graţie legăturii telepatice stabilite mental.

 Cu ajutorul pietrelor pot fi tratate nenumărate afecţiuni, printre acestea numărându-se: stresul, oboseala, insomnia, epuizarea, problemele emoţionale, agitaţia mentală, durerile articulare, durerile cronice. Fiecare cristal are anumite proprietăţi terapeutice, dar sunt şi cazuri în care pentru a trata o problemă de sănătate avem nevoie de pietre diferite.

Pentru a aprecia rolul cristalelor în vindecarea trupului şi spiritului uman, este important să înţelem că de fapt lumea înconjurătoare şi trupul omenesc sunt alcătuite din substanţe cristaline. Totul are la bază natura cristalină. Corpul uman este, de asemeni, cistalin ca structură.

Elementul cu cea mai mare preponderenţă în trup este apa, care nu este altceva decât un cristal lichid, la fel ca şi sângele. Fiecare din glandele sistemului endocrin sunt alcătuite în majoritate din substanţe cristaline. De aceea, lucrând cu cristale de cuarţ, noi suntem capabili să programăm structura cristalină a întregului corp.

Acţiunea energetică a pietrelor depinde în primul rând de compoziţia chimică şi de culoarea lor. Schimburile energetice se fac în principal la nivelul celor 7 centrii subtili de forţă. Fiecare chakra are o anumită frecvenţă vibratorie şi o culoare proprie, întocmai ca organele cărora le corespunde. Pietrele favorabile celor 7 centrii de forţă au exact culorile lor.

Cum se lucrează cu cristalele

Cristaloterapia face parte din rândul terapiilor alternative şi se bazează pe proprietăţile energetice ale pietrelor. Fiecare rocă are o încărcătură distinctă care ne armonizează propriile energii, ne îmbunătăţeste starea de spirit şi ne ameliorează anumite boli.

Cristalele captează energiile şi apoi le canalizează către organismul nostru, mai exact către acea parte a lui care are nevoie de ajutor şi de un plus de energie pentru a se reface. De aceea este important ca înainte de a folosi orice cristal să îl purificăm.

După ce piatra pe care am ales-o pentru noi a fost purificată, o vom aşeza într-o punguţă confecţionată special pentru ea, din piele, catifea, bumbac sau croşetată, care să protejeze cristalul dar care să ne şi ofere un acces uşor la el.

Putem, de asemenea ataşa cristalul la un lanţ de piele, aur sau argint, dar este indicat ca piatra să nu fie folosită ca bijuterie, ci să o purtăm pe sub haine, cât mai aproape de trup. Nu trebuie expusă privirilor sau atingerii altor persoane. Câmpul energetic al unui cristal este destul de mare în jurul nostru pentru ca intervenţia cuiva să îl influenţeze.

Putem purta piatra permanent cu noi. La gât, în geantă, în buzunar, sub pernă când dormim, schimbul de energie este reciproc şi permanent. Cristalul trebuie să devină parte integrantă din fiinţa noastră. Se va bucura de aceeaşi atenţie pe care am acorda-o mâinilor sau părului, sau chiar inimii, pentru că ne va oferi aceeaşi energie pe care inima ne-o asigură în fiecare zi.

În momentele dificile de boală, oboseală, stress, emoţii, vom ţine cristalul în mână. În stânga pentru a primi energie pozitivă, în dreapta pentru a elibera energie negativă. Sau putem aşeza cristale în locuri specifice ale corpului. Prin aşezarea lor pe zonele de proiecţie a centrilor subtili de forţă, acţiunea va fi mult mai directă şi va armoniza mai multe probleme în acelaşi timp.

  Amplasarea a două cristale sub pernă, unul cu vârful în sus şi celălalt cu vârful în jos, ne va ajuta să fim conştienţi în timpul călătoriilor astrale şi ne va asigura protecţie în timpul somnului. Putem chiar primi astfel răspunsuri la diferite probleme, prin intermediul unor fiinţe evoluate din subtil.

Pentru protecţia şi energizarea spaţiului în care locuim putem amplasa câte un cristal în cele patru colţuri ale locuinţei şi două cristale (unul cu vârful în sus, unul cu vârful în jos) în centrul tavanului, prinse pe lustră.

Cristalele, clusterele, geodele, sferele din cristal aşezate în casă reprezintă o oază de energie pură, sănătate şi armonie, care ajută la îndepărtarea energiilor negative din acel spaţiu, mărind protecţia împotriva atacurilor psihice şi randamentul intelectual. Rezultatele apar în scurt timp şi le vom percepe ca pe o binefacere.