Dermoterapie

DERMOTERAPIA (TVACHA-KRIYA)

 

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda sunt menționate o serie întreagă de modalități practice cu multiple efecte terapeutice benefice asupra pielii (tvacha) și a părului (kesha).

Dermoterapia reprezintă un ansamblu de metode terapeutice neconvenționale ce implică realizarea unor aplicații direct pe piele cu unele substanțe naturale ce au efecte terapeutice.

Astfel de preparate pot penetra țesutul epidermei și pot folosi unele micro-canale de la nivelul suprafaței pielii. Aplicațiile tonice realizate în succesiune folosesc aceste micro-canale de deschidere de la nivelul suprafeței pielii pentru a hrăni diferitele straturi ale acesteia.

Aplicarea topică folosind aceste micro-canale (srota) poate să transfere un număr mare de ingrediente active în regiunile în pielii în care acestea sunt necesare. În acest fel, cicatricile, liniile fine, ridurile și petele sunt îndepărtate și înlocuite cu o piele nouă, sănătoasă, fără riduri, prin accelerarea unui proces natural de regenerare ce are loc la mai multe niveluri.