Expozitie Ramnicu Valcea

 

Ayurveda la Târgul de frumusețe

și lifestyle

 

Gabriel Drăgan, lector de Ayurveda AMN-România

 

Sâmbătă și duminică, 21-22 octombrie 2018, Asociația Națională pentru Promovarea Medicinelor Neconvenționale, AMN-România, a participat la Târgul de sănătate și lifestyle – Râmnicu Vâlcea.

Acest eveniment s-a desfășurat la Shopping City din Râmnicu Vâlcea timp de două zile și a oferit vizitatorilor posibilitatea de a face cunoștință cu modalitățile tradiționale ayurvedice de întreținere și de redobândire a stării de sănătate.

Cu acest prilej, au fost prezentate câteva lucrări de referință apărute in domeniul Ayurvedei in Romania.

Primul volum al lucrării intitulată ”Ayurveda în România”, lucrare care a fost publicată de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN România (editura AMN 2018).

Indexul ayurvedic sistematic selectiv, volumele 1 și 2, este o lucrare care permite selectarea optimã și rapidă a celor mai potrivite plante medicinale, dintre cele cuprinse în acest volum, care prezintã proprietăți vindecãtoare de un anumit tip (editura ”AYUS”).

Dicționar modern de termeni sanscriți uzuali în Ayurveda, o expunere sistematică a semnificațiilor unui număr de 1400 de termeni de origine sanscrită ce sunt în mod frecvent utilizați în cadrul sistemului tradițional Ayurveda (editura ”AYUS”).

La standul care a fost amplasat în galeria Shopping City au fost oferite celor interesați detalii despre utilizarea tradițională a plantelor medicinale, despre importanța tipologiei constituționale ayurvedice în prevenirea și tratarea dezechilibrelor funcționale ale organismului, despre rolul unei alimentații lacto-ovo-vegetariene adecvate în menținerea sănătății, precum și despre alte subiecte specifice medicinelor neconvenționale.

Au răspuns întrebărilor vizitatorilor specialiști în Ayurveda și lectori de Ayurveda care s-au dedicat de mai mult de 15 ani studiului și aprofundării sistematice a cunoașterii tradiționale indiene asupra vieții în cadrul cursurilor organizate de AMN-România.