Cuptorul cu microunde

MILIOANE DE OAMENI ÎŞI SACRIFICĂ SĂNĂTATEA ÎN MOD INCONŞTIENT EXPUNÂNDU-SE LA RADIAŢIILE EMISE DE APARATURA CU MICROUNDE

 

Ce anume a determinat Uniunea Sovietică să interzică în anul 1976 comercializarea şi folosirea aparatelor cu microunde? Cine a inventat cuptorul cu microunde şi în ce scop? Care este principiul de funcţionare al acestuia?

Acestea sunt doar câteva întrebări la care vom urmări să răspundem în expunerea care urmează. Informaţiile referitoare la această tehnologie vă vor șoca atât de tare, încât, dacă dețineți măcar un singur aparat de acest fel, nu veţi fi doar motivat să scăpați de el, ci vă vor determina să vă asigurați că nu va fi folosit de nicio altă fiinţă umană și pur şi simplu veţi dori să-l aruncaţi la gunoi.

DACĂ ESTE ATÂT DE NOCIV, DE CE SE MAI COMERCIALIZEAZĂ ŞI ÎNTREBUINȚEAZĂ CUPTORUL CU MICROUNDE?

În prezent, bucătăria multor români este utilată cu cel puţin un aparat cu microunde. De fapt, sunt puţini cei care nu-l au; să nu mai vorbim de restaurante, de unitățile fast-food şi chiar de bucătăriile amenajate în incinta unor firme, unde cuptorul cu microunde este un element de bază. Faptul că este ieftin, uşor de folosit şi îşi face treaba într-un mod aparent curat şi rapid constituie o stranie plusvaloare a acestui aparat de bucătărie. Puţini sunt cei care ştiu că aceste aparate sunt însă extrem de dăunătoare sănătăţii. Deşi guvernele multor ţări cunosc această realitate crudă, cu toate acestea nu se sesizează să interzică vânzarea acestei tehnologii care răspândeşte boli cumplite în rândul populației.

CUM ANUME FUNCŢIONEAZĂ APARATELE ELECTROCASNICE CE FOLOSESC MICROUNDELE

Microundele reprezintă o formă de energie electromagnetică, precum undele radio, şi ocupă o parte din spectrul de putere sau energie electromagnetic, fiind unde foarte scurte (de unde le provine şi numele) ce călătoresc cu viteza luminii. În societatea occidentală (dezvoltată din punct de vedere economic), microundele sunt folosite la telefonia pe distanţe mari, în programele de televiziune, internet, sateliţi etc. Dar pentru mulţi dintre noi, acestea reprezintă doar o noţiune legată de gătirea sau încălzirea rapidă a alimentelor.
Fiecare cuptor cu microunde are în dotare un magnetron, un tub în care electronii sunt afectaţi de câmpurile magnetice şi electrice în aşa fel încât produc radiații de microunde cu frecvenţa de aproximativ 2.450 MHz. Aceste radiații interacţionează cu moleculele din alimente, influențându-le nu doar termic. Toate undele îşi schimbă polaritatea, de la pozitiv la negativ, la fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă. Moleculele alimentelor, în special cele ale apei, au un pol pozitiv şi unul negativ, precum magneții care au polaritate nord-sud.
În varianta comercială, aceste cuptoare au o putere de 1000 de wați. În momentul în care microundele generate de magnetron bombardează alimentele, determină moleculele polare să se rotească la aceeaşi frecvenţă de milioane de ori pe secundă. Toată această agitaţie creează fricţiune moleculară, care are ca efect secundar încălzirea alimentelor. Dar totodată fricțiunea este şi cauza multor deteriorări ale moleculelor înconjurătoare, care vor fi distruse, rupte sau deformate forţat.
Făcând o comparaţie cu Soarele, microundele generate de acesta sunt bazate pe principiile curentului direct pulsat, care nu creează căldură prin fricţiune. În schimb, microundele generate de cuptoare folosesc curent alternativ, care creează căldură prin fricţiune. În acest caz, energia undelor se focalizează într-o singură frecvenţă îngustă din spectrul energetic, pe când energia Soarelui operează într-un spectru de frecvenţă foarte larg. În vreme ce căldura solară vine progresiv, din exterior înspre interior, în cazul microundelor de la cuptoare, căldura vine dinspre interior în afară. Poate această explicaţie este un pic prea tehnică sau ştiinţifică, dar trebuie să cunoaştem modalitatea de funcţionare a unui obiect pe care-l folosim.

MICROUNDELE SUNT FOARTE DĂUNĂTOARE SĂNĂTĂŢII NOU-NĂSCUȚILOR

Din păcate, tot mai multe mame tinere folosesc microundele pentru a încălzi laptele bebelușilor. Pentru multe dintre ele, este o metodă rapidă şi uşoară, nerealizând că, de fapt, cele câteva minute câștigate pot afecta serios şi ireversibil sănătatea pruncilor lor. Într-un articol publicat în 1989, într-una dintre cele mai respectate reviste de medicină, Lancet, dr. Lita Lee afirmă: „Alimentele pentru bebeluși încălzite la microunde transformă anumiţi aminoacizi trans în izomeri cis sintetici. Izomerii sintetici nu sunt activi din punct de vedere biologic. Mai mult decât atât, un aminoacid, L-prolina, este convertit în D-izomer, cunoscut ca fiind o neurotoxină (otravă pentru sistemul nervos) şi totodată o nefrotoxină (otravă pentru rinichi).
Faptul că bebeluşii nu sunt alăptați la sânul mamei constituie deja o problemă pentru echilibrul psihic al copilului, la aceasta adăugându-se şi faptul că este hrănit cu „lapte sintetic, transformat în aliment otrăvitor prin microunde“. O modalitate mult mai sigură ar fi încălzirea recipientului cu lapte la jetul de apă caldă al chiuvetei sau într-un vas cu apă caldă, pe aragaz, testând din când în când temperatura lichidului din recipient. Cele câteva minute în plus câștigate prin încălzirea la aparatul cu microunde nu merită riscul la care ne supunem copiii. Un alt pericol îl constituie acela că, în cazul cuptoarelor cu microunde, încălzirea alimentelor nu se realizează uniform, aşa că unele părţi sunt mai calde, iar altele mai reci. Au fost cazuri când bebelușii s-au ars la buze din cauză că mamele testaseră temperatura într-o porţiune mai rece.

TRANSFUZIA SÂNGELUI ÎNCĂLZIT LA MICROUNDE DETERMINĂ APOI DECESUL FIINŢEI CARE A „BENEFICIAT“ DE UN ASTFEL DE „AJUTOR“

În anul 1991, a existat un proces în Oklahoma, SUA, în care un spital a folosit pentru o transfuzie sânge încălzit la microunde. O pacientă, Norma Levitt, în urma unei operaţii la şold, a primit o transfuzie de sânge încălzit la microunde de către o asistentă. În urma transfuziei, pacienta a murit. Această tragedie dovedeşte faptul că încălzirea prin microunde are efecte mult mai periculoase decât credem. Sângele pentru transfuzii este încălzit în unele situaţii, dar în niciun caz la cuptorul cu microunde.
În cazul expus mai sus, sângele a fost alterat, astfel încât a provocat moartea. Este clar că încălzirea alimentelor în acest mod alterează substanțele nutritive conţinute de acestea, transformându-le în substanţe străine organismului, iar în momentul în care ne hrănim cu alimentele prelucrate termic prin intermediul microundelor, ingerăm toate aceste „false substanțe nutritive“. Pentru că organismul nostru este prin natura lui electrochimic, orice forţă care perturbă acest echilibru electrochimic va afecta cu siguranţă într-un mod major şi fiziologia trupului.

FAPTE ŞI DOVEZI ŞTIINŢIFICE IREFUTABILE CARE AU MENIREA DE A DEMITIZA APARATURA CU MICROUNDE

Într-un studiu publicat în anul 1992 în revista Raum & Zelt, numit Studiu comparativ între mâncarea pregătită convenţional şi cea pregătită în cuptorul cu microunde, autorii afirmă: „O simplă ipoteză a medicinei tradiţionale spune că introducerea în trupul uman de molecule şi energii cu care acesta nu este obişnuit este foarte probabil să producă mai mult rău decât bine.
Mâncarea preparată la microunde conţine atât molecule, cât şi energii care nu sunt prezente în alimentele gătite în modul tradiţional, adică la foc. Energia microundelor de la soare şi stele este bazată pe curent direct. Microundele produse în mod artificial, inclusiv cele din aceste cuptoare, sunt produse prin alternarea curentului şi forţează inversarea polarităţii de milioane de ori pe secundă în fiecare moleculă din alimentele pe care le ating. Producerea de molecule nenaturale este inevitabilă. S-a observat că aminoacizii care se formează în mod natural suportă schimbări izomerice şi în forme toxice, sub influenţa microundelor din aceste cuptoare.“

UN STUDIU CLINIC REALIST ÎNTREPRINS DE UN CERCETĂTOR ELVEŢIAN

Doctorul Hans Ulrich Hertel, care este acum pensionar, a lucrat ca cercetător în domeniul alimentaţiei pentru una dintre marile companii elvețiene de profil, ale cărei produse alimentare sunt răspândite la nivel global. Cu câţiva ani în urmă, el a fost concediat pentru ca a pus întrebări în legătură cu anumite proceduri prin care alimentele erau preparate, proceduri ce alterau elementele nutritive din alimente.
In anul 1991, dr. Hertel împreună cu un profesor de la Universitatea Lausanne a publicat un studiu, arătând că mincarea preparată la cuptorul cu microunde prezintă riscuri mai mari asupra sănătăţii decât mâncarea pregătită în mod convenţional. De asemenea, în anul 1992, în nr. 19 al revistei Franz Weber a apărut un articol în care se subliniază faptul că alimentele pregătite la cuptorul cu microunde au efecte cancerigene asupra sângelui. Doctorul Hertel este primul om de ştiinţă care a efectuat un studiu riguros de specialitate asupra efectelor pe care le au substanțele nutritive supuse radiațiilor cuptorului cu microunde asupra sângelui şi fiziologiei trupului uman. Studiul său restrâns, dar foarte bine documentat, a demonstrat forţa degenerativă pe care o au cuptoarele cu microunde asupra alimentelor. Concluzia ştiinţifică a fost aceea că prepararea alimentelor la cuptorul cu microunde alterează substanțele nutritive din mâncare, determinând transformări nocive în sângele celor care consumă aceste alimente, ceea ce duce la dezechilibre metabolice în cazul organismului hrănit cu astfel de alimente.
Studiul a fost făcut împreună cu dr. Bernard H. Blanc de la Institutul Federal de Tehnologie din Elveţia şi în colaborare cu Institutul Universitar de Biochimie, de asemenea din Elveţia. La intervale de 2 până la 5 zile, voluntarii participanţi la studiu au primit una din următoarele variante de mâncare pe stomacul gol: (1) lapte crud; (2) acelaşi lapte gătit convenţional; (3) lapte pasteurizat; (4) acelaşi lapte crud încălzit la cuptorul cu microunde; (5) legume crude provenite de la fermă organică; (6) aceleaşi legume gătite în mod convenţional; (7) aceleaşi legume îngheţate şi dezghețate într-un cuptor cu microunde; şi (8) aceleaşi legume gătite la cuptorul cu microunde. După ce voluntarii au fost izolaţi, le-au fost recoltate eşantioane de sânge înainte să mănânce, iar apoi le-au fost prelevate alte probe de ţesut sangvin, la anumite intervale după ce au mâncat alimentele în cauză.
S-au descoperit modificări nocive semnificative în sângele recoltat de la cei care au mâncat alimentele gătite în cuptorul cu microunde. Acestea au afectat în special hemoglobina, colesterolul (mai ales raportul dintre HDL şi LDL) şi limfocitele. Nivelul de hemoglobină şi limfocite a scăzut, iar nivelul leucocitelor şi cel al colesterolului a crescut. Toate aceste valori înregistrate au indicat efectul de degenerare pe care îl au microundele asupra organismului uman. A fost introdusă o bacterie luminescentă (care emite lumină) pentru a detecta modificările energetice din sânge. Atunci când bacteria a fost cultivată pe mostra de ţesut sanguin prelevată de la indivizii care au consumat alimente preparate în cuptorul cu microunde, a fost constatată o înmulțire semnificativă a numărului de bacterii. Acest fapt l-a făcut pe doctorul Hertel să concluzioneze că astfel de energii nocive sunt preluate de om prin ingerarea mâncării alterate de microunde.
Dintre toate substanţele naturale, care sunt polare, microundele interacţionează cel mai rapid cu oxigenul din moleculele de apă. Astfel, ele au efecte dezastruoase asupra alimentelor, producând o fricţiune violentă în moleculele de apă pe care ele le conțin. Acest fenomen este total nerecomandat pentru prepararea alimentelor, căci, în varianta tradiţională, căldura se transmite din exterior spre interior. Aceeaşi modificare violentă care se produce în moleculele alimentelor pregătite cu ajutorul microundelor are loc şi în organismele umane ce sunt supuse acestora. Dar aceste cuptoare mai produc şi altfel de componente, numite radiolitice, care sunt create prin decompoziţie moleculară, ca rezultat direct al radiaţiei.
Producătorii de cuptoare cu microunde insistă asupra faptului că alimentele preparate cu ajutorul microundelor nu au nivele de componente radiolitice semnificativ mai mari prin comparație cu cele preparate convenţional. Dar din informaţiile prezentate mai sus credem că este destul de clar că această afirmaţie este o minciună. Este ca şi cum cei de la McDonalds ar spune că Big Mac nu este mai dăunător sănătăţii decât chifteluţele bunicii.
În urma studiilor ce au avut în vedere nocivitatea microundelor, se pun întrebări care ridică suspiciuni. De ce nu există studii finanţate de marile companii producătoare de aparatură electrocasnică, de cele farmaceutice sau de marii producători de alimente semi-preparate, întreprinse şi în alte ţări, precum SUA? De ce preocupările acestor companii sunt focalizate mai degrabă pe modul de manipulare a acestor dispozitive, decât pe efectele lor directe asupra sănătăţii fiinţelor care au achiziţionat sau folosesc astfel de aparate electrocasnice?
Pentru cei care controlează lumea şi implicit sănătatea oamenilor, divulgarea adevărului referitor la efectele nocive asupra populaţiei ar fi precum declanşarea unei avalanşe pe un versant înzăpezit. În momentul în care oamenii se vor trezi şi vor realiza că au fost minţiţi şi otrăviţi în mod conştient şi organizat atâţia ani, vor deveni suspicioşi referitor la informaţiile oferite de către guvernele aservite marilor companii şi vor cere răspunsuri clare. Acest aspect trebuie însă evitat cu orice preț! Scopul lor este ca oamenii să devină complet ignoranţi, bolnavi şi lipsiţi de energie, de voinţă, de entuziasm, pentru ca toate eforturile lor disperate să fie canalizate pentru supravieţuire şi să nu aibă timp să-şi pună întrebări de acest gen, să nu cerceteze şi să nu afle adevărul, şi astfel să consume în continuare otrăvurile scumpe şi frumos ambalate.

ÎNCERCĂRI DISPERATE DE A ASCUNDE ADEVĂRUL

În momentul în care doctorii Hertel şi Blanc şi-au publicat rezultatele, autoritățile elveţiene au reacţionat cu promptitudine. O organizaţie comercială influentă în Elveţia, Asociaţia Elveţiană a Distribuitorilor de Aparatură Electrocasnică şi Industrială, l-a forţat în 1992 pe preşedintele Tribunalului de la Sftigen, Berna, să emită un ordin de restricționare împotriva celor doi cercetători curajoşi. În 1993, doctorul Hertel a fost condamnat pentru „intervenţie în comerţ“ şi i s-a interzis să publice restul rezultatelor sale, adică studiul complet. Cu toate acestea, Hertel nu s-a lăsat intimidat şi s-a luptat mulţi ani pentru revocarea acestei decizii aberante. În cele din urmă, în anul 1998, Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a inversat decizia, hotărând că s-a comis un abuz împotriva doctorului Hertel în 1993.

CĂUTAREA INDEPENDENTĂ A ADEVĂRULUI REFERITOR LA APARATURA CARE RĂSPÂNDEŞTE NECRUŢĂTOR BOALA ÎN CEI CE O FOLOSESC ÎN MOD INCONŞTIENT

Cu ceva ani în urmă, pe când era în clasa a VI-a, un tânăr curajos şi de aceea admirabil din Cluj, care acum a trecut de vârsta majoratului, a realizat un experiment în cadrul unui proiect ştiinţific al şcolii pe care o urma. Tânărul, pe nume Na’im Zerbes, şi un prieten apropiat, a găsit 12 voluntari dispuşi să participe la experimentul lui. El le-a dat să mănânce, timp de trei zile, pe rând, legume în stare crudă, legume preparate convenţional şi legume preparate la cuptorul cu microunde.
Apoi a analizat urina fiecărui voluntar, colectată în dimineaţa imediat următoare zilelor a avut loc experimentul şi a pus datele cap la cap. Bineînţeles că rezultatele au dovedit faptul că sumarul de urină s-a apropiat de valorile normale doar atunci când voluntarii au consumat alimente nepreparate, iar când aceştia au consumat alimente preparate în cuptorul cu microunde, compoziția urinei lor s-a apropiat de valorile patologice, şi toate acestea doar după trei zile! Cu acest proiect, tânărul Na’im Zerbes, care studia în regim de învăţământ la distanţă, înregistrat fiind la o şcoală din Canada (mama sa fiind cetăţean canadian, iar tatăl cetăţean român), a câştigat premiul întâi pe ţară în cadrul unui concurs, numit Canada Wide Virtual Science Fair.

CUPTORUL CU MICROUNDE – DUŞMANUL NEBĂNUIT DIN CASA OAMENILOR INCONŞTIENŢI SAU DEZINFORMAŢI
CINE A INVENTAT CUPTORUL CU MICROUNDE?

Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte originea invenţiei aparaturii cu microunde. Pe de o parte, invenţia îi este atribuită unui american, dr. Percy Spencer, care în 1946, în timp ce experimenta o tehnologie radar, a observat așa-zis întâmplător cum alimentele care erau în preajmă se încălzeau. Pe de altă parte, îi este atribuită unui englez, Leonard Gföllner, dar mai există şi o a treia ipoteză interesantă, şi anume, că aceasta a fost concepută de nazişti ca o tehnologie menită să hrănească, şi nicidecum să ucidă. În timpul invaziei lor în Rusia, nemţii ar fi creat aceste cuptoare, ale căror avantaje permiteau rezolvarea multor probleme legate de prepararea rapidă a mâncării pentru grupuri mari de oameni, într-un timp foarte scurt, precum şi de economisirea de combustibil pentru gătit.
După război, aliaţii – americanii, englezii şi ruşii – au găsit aceste cercetări medicale făcute de nemţi, le-au confiscat şi le-au clasificat ca secrete de stat. În vreme ce în America, după aşa-zisa invenţie a cuptorului cu microunde, comercializarea lui pe scară largă a adus miliarde în conturile marilor concerne, în Rusia, acesta a fost interzis cu desăvârşire, iar în urma testelor pe care le-au făcut, ruşii chiar au transmis un avertisment internaţional cu privire la la pericolele, atât biologice, referitoare la sănătatea fiinţelor umane, cât şi de mediu înconjurător.

PREZENŢA CARCINOGENILOR (SUBSTANŢE CARE PROVOACĂ CANCERUL) ÎN ALIMENTELE PREPARATE ÎN CUPTOARELE CU MICROUNDE

În cartea sa, Health Effects of Microwave Radiation (Efectele radiaţiei microundelor asupra sănătăţii), precum şi în câteva ediţii ale revistei Earth Letter (Scrisoarea Pământului), dr. Lita Lee afirmă că aparatura cu microunde emite radiaţii electromagnetice, alterează elementele nutritive ale alimentelor şi transformă substanţele hrănitoare din alimente în produse toxice şi chiar carcinogene. Alte cercetări citate în aceste surse au ajuns la concluzia că aceste dispozitive sunt cu mult mai periculoase decât se crezuse până atunci. Cercetările arată că alimentele destinate preparării rapide, la microunde, conţin elemente toxice eliberate de caserolele şi ambalajele de plastic în care trebuie să rămână pe timpul preparării (Wall Street Journal, 12 oct. 1998). O serie de studii făcute în Rusia au ajuns la concluzia că în toate alimentele preparate la microunde se formează substanţe cancerigene, deşi niciun aliment nu a fost ţinut în aparat mai mult decât era necesar. Iată câteva din rezultatele cercetărilor efectuate în Rusia:

Carnea preparată la microunde conţine dietanolamidă (cunoscut cancerigen);
În cazul laptelui şi al cerealelor preparate în cuptorul cu microunde, o parte din aminoacizi sunt transformaţi în carcinogeni;
Dezgheţarea cu ajutorul microundelor a fructelor îngheţate transformă glucoza şi galactoza în substanţe carcinogene;
Scurta expunere a legumelor, crude, gătite sau îngheţate, la microunde transformă alcaloizii conţinuţi de acestea în carcinogeni.
Cercetătorii ruşi au observat, de asemenea, şi o accelerare a degradării structurale a alimentelor şi o scădere a substanțelor nutritive din acestea. Astfel, prin expunerea la microunde, alimentele şi-au pierdut între 60 şi 90% din valoarea nutritivă.

Au mai fost observate:

Pierderea bio-disponibilităţii complexelor de vitamina B, vitamina C şi vitamina E;
Pierderea mineralelor esenţiale precum şi a agenţilor lipotropi în toate alimentele testate;
Deteriorări ale unor substanţe din plante, precum alcaloizii, glucozidele etc.;
Degradarea nucleoproteinelor din carne.

MICROUNDELE UCID CHIAR ŞI APA!

Apa, elementul esenţial al vieţii, este afectată cel mai rapid şi în cea mai dăunătoare manieră pentru organismul uman de către microunde. Ea este cel mai sensibil element la interacţiunea cu aceste unde şi, în consecinţă, este afectată şi degradată în mod iremediabil. A fost făcut un experiment simplu: peste o sămânţă plantată în pământ sau în vată, s-a turnat apă încălzită timp de 2 minute într-un cuptor cu microunde. Acea sămânţă nu a încolţit. Este un experiment simplu ce poate fi realizat acasă, de oricine. Concluzia: apa îşi pierde proprietăţile dătătoare de viaţă în momentul în care este expusă la microunde. Dacă ne gândim că oamenii sunt alcătuiţi din70% apă, ne putem imagina ce efect au aceste radiaţii asupra organismului uman.

RADIAŢIILE NOCIVE DIN CUPTOARELE CU MICROUNDE SE RĂSPÂNDESC
APOI ŞI ÎN MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Poate că aţi auzit de pericolul rezultat din faptul că aceste cuptoare emit radiaţii chiar şi atunci când nu sunt pornite. Trebuie să recunoaştem că acest risc era mai mare în cazul modelelor vechi, cele mai noi fiind mai performante şi testate mai riguros. Adevărul este că, la orice model, fie mai vechi, fie mai nou, apar aceste emisii de radiaţii, chiar şi în stare pasivă, constatate chiar şi de instituţiile de specialitate, însă populaţia consumatoare este asigurată că nu sunt cantităţi periculoase. Deoarece expunerea la radiaţii scade cu cât ne aflam la mai mare distanţă de cuptorul cu microunde, ni se sugerează să menţinem o distanţă destul de mare de acesta, în timpul funcţionării lui.
Sistemele de siguranţă necesare la fabricarea cuptoarelor cu microunde sunt atent supravegheate. Ele trebuie să aibă două sub-sisteme independente, care să oprească funcţionarea în cazul în care uşa se deschide accidental şi încă un sistem de monitorizare care să oprească funcţionarea în cazul în care cele două sisteme de închidere nu mai funcţionează.
Cu toate aceste măsuri, ar trebui să credem că suntem în siguranţă.
Dar după cum afirmă o organizaţie non-profit, Powerwatch: „Chiar şi în cazul în care cuptorul cu microunde funcţionează corect, nivelurile de radiaţie din bucătărie sunt crescute şi chiar mai mari decât cele emise de o staţie de telefonie mobilă aflată în apropiere.
Amintiţi-vă şi de faptul că microundele străbat pereţii, dacă aparatele sunt lipite de aceştia.“ Există afirmaţii în conformitate cu care un singur cuptor cu microunde lipit de peretele bucătăriei poate iradia toate apartamentele din imobilul respectiv.
Cercetările au relevat faptul că şi dacă stăm la o distanţă de un pas de cuptor, suntem expuşi la o cantitate semnificativă de radiaţii. Deci, pentru cei care au un astfel de aparat, este de preferat să nu stea în prejma lui prea mult timp, mai ales femeile însărcinate şi copiii. De asemenea, datorită faptului că ochii sunt foarte sensibili la radiaţia provenită de la microunde, există un mare pericol de cataractă.

13 MOTIVE CONVINGĂTOARE CARE TE VOR DETERMINA SĂ-ŢI ARUNCI IMEDIAT LA GUNOI CUPTORUL CU MICROUNDE

1) Cei care consumă o perioadă îndelungată alimente preparate în cuptorul cu microunde vor suferi de afecţiuni neurologice irecuperabile (scurt-circuite ale impulsurilor electrice, depolarizarea şi demagnetizarea ţesuturilor nervoase);
2) Organismul uman nu poate metaboliza elemente necunoscute rezultate în urma supunerii alimentelor la microunde;
3) Secreţia hormonală este perturbată sau chiar stopată atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor;
4) Elementele secundare rezultate în urma preparării alimentelor în cuptoarele cu microunde sunt reziduale (pe termen lung, permanente) pentru organismul uman;
5) Mineralele, vitaminele şi alte substanțe nutritive din alimentele preparate în cuptoarele cu microunde sunt distruse sau alterate, astfel încât trupul uman nu poate beneficia de ele, ba chiar mai mult, poate fi otrăvit de către acestea;
6) Mineralele din legume sunt transformate în radicali liberi, atunci când legumele sunt preparate la cuptorul cu microunde, sporind riscul apariţiei cancerului;
7) Alimentele preparate la cuptorul cu microunde provoacă tumori intestinale şi stomacale. Acest fapt poate explica creşterea îngrijorătoare a cancerului de colon în SUA, unde 90% din populaţie foloseşte un astfel de aparat pentru prepararea rapidă a alimentelor;
8) Consumul prelungit de alimente supuse radiaţiilor cuptoarelor cu microunde duce la înmulţirea celulelor canceroase în sângele uman;
9) Consumul continuu de alimente preparate la microunde determină deficienţe imunitare grave, perturbarea secreţiei glandelor limfatice şi alterarea sângelui;
10) Consumarea acestui tip de alimente provoacă prejudicii funcţiei memoriei şi a concentrării, dezechilibre emoţionale şi chiar scăderea inteligenţei;
11) Scurgerile necontrolate de radiaţii pot provoca rapid leucemie şi cataractă;