Omul minune – regenerare prin alimentatie

Omul-minune, crudivor cu o experienta de 40 de ani

 

Intr-o suburbie din Moscova am cunoscut un om uimitor – Vladimir Timofeevici. El are 85 de ani si este crudivor. Am citit multa literatura pe aceasta tema, am privit toate interegistrarile lui Oganean, am studiat vestitul tratat chinez, dar un crudivor cu o experienta de 40 de ani intalneam pentru prima data. El are o istorie de viata puternica si grea.

Vladimir Timofeevici era cel mai mare copil din familie, iar cand a implinit 9 ani, tatal lui a fost luat la razboi. Toata gospodaria a ajuns pe umerii elevului. Se scula in fiecare zi la 3 dimineata, scotea 6 cai, facea un sir de lucrari barbatesti grele, iar la 8 deja era la scoala si asa in fiecare zi, pana cand dupa clasa a 3-a a orbit. Vedea atit de prost incat nu putea deosebi un barbat de o femeie, iar pentru a vedea o litera in carte trebuia sa ia lupa.

Dupa cativa ani de viata oarba, in care el a invatat tamplaritul pe nevazute (“eu intelegeam ca ma astepta foametea daca nu voi invata sa fac ceva”), Vladimir Timofeevici s-a imbolnavit de epilepsie. El povesteste despre asta cu groaza… Accesele erau atit de puternice, incat el isi musca limba, si toti peretii casei, in care traia deja cu sotia si copiii, erau in singe. Insa aici chinurile lui nu s-au sfirsit. Cand a implinit 40 de ani, Vladimir Timofeevici s-a imbolnavit de cancer la stomac, mai exact, i s-a depistat cancer in ultima faza. Iar durerile de cap, legate de epilepsie, au condus la pierderea ochiului drept. Medicului i s-a facut mila de muribund si i-a extirpat ochiul. Vladimir Timofeevici isi aminteste cum statea in spital cu o durere ingrozitoare si il implora pe medic sa-l scape de ochiul ce-i “minca creierul”. Pacientul nu vedea deloc cu acel ochi iar doctorul, ezitind putin, l-a operat.

In zilele in care el practic murea, Vladimir Timofeevici nu manca deloc, decat medicamentele, care ii scoteau durerile. Dupa 5 luni, i-a aparut gangrena la piciorul stang si medicul a vrut sa i-l inlature.

Vladimir Timofeevici

De aceea Vladimir Timofeevici, simtind ca moartea e aproape a spus: “Vreau sa fiu in sicriu cu doua picioare”. Peste citeva zile dupa aceasta discutie, medicul l-a externat “sa moara” acasa, spunindu-i ca mai are de trait 3-4 zile.

Organele interne practic s-au atrofiat. Vladimir Timofeevici povesteste ca acasa feciorii i-au facut un sicriu si el a stat in el, acceptandu-si sfirsitul.

A doua zi, el a iesit afara: “Am mers sa-mi iau ramas bun de la natura. M-am asezat pe iarba din curte si spun in gand: adio, papadie. Am stat vreo trei ore si dintr-o data am auzit cum natura mi-a raspuns: nu pleca, avem nevoie de tine. Ai lecuit animale, atunci de ce nu poti sa te lecuiesti? Si atunci mi-am amintit cum tratam vacile si caii. Le tocam frunze de brusture! Am rupt mult brusture (era o multime), am rugat rudele sa-l toace si am inceput sa-l maninc. Brusturele era foarte amar, dar Vladimir Timofeevici dorea sa traiasca ca niciodata. El povestea cum il ardea in interior dupa burusture, incit ii parea ca este in iad. A continuat asa 4 luni si manca doar brusture. Nimic mai mult. Si cancerul si gangrena au cedat. Mai mult, au disparut si venele de pe picioare, picioarele au devenit albe, ca la copii. Mai complicat a fost cu epilepsia, care a cedat abia peste citiva ani.

De atunci, Vladimir Timofeevici mananca doar alimente vegetale vii. Considera ca daca acesta e fiarta, atunci e mancare moarta. Em observat la el 3 camere frigorifice. El mi-a explicat cum congeleaza pomuzoare pe iarna, suc de dovleac si brusture tocat.

Iarna bea doar suc de dovleac: “de restul nu e nevoie”, explica el.

Aflind de omul-minune, la el vin oamenii. Cei de care s-au dezis medicii, dar care vor sa traiasca. Si se insanatosesc. La intrebarea mea cit poate trai un om, el a raspuns: “Am 85 de ani, iar nu de mult mi-au crescut dinti noi. Dupa legile naturii e o viata noua, iar pentru mine – urmatorii 85 de ani” si rade, aratindu-si dintii albi si sanatosi. Acelasi lucru se intampla acum cu barba si parul lui Vladimir Timofeevici: printre parul sur apar fire negre. Riduri aproape nu are, doar pe frunte – citeva cute. Gospodaria e mare, lucru e mult.

Dar cel mai uimitor lucru s-a intamplat nu demult: Vladimir Timofeevici a depistat cum in locul ochiul extirpat se deschide pleoapa si de acolo iese un alt ochi! Povesteste cu umor: am venit la politie si le spun: schimbati-mi pasaportul! In pasaport am un ochi, iar la mine se deschide al doilea! Ce sa fac?” Iar ei string din umeri: omul-minune, ce sa putem spune?

Cel mai mare rau, in opinia lui, este carnea. “Noi parca ne devoram, iar apoi putrezim in interior”, explica crudivorul. Mi-a dat si mie  brusture – e amar …

preluat de pe ecology.mda