Speranta de viata

1000 de ani de viață


Speranţa de viaţă de 1000 de ani

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. El spune că procesele de îmbătrânire sunt reversibile şi că celulele pot fi “reparate “. Îmbătrânirea este un proces natural care afectează orice organism viu. Dar odată cu progresele pe care ştiinţa le face, acest fenomen ar putea fi încetinit. Geneticianul de la Universitatea britanică Cambridge afirmă că în viitorul nu foarte îndepărtat bătrâneţea va putea fi tratată ca orice boală din ziua de astăzi, intuind astfel un aspect principial pe care îl întâlnim în tradiţia sistemului Ayurveda.

Omul de ştiinţă este şi directorul unui program care ar urma să producă o metodă de încetinire şi chiar de vindecare a îmbătrânirii. “Nu este vorba doar despre o idee: avem un plan foarte detaliat prin care să inversăm la nivel molecular şi celular procesul de îmbătrânire“, a afirmat Aubrey de Grey. “Vom putea trăi până la 1.000 de ani“, a declarat curajos geneticianul, apropiindu-se astfel de valoarea de 960 de ani ce este menţionată în unele scrieri vechi din Orient, unde aceasta vârstă este considerată o posibilitate reală pentru longevitatea omului sănătos.

Omul de ştiinţă Aubrey de Grey afirmă că metoda dezvoltată de el se află în teste clinice şi că se bazează pe tehnologii care deja există. Moartea, în continuare, nu va fi exclusă, dar “când vom îmbătrâni nu vom mai fi acele fiinţe slabe, care să afişeze efectele devastatoare ale înaintării în vârstă şi care în cele din urmă se sting. Desigur, vor mai muri oameni, din cauza faptului că traversează strada neatenţi, muşcaţi de şerpi, din cauza unui nou virus, etc.“, afirmă cu optimism Aubrey de Grey.

Geneticianul a afirmat că terapia anti-îmbătrânire ar putea să fie un tratament viabil în viitorul apropiat. ”Din moment ce terapia se adresează reparării distrugerii colective produse de procesul de îmbătrânire, înseamnă că o vom putea aplica atât celor aflaţi la vârsta de mijloc cât şi bătrânilor“, a declarat pentru BBC omul de ştiinţă. “Cred că prima persoană care va ajunge la vârsta de 1.000 de ani are deja 60 de ani“ a spus Aubrey de Grey.

Geneticianul spune că o speranţă de viaţă atât de mare va schimba societatea într-un mod ce încă nu poate fi prevăzut, dar că idealul încetinirii îmbătrânirii nu trebuie să sperie pe nimeni. “Unii sunt atât de speriaţi încât afirmă că îmbătrânirea trebuie acceptată aşa cum este. Cred că este o idee diabolică: ar însemna să negăm dreptul la viaţă al unui om“, a explicat geneticianul. “Alţii spun că oamenii se vor plictisi dacă vor trăi atât de mult, dar eu cred că vom avea destule resurse pentru a beneficia de tot ce ne oferă această viaţă“, afirmă cu optimism şi bun-simţ cercetătorul.