Mikrohullámú sütő

EMBEREK MILLIÓI ÖNTUDATLANUL FELÁLDOZZÁK AZ EGÉSZSÉGÜKET AZZAL, HOGY KI VANNAK TÉVEA MIKROHULLÁMÚ BERENDEZÉSEK ÁLTAL KIBOCSÁTOTT SUGÁRZÁSNAK

 

Mi késztette a Szovjetuniót arra, hogy 1976-ban betiltsa a mikrohullámú sütők forgalmazását és használatát? Ki és milyen célra találta fel a mikrohullámú sütőt? Mi a működési elve?

Ez csak néhány a kérdések közül, amelyekre az alábbiakban megpróbálunk választ adni. Az ezzel a technológiával kapcsolatos információk annyira megdöbbentik majd Önt, hogy ha csak egy ilyen eszköz is a tulajdonában van, akkor nem csak arra lesz motiválva, hogy megszabaduljon tőle, hanem meg akar majd győződni arról, hogy nem használja más ember, és egyszerűen kidobja.

HA ENNYIRE KÁROS, MIÉRT FORGALMAZZÁK ÉS HASZNÁLJÁK MÉG MINDIG A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐT?

Manapság sok romániai konyhája legalább egy mikrohullámú sütővel van felszerelve. Valójában kevés embernek nincs ilyenje, nem is beszélve az éttermekről, gyorséttermekről, sőt a vállalati helyiségekben kialakított konyhákról, ahol a mikrohullámú sütő alapfelszereltségnek számít. Az a tény, hogy olcsó, könnyen használható, és látszólag tisztán és gyorsan elvégzi a munkát, különös hozzáadott értéke ennek a konyhai eszköznek. Kevesen tudják, hogy ezek a készülékek rendkívül károsak az egészségre. Bár számos ország kormánya tisztában van ezzel a kegyetlen valósággal, mégsem kezdeményezik ennek a szörnyű betegségeket a lakosság körében terjesztő technológiának az értékesítésének betiltását.

HOGYAN MŰKÖDNEK PONTOSAN A MIKROHULLÁMÚ HÁZTARTÁSI KÉSZÜLÉKEK

A mikrohullámok az elektromágneses energia egyik formája, akárcsak a rádióhullámok, és az elektromágneses energia spektrumának egy részét képezik, mivel nagyon rövid hullámok (innen a név), amelyek fénysebességgel terjednek. A nyugati (gazdaságilag fejlett) társadalomban a mikrohullámokat a távolsági telefonálásban, a televíziós műsorokban, az interneten, a műholdakon stb. használják, de sokunk számára csak egy fogalom az ételek gyors elkészítésére vagy felmelegítésére.
Minden mikrohullámú sütő magnetronnal van felszerelve, amely egy olyan cső, amelyben az elektronokra mágneses és elektromos mezők hatnak oly módon, hogy azok kb. 2450 MHz-es frekvenciájú mikrohullámú sugárzást hoznak létre. Ez a sugárzás kölcsönhatásba lép az élelmiszerekben lévő molekulákkal, és nem csak hőhatással van rájuk. Minden hullám minden egyes hullámciklus során megváltoztatja a polaritását, pozitívról negatívra. A mikrohullámok esetében ez a változás másodpercenként több milliószor történik. Az élelmiszer-molekuláknak, különösen a vízmolekuláknak, van egy pozitív és egy negatív pólusuk, mint a mágneseknek, amelyeknek észak-déli polaritásuk van.
A kereskedelmi kivitelben ezek a sütők 1000 wattos teljesítményűek. Amikor a magnetron által keltett mikrohullámok bombázzák az ételt, a poláris molekulák másodpercenként több milliószor azonos frekvencián forognak. Ez a sok mozgatás molekuláris súrlódást okoz, aminek mellékhatásaként az étel felmelegszik. A súrlódás azonban sok kárt okoz a környező molekuláknak is, amelyek megsemmisülnek, eltörnek vagy erőszakosan deformálódnak.
Ehhez képest a Nap által generált mikrohullámok az impulzus egyenáram elvén alapulnak, amely nem termel hőt a súrlódás miatt. Ezzel szemben a sütők által generált mikrohullámok váltakozó áramot használnak, amely a súrlódás révén hőt termel. Ebben az esetben a hullámenergia az energiaspektrum egyetlen keskeny frekvenciájára összpontosul, míg a Nap energiája egy nagyon széles frekvenciaspektrumban működik. Míg a napmeleg fokozatosan kívülről befelé érkezik, addig a kemencékben használt mikrohullámok esetében a hő belülről kifelé jön. Lehet, hogy ez a magyarázat túlságosan technikai vagy tudományos, de tudnunk kell, hogyan működik valami, amit használunk.

A MIKROHULLÁMOK NAGYON KÁROSAK AZ ÚJSZÜLÖTTEK EGÉSZSÉGÉRE.

Sajnos egyre több fiatal anyuka használ mikrohullámú sütőt a csecsemőtej felmelegítésére. Sokuk számára ez egy gyors és egyszerű módszer, nem is sejtve, hogy az így nyert néhány perc valójában súlyosan és visszafordíthatatlanul károsíthatja a csecsemő egészségét. Az egyik legtekintélyesebb orvosi folyóiratban, a Lancetben 1989-ben megjelent cikkben Dr. Lita Lee a következőket írja: "A mikrohullámú bébiétel bizonyos transz-aminosavakat szintetikus cisz-izomerekké alakít át. A szintetikus izomerek biológiailag nem aktívak. Sőt, az egyik aminosav, az L-prolin D-izomerré alakul át, amelyről ismert, hogy neurotoxin (az idegrendszerre ható méreg) és nefrotoxin (a vesére ható méreg).
Az, hogy a csecsemőket nem szoptatják, már a gyermek mentális egyensúlya szempontjából is problémát jelent, és az, hogy "szintetikus tejjel etetik őket, amelyet mikróban mérgező táplálékká melegítettek". Sokkal biztonságosabb módszer lenne, ha a tejet tartalmazó edényt a mosogató forró vízsugara alatt vagy a tűzhelyen lévő forró vízzel teli edényben melegítenénk, időnként tesztelve a folyadék hőmérsékletét az edényben. A mikrohullámú sütőben való melegítéssel nyert néhány plusz perc nem éri meg a gyermekekre nézve a kockázatot. További veszélyt jelent, hogy a mikrohullámú sütők nem egyenletesen melegítik az ételt, így egyes részei forróbbak, mások hidegebbek. Előfordult már, hogy csecsemők ajka megégett, mert az anyák egy hidegebb részen tesztelték a hőmérsékletet.

A MIKROHULLÁMÚ VÉR TRANSZFÚZIÓJA EZUTÁN ANNAK A LÉNYNEK A HALÁLÁT OKOZZA, AKI "RÉSZESÜLT" AZ ILYEN "SEGÍTSÉGBŐL".

1991-ben az egyesült államokbeli Oklahomában volt egy kísérlet, amelynek során egy kórház mikrohullámmal melegített vért használt transzfúzióhoz. Egy beteg, Norma Levitt csípőműtétet követően mikrohullámmal felmelegített vért kapott transzfúzióban egy nővértől. A transzfúziót követően a beteg meghalt. Ez a tragédia bizonyítja, hogy a mikrohullámú melegítésnek sokkal veszélyesebb hatásai vannak, mint gondolnánk. A transzfúzióhoz használt vért bizonyos helyzetekben felmelegítik, de soha nem mikrohullámú sütőben.
A fenti esetben a vért úgy változtatták meg, hogy az halált okozott. Világos, hogy az élelmiszerek ilyen módon történő melegítése megváltoztatja a bennük lévő tápanyagokat, a szervezet számára idegen anyagokká változtatva azokat, és amikor mikrohullámok segítségével hőkezelt élelmiszerekkel táplálkozunk, akkor ezeket a "hamis tápanyagokat" vesszük magunkhoz. Mivel a testünk természeténél fogva elektrokémiai, minden olyan erő, amely megbontja ezt az elektrokémiai egyensúlyt, minden bizonnyal jelentős hatással lesz a test fiziológiájára.

MEGCÁFOLHATATLAN TUDOMÁNYOS TÉNYEK ÉS BIZONYÍTÉKOK A MIKROHULLÁMOK DEMISZTIFIKÁLÁSÁRA

A Raum & Zelt című folyóiratban 1992-ben megjelent A Comparative Study of Conventional and Microwave Prepared Food (A hagyományos és mikrohullámú ételek összehasonlító vizsgálata) című tanulmányban a szerzők a következőket állítják: "A hagyományos orvoslás egyszerű hipotézise szerint az emberi szervezetbe olyan molekulák és energiák bevezetése, amelyekhez az nincs hozzászokva, nagy valószínűséggel többet árt, mint használ.
A mikrohullámú sütőben főzött ételek olyan molekulákat és energiákat tartalmaznak, amelyek a hagyományos módon, azaz tűzön főzött ételekben nincsenek jelen. A Napból és a csillagokból származó mikrohullámú energia egyenáramon alapul. A mesterségesen előállított mikrohullámok, beleértve az ezekben a sütőkben használtakat is, váltóárammal jönnek létre, és másodpercenként több milliószor kényszerítik a polaritás megfordulását az étel minden egyes molekulájában, amelyet érintenek. A természetellenes molekulák keletkezése elkerülhetetlen. Megfigyelték, hogy a természetben előforduló aminosavak izomerikus változásokon mennek keresztül mérgező formákká az ilyen sütőkben lévő mikrohullámok hatására."

EGY SVÁJCI KUTATÓ REÁLIS KLINIKAI VIZSGÁLATA

Dr. Hans Ulrich Hertel, aki ma már nyugdíjas, élelmiszerkutatóként dolgozott Svájc egyik vezető élelmiszeripari vállalatánál, amelynek élelmiszeripari termékeit világszerte forgalmazzák. Néhány évvel ezelőtt kirúgták, mert megkérdőjelezett bizonyos, az élelmiszerek elkészítéséhez használt eljárásokat, amelyek megváltoztatták a tápanyagokat.
1991-ben Dr. Hertel és a Lausanne-i Egyetem egyik professzora tanulmányt tett közzé, amely szerint a mikrohullámú sütőben főzött ételek nagyobb egészségügyi kockázatot jelentenek, mint a hagyományos módon elkészített ételek. Szintén 1992-ben a Franz Weber 19. számában jelent meg egy cikk, amely rámutatott, hogy a mikrohullámú sütőben főzött ételek rákkeltő hatással vannak a vérre. Dr. Hertel az első tudós, aki szigorú, szakértői vizsgálatot végzett a mikrohullámú sugárzásnak kitett tápanyagok vérre és az emberi szervezet fiziológiájára gyakorolt hatásairól. Kicsi, de jól dokumentált tanulmánya bizonyította a mikrohullámok élelmiszerekre gyakorolt degeneratív erejét. A tudományos következtetés az volt, hogy az ételek mikrohullámú sütőben történő főzése megváltoztatja az ételben lévő tápanyagokat, káros átalakulásokat okozva az ilyen ételeket fogyasztó emberek vérében, ami az ilyen ételekkel táplált szervezetben anyagcserezavarokhoz vezet.
A tanulmányt Dr. Bernard H. Blanc, a Svájci Szövetségi Technológiai Intézet munkatársa és a szintén svájci egyetemi Biokémiai Intézet közreműködésével végezték. A vizsgálatban részt vevő önkéntesek 2-5 napos időközönként éhgyomorra a következő ételek egyikét kapták: (1) nyers tej; (2) ugyanaz a hagyományos módon főzött tej; (3) pasztőrözött tej; (4) ugyanaz a mikrohullámú sütőben felmelegített nyers tej; (5) nyers zöldségek egy biofarmról; (6) ugyanaz a hagyományos módon főzött zöldségek; (7) ugyanaz a zöldség fagyasztva és mikrohullámú sütőben felolvasztva; és (8) ugyanaz a mikrohullámú sütőben főzött zöldség. Miután az önkénteseket elkülönítették, étkezés előtt vérmintát vettek tőlük, majd a kérdéses ételek elfogyasztása után bizonyos időközönként további vérszövetmintákat vettek tőlük.
A mikrohullámú sütőben főzött ételeket fogyasztóktól vett vérben jelentős káros változásokat találtak. Ezek elsősorban a hemoglobint, a koleszterint (különösen a HDL és az LDL arányát) és a limfocitákat érintették. A hemoglobin és a limfociták szintje csökkent, a leukocita- és koleszterinszint pedig emelkedett. Mindezek a rögzített értékek a mikrohullámok emberi szervezetre gyakorolt degeneratív hatását jelezték. Egy lumineszcens (fényt kibocsátó) baktériumot vezettek be a vérben bekövetkező energiaváltozások kimutatására. Amikor a baktériumot olyan személyektől vett vérszövetmintákon tenyésztették, akik mikrohullámú sütőben készített ételeket fogyasztottak, a baktériumok jelentős elszaporodását tapasztalták. Ez arra engedte Dr. Hertelt, hogy arra a következtetésre jusson, hogy az ilyen káros energiákat az emberek a mikrohullámú sütőben módosított ételek fogyasztása révén veszik fel.
Az összes természetes anyag közül, amelyek polárisak, a mikrohullámok a vízmolekulák oxigénjével lépnek a leggyorsabb kölcsönhatásba. Így katasztrofális hatással vannak az élelmiszerekre, mivel heves súrlódást okoznak a bennük lévő vízmolekulákban. Ez a jelenség az ételkészítés során teljesen alkalmatlan, mivel a hagyományos módon a hő kívülről befelé terjed. Ugyanaz az erőszakos változás, amely a mikrohullámokkal elkészített élelmiszerek molekuláiban bekövetkezik, a mikrohullámoknak kitett emberi szervezetekben is bekövetkezik. Ezek a sütők azonban más komponenseket, úgynevezett radiolitikumokat is termelnek, amelyek a sugárzás közvetlen következményeként molekuláris bomlással jönnek létre.
A mikrohullámú sütők gyártói kitartanak amellett, hogy a mikrohullámmal készített élelmiszerekben nincs jelentősen magasabb a radioaktív összetevők szintje, mint a hagyományos módon készített élelmiszerekben. A fent bemutatott információk alapján azonban úgy gondoljuk, hogy elég egyértelmű, hogy ez az állítás hazugság. Olyan ez, mintha a McDonalds azt mondaná, hogy a Big Mac-ek nem károsabbak az egészségre, mint a nagyi húsgombócai.
A mikrohullámok ártalmasságát vizsgáló tanulmányok nyomán olyan kérdések merülnek fel, amelyek gyanút keltenek. Miért nincsenek a nagy készülékgyártó cégek, gyógyszeripari vállalatok vagy a félkész élelmiszerek nagy gyártói által finanszírozott tanulmányok, amelyeket más országokban, például az USA-ban végeztek volna? Miért összpontosítanak e vállalatok aggodalmai arra, hogy hogyan kell kezelni ezeket a készülékeket, ahelyett, hogy azok közvetlen hatásait vizsgálnák az ilyen készülékeket megvásárló vagy használó lények egészségére?
A világot, és így az emberek egészségét irányítók számára a lakosságra gyakorolt káros hatásokról szóló igazság felfedése olyan lenne, mintha lavinát indítanának el egy havas lejtőn. Abban a pillanatban, amikor az emberek felébrednek és rájönnek, hogy hosszú éveken keresztül tudatosan és szervezetten hazudtak nekik és mérgezték őket, gyanakodni fognak a nagyvállalatoknak alárendelt kormányok által nyújtott információkra, és egyértelmű válaszokat fognak követelni. De ezt mindenáron el kell kerülni! A céljuk az, hogy az emberek teljesen tudatlanok, betegek és energia, akaraterő és lelkesedés híján legyenek, hogy minden kétségbeesett erőfeszítésüket a túlélésre fordítsák, és ne legyen idejük ilyen kérdéseket feltenni, nyomozni és kideríteni az igazságot, és így továbbra is fogyasztják a drága és szépen csomagolt mérgeket.

KÉTSÉGBEESETT KÍSÉRLETEK AZ IGAZSÁG ELREJTÉSÉRE

Amikor Dr. Hertel és Blanc közzétették eredményeiket, a svájci hatóságok gyorsan reagáltak. Egy befolyásos svájci kereskedelmi szervezet, a háztartási és ipari készülékek forgalmazóinak svájci szövetsége 1992-ben arra kényszerítette a berni Sftigen bíróságának elnökét, hogy távoltartási végzést adjon ki a két bátor kutató ellen. Dr. Hertelt 1993-ban "kereskedelembe való beavatkozás" miatt elítélték, és eltiltották a többi eredmény, azaz a teljes tanulmány közzétételétől. Hertel azonban nem tántorodott el, és hosszú évekig küzdött azért, hogy ezt a felháborító döntést megváltoztassa. Végül 1998-ban a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága megváltoztatta a döntést, és megállapította, hogy 1993-ban visszaélés történt Dr. Hertel ellen.

FÜGGETLEN KUTATÁS AZ IGAZSÁG UTÁN AZ ESZKÖZÖKKEL KAPCSOLATBAN, AMELYEK KÖNYÖRTELENÜL TERJESZTIK A BETEGSÉGET AZOKBAN, AKIK ÖNTUDATLANUL HASZNÁLJÁK ŐKET.

Néhány évvel ezelőtt, amikor 6. osztályos volt, egy bátor és ezért csodálatra méltó kolozsvári fiatalember, aki már nagykorú, egy tudományos projekt keretében kísérletet végzett az iskolájában. A Na'im Zerbes nevű fiatalember és egy közeli barátja 12 önkéntest talált, akik hajlandóak voltak részt venni a kísérletben. Három napon keresztül adott nekik nyers zöldséget, hagyományos módon elkészített zöldséget és mikrózott zöldséget, hogy megegyék őket.
Ezután elemezte az egyes önkéntesek vizeletét, amelyet közvetlenül a kísérletet követő reggelen gyűjtöttek, és összerakta az adatokat. Az eredmények természetesen azt bizonyították, hogy a vizeletösszetétel csak akkor közelítette meg a normális értékeket, amikor az önkéntesek nyers ételt ettek, amikor pedig mikrohullámú ételeket ettek, a vizeletük összetétele megközelítette a kóros értékeket, és mindezt csak három nap után! Ezzel a projekttel a fiatal Na'im Zerbes, egy kanadai iskolába beiratkozott távoktatásos diák (édesanyja kanadai, édesapja román állampolgár) elnyerte az ország első díját a Canada Wide Virtual Science Fair nevű versenyen.

A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ - A GYANÚTLAN VAGY FÉLRETÁJÉKOZTATOTT EMBEREK OTTHONÁBAN LÉVŐ GYANÚTLAN ELLENSÉG.
KI TALÁLTA FEL A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐT?

A mikrohullámú sütő feltalálásának eredetét illetően megoszlanak a vélemények. Egyrészt a találmányt egy amerikai, Dr. Percy Spencer nevéhez fűzik, aki 1946-ban radartechnikával való kísérletezés közben - állítólag véletlenül - megfigyelte, hogy a közelben lévő ételek felmelegednek. Másrészt egy angolnak, Leonard Gföllnernek tulajdonítják, de van egy harmadik érdekes hipotézis is, nevezetesen, hogy a nácik tervezték, mint olyan technológiát, amelyet táplálásra, nem pedig gyilkolásra terveztek. A németek Oroszország lerohanása során hozták volna létre ezeket a sütőket, amelyek előnye az volt, hogy számos problémát megoldottak, hogy nagy embercsoportok számára gyorsan, rövid idő alatt készítsenek ételt, valamint hogy megtakarítsák a főzéshez szükséges tüzelőanyagot.
A háború után a szövetségesek - az amerikaiak, a britek és az oroszok - megtalálták ezt a német orvosi kutatást, elkobozták és államtitokká minősítették. Míg Amerikában a mikrohullámú sütő úgynevezett feltalálása után annak széles körű forgalmazása milliárdokat hozott a nagyvállalatok számláira, addig Oroszországban egyenesen betiltották, és az általuk elvégzett tesztek után az oroszok még nemzetközi figyelmeztetést is kiadtak a biológiai - az emberi egészségre vonatkozó - és a környezeti veszélyekről.

RÁKKELTŐ ANYAGOK (RÁKKELTŐ ANYAGOK) JELENLÉTE A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN KÉSZÍTETT ÉLELMISZEREKBEN

Dr. Lita Lee a Health Effects of Microwave Radiation című könyvében és az Earth Letter magazin több számában azt állítja, hogy a mikrohullámok elektromágneses sugárzást bocsátanak ki, megváltoztatják az élelmiszerekben lévő tápanyagokat, és az élelmiszerekben lévő tápanyagokat mérgezővé, sőt rákkeltővé alakítják. Más, ezekben a forrásokban idézett kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy ezek a készülékek sokkal veszélyesebbek, mint korábban gondolták. A kutatások azt mutatják, hogy a gyors, mikrohullámú sütőben történő elkészítésre szánt élelmiszerek mérgező elemeket tartalmaznak, amelyek a műanyag edényekből és csomagolásokból szabadulnak fel, amelyekben az elkészítés során maradniuk kell (Wall Street Journal, 1998. október 12.). Egy oroszországi tanulmánysorozat arra a következtetésre jutott, hogy minden mikrózott ételben rákkeltő anyagok képződnek, noha egyetlen ételt sem tartottak a szükségesnél tovább a készülékben. Íme az Oroszországban végzett kutatások néhány eredménye:

A mikrózott hús dietanolamidot tartalmaz (ismert rákkeltő anyag);
A mikrohullámú tej és gabonafélék esetében az aminosavak egy része rákkeltő anyaggá alakul;
A fagyasztott gyümölcsök mikrohullámú felolvasztása a glükózt és a galaktózt rákkeltő anyagokká alakítja;
A nyers, főtt vagy fagyasztott zöldségek rövid ideig tartó mikrohullámú expozíciója a bennük lévő alkaloidákat rákkeltő anyagokká alakítja át.
Az orosz kutatók azt is megfigyelték, hogy felgyorsult az élelmiszerek szerkezeti lebomlása és csökkent a tápanyagtartalom az élelmiszerekben. Így a mikrohullámoknak való kitettség hatására az élelmiszerek tápértékükből 60 és 90% között veszítettek.

Ezeket is megfigyelték:

A B-vitamin-, C-vitamin- és E-vitamin-komplexek biológiai hozzáférhetőségének elvesztése;
Az alapvető ásványi anyagok és a lipotróp anyagok elvesztése minden vizsgált élelmiszerben;
Egyes növényi anyagok, például alkaloidák, glükozidok stb. romlása;
A nukleoproteinek lebomlása a húsban.

A MIKROHULLÁMOK MÉG A VIZET IS MEGÖLIK!

A mikrohullámok a leggyorsabban és az emberi szervezetet leginkább károsító módon a vízre, az élet alapvető elemére hatnak. Ez a legérzékenyebb elem ezekkel a hullámokkal való kölcsönhatásra, és ezért helyrehozhatatlanul károsodik és romlik. Egy egyszerű kísérletet végeztek: egy földbe vagy vattába ültetett mag fölé 2 percre mikrohullámú sütőben felmelegített vizet öntöttek. Ez a mag nem csírázott ki. Ez egy egyszerű kísérlet, amelyet bárki elvégezhet otthon. A következtetés: a víz elveszíti életadó tulajdonságait, ha mikrohullámoknak teszik ki. Ha figyelembe vesszük, hogy az ember70% vízből áll, elképzelhetjük, milyen hatással van ez a sugárzás az emberi testre.

A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐK KÁROS SUGÁRZÁSA TERJED
MAJD A KÖRNYEZETBEN

Bizonyára hallott már arról a veszélyről, hogy ezek a sütők még akkor is sugárzást bocsátanak ki, amikor nincsenek bekapcsolva. Igaz, ez a kockázat a régebbi modelleknél nagyobb volt, de az újabb modellek hatékonyabbak és szigorúbban teszteltek. Az igazság az, hogy bármelyik modellnél, legyen az régebbi vagy újabb, előfordulnak ezek a sugárzások, még passzív állapotban is, és még a szakintézmények is észlelték, de a fogyasztók számára biztosított, hogy ezek nem veszélyes mennyiségek. Mivel a sugárzásnak való kitettség annál kisebb, minél távolabb vagyunk a mikrohullámú sütőtől, javasolt, hogy működés közben tartsunk tőle tisztes távolságot.
A mikrohullámú sütők gyártásához szükséges biztonsági rendszereket gondosan ellenőrzik. Két független alrendszerrel kell rendelkezniük, amelyek leállítják a működést, ha az ajtó véletlenül kinyílik, és egy további ellenőrző rendszerrel, amely leállítja a működést, ha a két elzáró rendszer meghibásodik.
Mindezen intézkedésekkel azt kellene hinnünk, hogy biztonságban vagyunk.
De ahogy az egyik nonprofit szervezet, a Powerwatch mondja: "Még ha a mikrohullámú sütő megfelelően működik is, a konyhában a sugárzás szintje megemelkedik, és még magasabb is, mint a közeli mobiltelefon-állomás által kibocsátott sugárzás.
Ne feledje azt sem, hogy a mikrohullámok átütik a falakat, ha a készülékek odaragadnak." Állítások szerint egyetlen, a konyha falához ragasztott mikrohullámú sütő képes besugározni az épület összes lakását.
Kutatások kimutatták, hogy már akkor is jelentős mennyiségű sugárzásnak vagyunk kitéve, ha egy lépésre állunk a sütőtől. Tehát akiknek van ilyen készülékük, azok, különösen a terhes nők és a gyerekek, lehetőleg ne tartózkodjanak túl sokáig a közelében. Továbbá, mivel a szem nagyon érzékeny a mikrohullámok sugárzására, nagy a szürkehályog kialakulásának veszélye.

13 NYOMÓS OK, AMIÉRT AZONNAL KI KELL DOBNOD A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐDET

1) Azok, akik hosszú ideig mikrohullámú sütőben készített ételeket fogyasztanak, helyrehozhatatlan neurológiai rendellenességektől szenvednek (az elektromos impulzusok rövidzárlata, az idegszövet depolarizációja és demagnetizációja);
2) Az emberi szervezet nem képes a mikrohullámú sütésből származó ismeretlen elemeket metabolizálni;
3) A hormonelválasztás mind a nőknél, mind a férfiaknál megzavarodik vagy akár le is áll;
4) A mikrohullámú ételkészítés melléktermékei maradványként (hosszú távon, tartósan) hatnak az emberi szervezetre;
5) A mikrózott ételekben lévő ásványi anyagok, vitaminok és egyéb tápanyagok megsemmisülnek vagy megváltoznak, így az emberi szervezet nem tudja hasznosítani őket, sőt, akár meg is mérgezhetik;
6) A zöldségekben lévő ásványi anyagok szabad gyökökké alakulnak, amikor a zöldségeket mikrózzák, ami növeli a rák kockázatát;
7) A mikrózott ételek bél- és gyomordaganatokat okoznak. Ez magyarázhatja a vastagbélrák aggasztó növekedését az Egyesült Államokban, ahol a lakosság 90% része használ ilyen készüléket a gyorsételek elkészítéséhez;
8) A mikrohullámú sugárzásnak kitett élelmiszerek tartós fogyasztása a rákos sejtek szaporodásához vezet az emberi vérben;
9) A mikrózott ételek folyamatos fogyasztása súlyos immunhiányt, a nyirokmirigyek kiválasztásának zavarát és a vér megváltozását okozza;
10) Az ilyen típusú élelmiszerek fogyasztása rontja a memória működését és a koncentrációt, érzelmi egyensúlyzavarokat okoz, és még az intelligenciát is csökkenti;
11) Az ellenőrizetlen sugárszivárgás gyorsan leukémiát és szürkehályogot okozhat;