Hozzáállás a rákban

A RÁK KEZELÉSÉRE ÉS GYÓGYÍTÁSÁRA,

KÜLÖNÖSEN FONTOS A MENTÁLIS HOZZÁÁLLÁS IS

 

A rák kezelésére alkalmazott természetes terápiák, amelyeket gyakran szelíd vagy kiegészítő terápiáknak is neveznek, nyilvánvalóan sokkal hatékonyabbak, mint a klasszikus allopátiás terápiák, mivel gyógyító és tisztító hatással vannak mind az érintett ember lelki struktúrájára, mind a testre, mivel megsemmisítik, majd pedig megszüntetik a betegség nagyon mélyen rejlő, kiváltó okait.

A jelenlegi orvosi rendszer által régóta nem elfogadott szelíd terápiás módszerek és a kiegészítő gyógyszerek döntő szerepet játszanak az egészségben.

A mai társadalomban előforduló súlyos betegségek közül a rák még mindig szörnyű csapás mindazok életében, akik véletlenül szembesülnek vele. A weboldalonAz élet ilyen válaszútjánál tanácsos mindent megtenni, ami szükséges mind a testi szenvedés gyógyítása és megszüntetése, mind pedig a belső regenerálódás érdekében.

Számos tanulmányt végeztek erről a súlyos állapotról. Így a s-a következő következtetésekre jutott: ha figyelembe vesszük a világszerte évente előforduló 350 000 új rákos esetet, az elmúlt húsz évben mégis csökkent az e krónikus betegség okozta halálozás. Ami legalábbis némi előrelépést mutat ebbe az irányba...

Napjainkban átlagosan hárommillió ember tapasztalja meg életében a rák okozta szörnyű szenvedést. Bár az esetekben...Bár a hagyományos kezelések, például a kemoterápia, a sugárkezelés és a műtét hatékonysága e betegség esetében üdvös, némelyikük nehezen tolerálható, és csonkítónak tartják őket, nem beszélve arról, hogy nem hatnak a kiváltó okra. Ezért az alternatív gyógyászat (beleértve a gyógynövényterápiát, a táplálkozást és a természetes dietetikát), a pszichoszomatikus orvoslás, az Új Német Orvoslás, a terápiás pszichológia, a gyógyító sport és torna, de különösen a spirituális gyakorlatok mind fontos szerepet játszanak az ember általános egészségének, regenerálódásának, megtisztulásának és vitalitásának megőrzésében.

A számok tanulmányonként változnak, de a statisztikák szerint ma már minden második beteg az alternatív gyógymódok valamelyikét választja a kezeléshez, mivel egyre több rákos megbetegedésről számolnak be a kórházakban.

Ezzel a cikkel a következő kérdésekre próbálunk választ adni: hogyan lehet együtt élni ezzel a betegséggel, és milyen alternatív kezelési módszerek alkalmazhatók a klasszikus kezelések mellett? Hogyan növelhető az életminőség, hogyan semmisíthető meg a betegséggel járó fáradtság és életkimerültség? Hogyan létezhet az ember a rák konkrét valóságán túl? Hogyan lehet értelmet adni ennek a nehéz megpróbáltatásnak, hogyan találhatjuk meg azokat a fizikai, pszichológiai és spirituális erőforrásokat, amelyekre szükségünk van ahhoz, hogy legyőzzük ezt a betegséget?

Az elmúlt években a nyugati kórházakban a nyugatiszéles körben kifejlesztett különböző gyógynövényes módszereket, amelyeket egyszerre alkalmazkodtak, aszinergikus módon, a rák kezelésére használt klasszikus kezelésekkel. Ezeknek a módszereknek a köre azonban még mindig korlátozott, és csak az allopátiás orvosi megközelítés közelében van, amely még mindig a fő kezelési mód a kórházakban. Íme néhány olyan beteg nyilatkozata, akiket a természetgyógyászati központban konkrét módszerekkel kezelnek Erőforrása franciaországi Aix en Provence városában található, ahol mintegy 50 önkéntes dolgozik.

EGY JELENTŐS TANÚSÁGTÉTEL: VÁLASZTANI, AOLYAN MÓDON, AMELY TELJESEN TUDATOS ÉS FELELŐSSÉGTELJES, AZ ÉLET

Silvia (egy 16 éves tinédzser édesanyja), aki egy 55 éves beteg, aki már a második rákos megbetegedésétől szenved:

"Ebben a kórházban minden egy helyen van összegyűjtve, és a tevékenységek széleskörűek és minden jövedelmi szint számára elérhetőek." Valójában 30 eurós havi díj ellenében minden beteg hozzáférhet az uszodához, a hamam (török gőzfürdő) és közel 35 egyéb egyéni vagy csoportos terápiás tevékenység: a szofrológia (orvosi tudományág, amely magában foglalja az emberi lény megerősítését azáltal, hogy azt aa teljes fizikai és szellemi ellazulás állapota, valamint bizonyos gyakorlatok alkalmazása révén), az oszteopátia, az arc- vagy lábreflexológia, a fascioterápia, a hipnózis, az irodalmi vagy esztétikai korrekciós műhelyek, a művészetterápia vagy a modellezés...

Ezért a kiegészítő tevékenységek egész sora, amelyek teljes mértékben a jobb egészségi állapot elérésére irányulnak, kellemes környezetet és légkört teremtenek, amely szükséges a hagyományos kezelések szenvedéseinek leküzdéséhez. Silvia ezért nem habozik minden héten elutazni - főként azért, hogy élvezze az otthon meghitt, családias légkörét - ebbe a marseille-i természetes kezelési központba, több ezer kilométerre a szigorú kórházi folyosóktól, ahol a klasszikus allopátiás módszerrel kezelik az embereket. "Én nem...Soha nem szerettem beszélni a betegségemről, mert ez nem ok arra, hogy dicsérjem. De be kell vallanom, hogy ebben a természetgyógyászati központban érezzük az örömöt, hogy újra élhetjük az életünket, de mindenekelőtt úgy tűnik, elfelejtjük, hogy betegként vagyunk itt. Az "otthon" érzése csodálatos, és a feltöltődés és a regenerálódás egyénre szabott állapota kíséri, ami mély biztonságérzetet ad. A minket segítő emberek profi, készséges emberek, akik nagyon jól ismerik a betegségünk patológiáját, a mellékhatásokat és a szenvedést, amin keresztülmegyünk. Ezért végzek olyan tevékenységeket, mint például aquagym, a vízben végzett karbantartó torna egy sajátos formája, amely az összes izmot igénybe veszi, mély oxigénellátást biztosít a testnek és tonizálja azt. A víz magassága lehetővé teszi, hogy állva elérjük a medence alját, és biztonságban érzem magam benne.olyan fizikai tevékenység, amely amegfelelő módon a karbantartási programomban. A szofrológia vagy a lábreflexológiai kezelések óriási segítséget jelentenek a jelenlegi állapotomban érzett stressz megszüntetésében. A legfontosabb terápia azonban a szupervíziós vagy pszichológiai támogató ülés."