Indra

 

A NAGY ISTEN TUDATI SZFÉRÁJÁNAK MEGHATÁROZÓ ASPEKTUSAI INDRA

 

Az ősi ayurvédikus hagyomány szerint a Nagy Isten Indra az égi energiák és a tér szubtilis szférájának isteni Uraként ismert.

A Nagy Isten Indra a keleti spirituális hagyományban az istenek uraként és a spirituális út tanítványainak védelmezőjeként ismert.

A Nagy Isten Indra példamutató lény, tele bátorsággal, vakmerőséggel és hősiességgel. Az ayurvédikus hagyomány szerint a Nagy Isten Indra páratlan életerővel és a jótékony hatás nagy erejével van felruházva. Az ő tiszteletére Indraaz indiai szent művekben, a Lásde, számos himnuszt szenteltek, többet, mint az összes többi isten tiszteletére, kivéve a Nagy Istent. Agni.

A Nagy Istenről Indra azt állítják, hogy bármilyen formát felvehet, amit csak akar, és ez az, amiért a Nagy Isten Indra számos megnyilvánulási formát és inkarnációt tulajdonítanak neki.

A Nagy Istennel kapcsolatos hagyományos ábrázolás és leírás Indra

Hagyományosan a Nagy Isten Indra a leírás szerint kivételes lény, akinek fényes, aranyszínű bőre és rendkívül hosszú karjai vannak. Indra beköltözikegy fényes, aranyszínű hintó, amelyet két fekete ló húzott, sörényüket hullámzó sörénnyel. Indra négykezűnek ábrázolják, villámmal felfegyverkezve (vajra), amelyet egyik kezével a jobb oldalán tart. Indra szintén rendelkezik nyilakkal, egy nagy horoggal (ankusha) és egy hurok, amellyel legyőzi ellenfeleit. India szent írásai (puranaőket) írja le Indra fiatalemberként, néha fehér lovon, néha elefánton lovagolva, jobb kezében villámot tartva.

Örökké fiatal, Indra az az égi lény, amely megtestesíti a fiatalság és a hősiesség erényeit, valamint az isteni nagylelkűség és a túláradó, üdítő és életadó állapot megnyilvánulását. Néha a hagyományos ábrázolásokban, Indra a leírás szerint a mellkasa és a karjai sok szemmel vannak megjelölve (akshi), így a beceneve Sahasraksha, egy kifejezés, amely azt jelenti "Aki ezer szemmel van felruházva.“. Indra a keleti hagyomány a legfiatalabb istenek egyikeként is leírja, és néha úgy hívják, hogy Kanina, egy szó, amely azt jelenti "Aki mindig fiatalon születik", "Aki tele van fiatalsággal", "Legkisebb" vagy "A Mezin“. Indra szuggesztíven úgy írják le, mint egy kivételes lényt, aki az életerő és a fiatalság megtestesítője, egy olyan állapot, amelyet Indra és-úgy tartja fenn, hogy mindig az istenek égi italát (soma).

A Nagy Isten Indra az ayurvédikus hagyományban

Az Ayurveda szent tudományának átadását az embereknek a Nagy Isten közvetítette. IndraIndra az, aki felfedte az embereknek az Élet halhatatlan Szent Tudományát (Ayurveda), amit már az első idők óta említenek. szútraa jól ismert Ayurveda mű Charaka-Samhita. Ebben az összefüggésben, Indra úgy említik, mint aki az Ayurveda titkos tanítását a két híres borásztól kapta, AshviniiIndra az Élet Tudománya felbecsülhetetlen értékű tudáskincsének őrzője, és ezért van az, hogy Indra az, aki, ha buzgón hívják, nagy jóindulattal válaszol, és így felajánlja isteni támogatását.

Az Ayurveda munkája Charaka-Samhita állítja a Indra hogy ez "A szenvedő emberek megmentője". Ezért, Indra a hosszú életre vágyó bölcsek arra kérik, hogy tárja fel előttük az Ayurveda titkos tudását, amely addig csak az égi lények számára volt hozzáférhető.

A Nagy Istenről Indra állítólag számos kivételes gyógyítást hajtott végre, például: törött nyakakat varrt össze vérzés nélkül, gyógyította a súlyos betegségekben, például tuberkulózisban szenvedőket sújtó rendkívüli devitalizációt és fogyókúrás állapotokat (rajayakshma), hajregenerálás kopaszodás esetén, valamint számos más betegség gyógyítása.

A oldalról Indra állítólag számos csodás gyógyulást hajtott végre, kivételes támogatást nyújtva az emberek gyógyításában, akiknek Rig-Lásd és rámutat a nevükre, nevezetesen: helyreállította a látvány a Paravrija, l-segített Szék visszanyeri a járás képességét és...gyógyított Apala súlyos bőrbetegség.

Rig-Lásd külön megemlíti a rendkívüli képességeit Indra sebészeti terápiás beavatkozásokban és skorpió- vagy kígyómarás súlyos eseteinek kezelésében.

Az alábbi című tanulmányban Ayurveda-VijnanaIndra a pszicho- és pszichiátriai betegségek gyors és hatékony kezelésének nagy szakértőjeként írják le.mentális, amelynek gyógyítására Indra a pszichére és az elmére gyógyító hatású természetes gyógynövényes formulák sokaságát alkalmazza. Számos ilyen terápiás formulát tulajdonítanak a Indra és még az Ayurveda klasszikus műveiben is megtalálhatók, mint például a Charaka-Samhita vagy Sushruta-Samhita.