Az újjászületés évszaka

 

Tavasz - az újjászületés évszaka

 

Mi és a természet

Szorosan kapcsolódunk a természethez, akár..."visszavonultunk" a városfalakon belülre, vagy hogy a város közelében maradtunk. Minden, ami történik...A napszakok és az évszakok menete a természetben rejtélyes módon tükröződik abban, ahogyan a testben zajló összetett anyagcsere-folyamatok kibontakoznak.

A természetes ciklusok és az emberi fiziológia közötti szoros kapcsolat megfigyelése inkább a hagyományos terápiákhoz tartozik, így...empirikus, de ez valójában benne van aaz orvostudomány egy nagyon új ága, a kronobiológia, amely a biológiai ciklusok tanulmányozásával foglalkozik. Ennek a tudásnak köszönhetően ma már tudjuk, hogy ahhoz, hogy a leghatékonyabb legyen, minden egyes terápiát a következő időpontokban kell alkalmazniaz emberi élettani ciklusoktól függően a nap vagy az év egy bizonyos időszakában. Ezeknek a ciklusoknak az ismerete nagymértékben fejlődött, és ma már tudjuk, hogy a nap mely időszakaiban a legjobb folyékony vagy szilárd, főtt vagy nyers táplálékot fogyasztani, dolgozni vagy pihenni, sőt, különböző gyógymódokat szedni vagy terápiás eljárásokat végezni, hogy azok a lehető leghatékonyabbak legyenek.

Gondos megfigyelés

Az optimális időpontok pontos meghatározásának titka a természetes ciklusok és az emberi fiziológiai ciklusok közötti kapcsolat gondos megfigyelésében rejlik. S-megállapította, hogy a legjobb időpont valaminek a megtételére pontosan az az időpont, amely megfelel a szervezet természetes hajlamának az adott folyamatra, ami általában megfelel annak, ami a természetben hasonlóan történik.

A legjobb napszak egy kiadós étkezéshez például a déli órák. Ekkor áll a szervezet a legjobban készen az étel megemésztésére és feldolgozására. Valójában a természetben ekkor van a legnagyobb aktivitás, ami a következőkben tükröződika szervezet anyagcsere-tevékenységének maximuma. Nem ez a helyzet, ha este, lefekvés előtt eszünk egy nagy adag ételt, amikor a szervezet hajlamosabb arra, hogy csökkentse az anyagcsere-folyamatok intenzitását, felkészülve az alvásra.az alvásból való felépülésre szolgál. Ha rosszul csináljuk, arra kényszerítjük a szervezetet, hogy az ételt megeméssze anem megfelelő időben, és ennek következtében reggelente nehézkességgel, általános rossz közérzettel, esetleg emésztési zavarokkal ébredünk.

Mindenre van idő

Tehát mindennek megvan az ideje, ahogy a bölcsek szokták mondani.

Megvan a vetés és az aratás ideje, a munka és a pihenés ideje, a bonyolult problémák megoldásának és az álmodozás ideje. Még az is van, amikor megbetegedhetsz, amikor úgy döntesz, hogy a természettel ellentétesen cselekszel, és van, amikor meggyógyulhatsz, amikor úgy döntesz, hogy visszailleszkedsz a természet harmóniájába. Ezt szem előtt tartva javasoljuk, hogy folytassuk a tavasz misztériumainak közös felfedezését, kezdve mindannak gondos megfigyelésével, ami a természetben természetesen történik ebben az évszakban, és összekapcsolva ezeket a megfigyeléseket a test fiziológiai ciklusaival.

Tavaszi

A tavasz az újjászületés par excellence évszaka. Ez az az időszak, amikor minden, amiősszel véget ér, átalakul és újjáéled a termékeny magokból...titokban tartotta a földet. Mi határozza meg és tartja fenn minden tavasz megújulását?

Sokan tudjuk, hogy ahhoz, hogy a palánták teljes mértékben kifejlődhessenek, a füleseket közvetlenül a vetés előtt meg kell tisztítani minden száraz vagy rothadó törmeléktől. A véletlenre bízott földeken a fű sokkal később fog kizöldülni, mint a megtisztított és gondozott területen a búza.

Amint látjuk, a tavasz arra tanít bennünket, hogy ahhoz, hogy ősszel gazdag gyümölcsökkel rendelkezzünk, már most meg kell tisztítani és trágyázni a kertet. Ha a természetnek szüksége van erre a megtisztulásra, hogy teljes teljességében újjászülethessen, akkor ez azt jelenti, hogy a testünk is tükrözi ezt a tavasszal felmerülő igényt.

A oldalon.A tél végén a testünket némileg megterheli a tél folyamán elfogyasztott nehéz, tartósított élelmiszerek "súlya". Úgy érzi, hogy szükségünk van a tisztulásra és megújulásra.gyakran hallgatólagos üzenetként közvetíti azt a háttérben lévő fáradtság állapotának formájában, azaz a so-az úgynevezett "tavaszi aszténia". Paradox módon ez az állapot nem akkor szűnik meg, ha következetesen és bőségesen táplálkozunk, hanem akkor, ha a könnyű és tisztító étrendet választjuk, nyers salátákból, friss gyümölcslevekből, csalánból, szeretetvirágból, pitypangból stb.

Ezért a megtisztulás és az újjászületés időszakában a testünk megtisztításának legtermészetesebb módja még mindig a bölcsen megválasztott "mindennapi" étel. A oldalon.a természet meglepő, de csodálatos módon tavasszal adja nekünk az év legtisztítóbb táplálékát.

Seva vida

Közvetlenül a hóolvadás után, a rügyek kinyílása előtt kapjuk a természet legkorábbi és leghatékonyabb tisztítószerét: a fa nedvét. A legelismertebb a nyírfa nedve. (Betula sp.). A maszekok már a megjelenésükkel is árulkodnak a hatalmukról. Az őket borító kéreg fehér színe a tisztaságot juttatja eszünkbe, simasága pedig frissességet sugall.

A nyírfa nedvét csak ebben az évszakban, a rügyfakadás előtt lehet gyűjteni, mert csak ekkor elég folyékony. Rendkívüli tisztító és regeneráló erényekkel rendelkezik, és bárki fogyaszthatja, legyen egészséges vagy beteg, éppen azért, hogy az év során a szervezetben felgyülemlett salakanyagokat elvezesse. Különösen hasznos a különböző betegségekben szenvedők számára, mint például: bőrgyulladás és krónikus ekcéma, székrekedés, reuma, ízületi gyulladás, krónikus vesebetegség, cellulitis, magas vérnyomás, sőt különböző jó- vagy rosszindulatú daganatok. Mindezeknél a krónikus vagy degeneratív betegségeknél a szervezetben nagy mennyiségű méreganyag halmozódik fel, amelyek gyakran a következő helyeken gyűlnek összehosszú időn keresztül, és amelyeket a szervezet már nem képes segítség nélkül magától megszüntetni.

Tavaszi növények

A tavasz egy másik, sokak által ismert és nagyra értékelt ajándéka a fiatal csalán (Urtica dioica)vitaminokban gazdag, hasznos vérszegénység, cukorbetegség, elhízás, vesekőgyulladás, reuma, köszvény, krónikus ekcéma, máj, lép, epe, vastagbélgyulladás, fekélyek, tüdőtágulás, daganatok esetén.

Pitypang (Taraxacum officinaleaz első tavaszi virágok közé tartoznak. Levelei salátákhoz adhatók, más tavaszi növények leveleivel együtt: fiatal levelek a pásztorház (Capsella bursa pastoris), a címről kakukkfészek (Primula veris), a címről cikória (Cichorium intybus), körforgalom (Glechoma hederacea), saláta (Saláta sativa), spenót (Spinacia oleracea), fumitórium (Fumaria officinalis), creson (Lepidium sativum), năsturel (Nasturtium officinale), hrean (Armoracia rusticana), csalétek (Allium ursinum), fokhagyma (Alliaria officinalis), lobodas (Chenopodium sp.)szamár (Rumex acetosa), donkey-nyúl (Rumex acetosella), stevia (Rumex patientia), zöld fokhagyma (Allium sativum), zöldhagyma (Allium fistulosum).

Ezek mindegyike használható tavaszi kúrák részeként, önmagában vagy kombinálva, salátaként vagy a levelekből turmixgépben forrásvízzel összeturmixolt gyümölcslevekként. Használhatjuk mindegyiket, megelőző tisztító célokra, vagy kiválaszthatjuk közülük azokat a növényeket, amelyeknek terápiás hatásuk van, különösen bizonyos betegségeknél, amelyekben szenvedünk.

A tavasz ajándéka

De mi a tavasz misztikus ajándéka azok számára, akik megértik az ebben az időszakban végzett tisztító kúrák szükségességét? Kétségtelenül az újjászületés. A tavasz a keresztények számára az év legfontosabb ünnepével tetőzik: Urunk Jézus Krisztus feltámadásának ünnepével. Aki és-a testet a természet erőforrásainak felhasználásával megtisztította, megfelelően felkészül a lélek és a szellem újjászületésére a Feltámadás Nagy Ünnepén. A jó keresztények most kitakarítják házaikat, megújítják ruháikat és böjtölnek, megtisztítják a testüket.és így a testek is, hogy megfelelően fogadják a Lélekben való újjászületés ünnepét. És mivel minden, amit Isten tesz, tele van mély jelentéssel, talán a tavasz misztériuma valójában a Lélek és a Szellem feltámadása, amely legyőzi a Halált, mivel ez a természetben és azokban, akik megértik, az újjászületés természetes következménye.