B-vitaminok

B-vitamin komplex

és a hiánynak a mentális zavarokra gyakorolt hatása

 

A B-vitamin komplex nélkülözhetetlen a mentális és pszichológiai jóléthez. A B-komplex vitaminok mennyisége a napi étrendtől függ. A B-komplex vitaminok hiánya gyakran áll a pszicho-mentális betegségek, álmatlanság és a depresszió különböző formái.

B1-vitamin

A B1-vitamin (tiamin) ritkán hiányos. Az agy ezt a vitamint használja fel a glükóz, a vérben lévő cukor energiává történő átalakításához. B1-vitamin nélkül az agy nem működik megfelelően.megfelelő módon. Bár a B1-vitamin hiánya ritka, számos kedvezőtlen pszichológiai és neurológiai tünettel jár.

B3-vitamin

A B3-vitamin (niacin) a gyökere számos pszicho-mentális. A B3-vitamin hiánya pszichózishoz vagy akár demenciához is vezethet. A B3-vitamin-hiány bizonyos helyzeteiben a szellemi nyugtalanság, álmatlanság és szorongás, valamint a szellemi lassúság kedvezőtlen állapotait idézheti elő. A B3-vitamin hiánya az alvás minőségének és időtartamának csökkenéséhez vezethet. A tartós B3-vitamin-hiány depresszióhoz, a félelem kialakulásához és súlyosbodásához, valamint memóriazavarhoz vezethet.

B5-vitamin

A B5-vitamin (pantoténsav) ritkán fordul elő hiányállapotban. A B5-vitamin hiánya elősegítheti a fáradtságot. A B5-vitamin hiánya áll a depresszió és a pszichózis különböző típusainak hátterében.

B6-vitamin

B6-vitamin (piridoxin). A B6-vitamin segíti az aminosavak feldolgozását, amelyek a szervezetben számos fehérje és hormon alapját képezik. A B6-vitamin szükséges a szerotonin és a dopamin termeléséhez, két fontos neurotranszmitterhez, amelyek elősegítik a mentális jólétet. A B6-vitamin a melatonin, a cirkadián ritmus szabályozásában részt vevő hormon termeléséhez is szükséges. A B6-vitamin hiánya az immunrendszer gyengüléséhez és gyakori szellemi zavarodottsághoz vezethet. Néha a B6-vitamin hiánya álmatlansághoz, valamint a szorongás és a szorongás egészségtelen mentális állapotaihoz vezethet.

B12-vitamin

A B12-vitamin nagyon fontos a vörösvértestek képződéséhez. A B12-vitamin hiánya neurológiai tünetekhez vagy mentális zavarokhoz vezethet. Általában a B12-vitamin hiánya befolyásolja a memória működését, a gondolkodás tisztaságát és az alvás minőségét. A B12-vitamin-hiányos emberek gyakrabban és akutabban tapasztalják a szellemi fáradtság, valamint a szellemi túlterheltség kedvezőtlen állapotait.