A stenikus borotválkozás előnyei

 

A sztyeppei nevetés egészségügyi előnyei

 

Bölcs alternatíva

Ha valaki nem tud mozogni, vagy nem szeret sportolni, a legegyszerűbb alternatíva az lehet, ha felébreszti és bölcsen használja a humorérzékét. Az egészséges nevetés rendkívül hasznosnak bizonyulhat a szív egészségének megőrzésében. A jóga e formája mögött álló gyakorlati elv akár egy egyszerű és egyenes tanácsban is összefoglalható: "Nevessünk szívből".

Modern tanulmányok

A legújabb amerikai tanulmányok szerint az egészséges, szteénikus nevetés jótékony hatással van a szívműködésre. Az Amerikai Kardiológiai Kollégium éves konferenciáján, a floridai Orlandóban bemutatott két tanulmány eredményei szerint amerikai kutatók szerint a nevetésnek jótékony hatása van a szív- és érrendszerre, majdnem annyira, mint a testmozgásnak és a sportnak. "A nevetésterápia komoly témává vált, amellyel a legutóbbi kardiológiai kongresszusokon is gyakran foglalkoznak" - mondja Dr. Thierry Leperche, a Saint-Denis Kardiológiai Központ orvosa.

Pitvari hipertónia

Az egészséges, szténikus nevetés enyhíti a magas vérnyomást, intenzíven és kellemesen masszírozza a belső szerveket, dinamizálja és tonizálja a rekeszizmot, biztosítja a vér és a szövetek jobb oxigénellátását, hozzájárul a noradrenalin termeléséhez, így széleskörű jó közérzethez vezet.
Immunitás
A nevetésterápia javítja az immunitást, mivel fokozza a T-limfociták és az immunglobulinok aktivitását, javítja az alvás minőségét, javítja a szerotoninszintet és kellemes érzékszervi stimulációt, tónusjavító és gyógyító állapotot biztosít. feszültségmentesítés.

Jólét

Dr. Lee Berk és Madan Kataria, a kaliforniai Loma Linda Egyetem munkatársai, valamint Dr. Henri Rubinstein, a Neuchâtel-i Egyetem munkatársa által végzett tanulmányok és kutatások összegzése felsorolja azokat a fontos előnyöket, amelyeket a nevetésterápia hatékonynak talált.
Így arra a következtetésre jutottak, hogy a nevetés boldogságot ad, szabályozza a légzést, erősíti az immunrendszert, küzd a negatív gondolatok ellen, és ezáltal elősegíti a dopamin termelődését, egy természetes anyagét, amelyet "a boldogság, a jólét és az öröm hormonjának" neveznek.

Stressz elleni orvosság

A sztenikus nevetés pontról pontra helyrehozza mindazt, amit a stressz megzavart vagy talán el is pusztított lényünkben. A nevetésterápia valódi stresszellenes jógagyakorlat. Az utóbbi időben bebizonyosodott, hogy a nevetésterápia valódi stresszellenes gyógymód. Számos tanulmány bizonyította az egészséges nevetés jótékony hatását a stressz oldásában, és a stressz megnyilvánulásai elleni küzdelemben is bizonyították hatékonyságát.

Kiegyensúlyozó hatás

Normális állapotban a lény szimpatikus és paraszimpatikus rendszere egyensúlyban van, de stressz esetén az egyensúly elveszik, és a szimpatikus idegrendszeri aktivitás túlsúlyba kerül. A nevetés helyreállítja az egyensúlyt, mert a paraszimpatikus idegrendszeri aktivitás javára billenti az egyensúlyt.

Többszörös előnyök

Ennek eredményeként a lényben mély relaxációs állapot jön létre, amelyben az izmok ellazulnak, a szívverés csökken, a vérnyomás csökken, a légzés és az emésztés szabályozódik. Ezek a jótékony hatások hosszan tartóak, és még sokáig fennmaradnak egy jó nevetés után is.