ANNUAL AYURVEDA CONTEST
Updated schedule of competition tests
On Saturday, 11 February 2017, starting at 12.45 pm, the International Ayurveda Competition 2017 will be held in unison in several locations in Romania and other countries. In Bucharest, the Ayurveda Competition 2017 will be held at the Obor classrooms, 16 Oteșani Street, sector 2.
The International Ayurveda Competition 2017 consists of 6 specific tests, each of which has more than one paper, testing the mastery of the three main types of ways of knowing that are described within the millennia-old tradition of Ayurveda: theoretical knowledge (apta), knowledge through perception (pratyaksha) and knowledge through deduction (anumana).
The programme of the Ayurveda Competition 2017 is as follows:
12:45-13:00 Entrance to the halls: in Bucharest the entrance will be at the Obor course room - basement.
13:00-13:30 Registration for the competition: registration is by groups, in order of arrival, on the special lists of each location where the Ayurveda Competition 2017 will be held.
13:30-13:35 General Consecration
13:35-13:45 Presentation of how the Ayurveda Competition 2017 will be conducted.
13:45-14:15 Test 1 (30 minutes):Ayurvedic knowledge test (apta)
14:30-15:00 Test 2 (30 minutes):Test of Ayurvedic knowledge and perception (apta-pratyaksha)
15:15-15:45 Test 3 (30 minutes):Ayurvedic knowledge and intelligence test (apta-anumana)
16:00-16:30 Test 4 (30 minutes):Intelligence test (anumana)
16:30-17:00 Break: in Bucharest, participants will move to the Obor lecture hall - ground floor.
17:00-17:30 Test 5 (30 minutes):Test of perception and intelligence (pratyaksha-anumana)
17:45-18:15 Test 6 (30 minutes): Telepathic perception test (pratyaksha)
18:25-18:45 Presentation of the correct answers to the competition tests.
From 19:00 onwards, a spiritual programme of support will be held in unison.
The winners of the Ayurveda Competition 2017 will be awarded from 26 April to 7 May 2017 during the Herculane 2017 Yogic Spiritual Holiday Camp® programme.
Both Ayurveda and yoga students are invited to participate in this Ayurveda competition.
Ayurveda course participants from Ayurveda course group 1 and above, including those who have completed the Ayurveda course, may take part in tests 1, 2 and 3.
Tests 4, 5 and 6 are open to all who wish to participate, even if they are not currently Ayurveda students, but have a minimum of basic knowledge of Ayurveda.
Registration for the 3rd, 4th, 5th and 6th rounds is done both at the beginning of the competition, directly at the hall, and during the breaks before the respective rounds. Registrations can also be received by e-mail
The Ayurveda Competition 2017 is structured according to four groups of participants:
Group 1: Ayurveda group 1 trainees.
Group 2: Ayurveda group 2 trainees.
Group 3: Ayurveda group 3 trainees.
Group 4:learners of Ayurveda groups 4 and above.
ANNOUNCEMENT OF BIBLIOGRAPHY AND PROCEDURE FOR TESTS 1 AND 3 OF THE AYURVEDA COMPETITION 2017
Test 1 and Test 3 will be given by groups of participants, groups whose coding is as follows A, B, C, D and optionally, starting this year (2017), group E, as follows:
13:45-14:15 Test 1 (30 minutes): Ayurvedic knowledge test (apta)
15:15-15:45 Test 3 (30 minutes): Ayurvedic knowledge and intelligence test (apta-anumana)
Test 1 -
ATTENTION! Between 13:45-
Test 3 -
ATTENTION! Between 15:15-
Group A, made up of Group 1 Ayurveda trainees, will use the 1-code tests.
Group B, made up of Group 2 Ayurveda trainees, will use the tests with codes 1-
Group C, made up of Group 3 Ayurveda trainees, will use the 1-code tests.
Please note: Ayurveda trainees in years 4 and above will be able to opt for either D or E category tests as follows:
Group D, made up of learners from Ayurveda groups larger than 4, will use the 1-code tests.
Group E, made up of learners from Ayurveda groups larger than 4, will use the 1-code tests.
We wish you much success!