Ayurveda in Romania Lansare de carte

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Ayurveda in Romania Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

săptămânal, 14.00 – 16.30

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii: 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

Informații telefon:

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda

Drobeta Turnu Severin

Informatii: 0723.308.683.

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Articole noi

Hranirea pielii

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

Ziua Ayurvedei

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Congres 2019 Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

UNICITATEA PERSPECTIVEI OFERITE DE TRADIŢIA MILENARĂ AYURVEDICĂMedicina neconvențională

Medicina neconvenţională a devenit din ce în ce mai populară în prezent. În multe situaţii fiinţele umane aleg să se trateze cu plante medicinale şi cu produse naturale. Desigur, există şi persoane care nu folosesc mijloacele naturale, tocmai pentru că ele nu pot să creadă în medicina naturală sau în cea tradiţională.

Însă, în primul rând, folosirea practică a mijloacelor naturale de vindecare nu este o problemă care să fie abordată ca o alegere de a crede sau de a nu crede. În realitate, o astfel de opţiune este o chestiune legată de cunoaştere.

Dat fiind faptul că însăşi medicina modernă are origini străvechi, este util să ştim ce anume se află la baza acestei ştiinţe. Ştim că în prezent părintele medicinei moderne este aproape în mod unanim considerat a fi Hipocrat.

Etimologia cuvantului ”medicina”

Poate mai puţin cunoscut este faptul că însăşi numele modern de „medicină” se trage sau, altfel spus, provine dintr-un termen indo-european. Rădăcina indo-europeană „med” este cea care a determinat apariţia termenilor latini „mederi”, care înseamnă „a avea grijă de cineva” şi „meditari”, care înseamnă „a gândi" sau „a reflecta”.

Astfel că, dacă parcurgem chiar şi numai din punct de vedere etimologic o astfel de scurtă istorie a medicinei, care în realitate este de fapt întinsă pe o perioadă lungă de timp, de câteva mii de ani, constatăm că ceea ce în prezent numim „medicină”, împreună cu toate metodele aşa-zis neconvenţionale de vindecare la care se adaugă şi spiritualitatea, practic toate acestea, au de fapt o rădăcină comună.

Faptul de a avea grijă de cineva, faptul de a îngriji pe cineva, ceea ce reprezintă de fapt chiar originea termenului „medicină”, îşi are originea în multe dintre tradiţiile de vindecare ce sunt răspândite pe întregul glob şi pe care le numim acum cu o oarecare distanţare "medicini neconveţionale". Le numim astfel tocmai datorită faptului că acestea nu corespund cu standardele actuale convenţionale.

Însă, în realitate, chiar medicina modernă şi-a extras inspiraţia, şi-a fundamentat dezvoltarea, pe cunoaşterea care provine chiar din aceste sisteme tradiţionale de vindecare, inclusiv Ayurveda, pe care căutăm să le reactivăm şi urmărim să vedem ce anume este valabil şi ce anume poate fi pus în valoare.

Mai mult decât atât, putem spune, că unele sisteme de medicină neconvenţională reprezintă veritabile comori de cunoaştere, aşa cum este chiar sistemul medical tradiţional Ayurveda, care este de fapt Cunoaşterea tradiţională indiană asupra Vieţii.

Ayurveda

În limba sanscrită, Ayurveda este compus din doi termeni şi anume „ayus”, care înseamnă „viaţă” în limba sanscrită şi „veda”, care înseamnă „cunoaştere”. Aşa că, putem spune că Ayurveda este de fapt cunoaşterea vieţii în întregul şi complexitatea sa.

Ayurveda este cu mult mai mult decât ceea ce marea majoritate a fiinţelor umane din prezent au ca reprezentare asupra unei medicine tradiţionale.

Ayurveda este de fapt un veritabil sistem de educaţie sănătoasă. Putem spune, chiar mai mult decât atât, că Ayurveda este de fapt un veritabil sistem de autoeducaţie.

Stilul de viata si preventia

Fiecare dintre noi ne găndim la prevenţie, fiecare dintre noi ne gândim la un stil de viaţă sănătos, fiecare dintre noi ştim că anumite aspecte, anumite acţiuni sau anumite alegeri pe care le facem în viaţă nu sunt întotdeauna cele mai bune.

Ulterior, după un anumit timp, putem să constatăm că în urma unei opţiuni nefaste fie a apărut o tulburare, fie o afecţiune, fie o boală, fie chiar şi un simplu un neajuns.

Atunci când realizăm în mod lucid care este conexiunea determinativă, cauzală, între acestea, noi facem o importantă conexiune în conştiinţă.

Educatia pentru sanatate

Dintre medicinele neconvenţionale, putem spune că sistemul tradiţional Ayurveda oferă o bază educaţională mult mai amplă, învăţând fiinţa să trăiască în mod sănătos.

În realitate, nu este nicio contradicţie între medicinele neconvenţionale, şi în particular Ayurveda, şi medicina modernă.

Acestea se completează reciproc, se ajută reciproc şi pot astfel să ofere oamenilor un plus de cunoaştere, ce poate fi fructificat apoi pe toate planurile.

Share on Facebook Share via e-mail Print