Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Sofranel Traista ciobanului

Cursuri de Ayurveda

Brașov

Pitesti

Sofranel

Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri

Iarba-Sarpelui

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în intervalul

17.00 – 19.30,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Cursul de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.

Brasov

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081.

0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Cluj

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede

0740.130.880.

Iasi

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea

0721.777.330

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Articole noi

Termoterapia

Biosignalistica

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

Este bine să mâncăm fructele dimineaţa

Potrivit experţilor, este indicat să nu mâncăm fructe înainte de culcare, deoarece acestea conţin mult zahăr care nu este deloc benefic pentru dinţi. Medicii stomatologi ne informează despre modul corect de îngrijire a danturii. Ei consideră că cel mai nepotrivit moment  de a mânca fructe este seara, deoarece metabolismul încetineşte, iar zaharurile din compoziţia fructelor se vor transforma în grăsime. Multe persoane consumă fructe înainte de culcare, considerând că este suficient pentru curăţarea dinţilor şi nu ar mai fi nevoie de spălarea danturii cu periuţa şi pasta dinţi. Specialiştii ne sfătuiesc să nu mâncăm fructe seara, deoarece cresc aciditatea din cavitatea bucală şi creează un mediu propice dezvoltării excesive a bacteriilor. Este bine de ştiut faptul că fructele conţin mult zahăr, care nu este deloc benefic pentru dinţi. Mai mult decât atât, din cauza faptului că în timpul nopţii glandele salivare secretă mai puţină salivă, dinţii sunt expuşi unui nivel de aciditate mai mare pe timpul nopţii, care în mod obişnuit ar fi mai diluat de prezenţa salivei.

30 septembrie 2014:

Reluarea activităţii CEREMIN

Începând cu luna noiembrie 2014 va fi reluată activitatea CEREMIN - Colegiul de evaluare a recomandărilor şi a eficacităţii mijloacelor de intervenţie neconvenţională.

Colegiul îşi va relua activitatea in cadrul AMN ROMANIA într-o nouă componenţă.

Programul de activitate pe anul 2015 şi rezultatele obţinute în urma evaluărilor şi cercetărilor întreprinse în perioada precedentă vor fi publicate pe site-ul amnromania.ro începând cu luna ianuarie 2015.

Cei care sunt interesaţi de activitatea CEREMIN pot formula întrebări pe adresa de email:

secretariat@amnromania.ro

Să consumăm fructe înainte de masă

Nutriţioniştii spun că, pentru a beneficia de calităţilor lor nutritive, fructele se mănâncă întotdeauna înainte de masă, de preferat cu 30 de minute înainte de a consuma alte alimente. Astfel, nutrienţii vor fi mai bine absorbiţi de organism şi, în plus, procedând aşa, sunt evitate balonările şi încărcarea excesivă a stomacului. Un alt sfat util este de a nu combina fructele dulci (mango, banane, papaya, curmale, fructe confiate, smochine) cu cele acide (grapefruit, clementine, kiwi, lămâi, mandarine, rodii, portocale). De asemenea, cel mai bun moment să mănânci fructe este dimineaţa, pe stomacul gol. Prin conţinutul mare de apă, fructele sunt ideale pentru energizarea şi hidratarea organismului.


Izolarea socială predispune la boli cardiovasculare

Federaţia franceză de cardiologie a emis un comunicat de presă prin care arată că persoanele care manifestă tendinţe maladive de izolare socială şi care suferă de singurătate prezintă de două ori mai multe riscuri de a se confrunta de o afecţiune cardiovasculară. Recent, doar în Franţa există un număr de 5 milioane de persoane se confruntă cu tendinţe de izolaţionism social şi de singurătate, subiect ce este, în genereal, considerat în continuare a fi un tabu, chiar şi în ţările civilizate. Explicaţia constă în faptul că, pe termen lung, singurătatea poate conduce la un stil de viaţă nesănătos, marcat de sedentarism, îngrăşare excesivă, apariţia unui nivel mai mare al stresului, fumat, alimentaţie dezechilibrată şi apariţia hipertensiuii arteriale. Claude le Feuvre, preşedintele Federaţiei franceze de cardiologie, a declarat că problema poate consta în faptul că, de regulă, medicii nu-şi chestionează pacienţii şi cu privire la interacţiunile sociale ale acestora şi nici nu le pot prescrie pe reţetă socializarea, indicându-le eventual faptul că izolarea socială maladivă poate constitui un pericol real pentru sănătatea cardiovasculară.Să învăţăm să bem apa cât mai sănătos

Este binecunoscut faptul că apa este esenţială pentru bunăstarea trupului şi că hidratarea este extrem de importantă pentru organism. Persoanele care intenţionează să slăbească se gândesc adeseori că pot să bea mai multă apă deodată pentru a reuşi astfel să piardă în greutate. Însă, în realitate, degeaba bem jumătate de litru de apă aproape dintr-o înghiţitură, pentru că această modalitate grăbită de a consuma apa nu va avea aproape niciun efect favorabil hidratării organismului, deoarece trupul nu va avea suficient timp să o absoarbă şi astfel să se hidrateze în mod corespunzător. Tocmai de aceea, specialiştii avertizează asupra faptului că cel mai indicat mod de a bea apă este să bem apă cu paiul şi să nu consumăm mai mult de 120 de ml de apă o dată. Mai bine bem apă de mai multe ori succesiv, mai bine consumăm apă puţin câte puţin, în mod repetat, decât să bem multă apă deodată, aceasta desigur în condiţiile în care scopul principal pe care îl urmărim este hidratarea trupului.

Produsele cosmetice afectează femeile

Un studiu recent a arătat că femeile îşi aplică zilnic pe trup 515 produse chimice. Parfumurile, deodorantele, fardurile, vopseaua de păr, cremele de zi şi de noapte, produsele anti-ţânţari, săpunurile şi produsele de spălat vase conţin substanţe periculoase care pot pătrunde în trup şi pot duce la apariţia unor boli letale. Conform studiului realizat de Bionsen, o societate cosmetică britanică care vinde deodorante fără aluminiu, femeile îşi aplică pe corp zilnic aproape 515 produse chimice. Ceea ce este alarmant că aceste otrăvuri sunt transmise şi descendenţilor. De exemplu triclosanul şi triclocarbanul, doi agenţi anti-bacterieni prezenţi în numeroase produse de consum curent, se găsesc în organismul femeilor însărcinate şi pot fi transferate fătului.


Ştiri şi informaţii din medicina neconvenţională