Taberele de Ayurveda

Meteoterapia

Conventional si neconventional

Perspectiva ayurvedica

Renuntarea la fumat

Batoane energizante

Vitamina B

Consumul de apa

Ghimbirul cu miere

Ghimbirul - un valoros remediu

Mierea - nectarul zeilor (1)

Mierea - nectarul zeilor (2)

Beneficiile apei

Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

ARTICOLE RECENTE

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Renuntarea la fumat

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K, 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda Drobeta  0723.308.683.

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Concurs Renuntarea la fumat

Articole de actualitate

Aloe

Coronita

Hranirea pielii

Lipicioasa

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica


Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

Sărbătoarea de Sânziene

Monica Pașcalău, lector de Ayurveda AMN-România

Tradiția populară

În tradiția populară românească se vorbește despre binecunoscuta noapte de Sânziene, cum că este o noapte magică ce se manifestă ca un moment mirific, fermecător, de liniște uimitoare de echilibru.

Se spune că în această noapte se deschid largi porțile cerului și entitățile tainice, benefice, din lumea eterică, vin în această noapte într-un complex și uimitor contact cu lumea pământeană. În această noapte, ce este serbată între 23 și 24 iunie, aceasta fiind noaptea premergătoare a zilei Sfântului Ioan Botezătorul, se spune în folclor, că ființele umane norocoase, atât bărbații cât și femeile, pot întâlni într-o manieră magică, sânzienele.

În tradiția populară, sânzienele mai sunt numite sfintele, frumoasele, măiestrele sau sânzăienele, iar în folclor se spune despre aceste entități că sunt niște ființe extraordinar de frumoase, formidabile, sunt făpturi diafane, luminoase alcătuite din aer, sunt albe, uluitor de frumoase, sunt toate binefăcătoare și sunt înzestrate cu anumite insușiri benefice.

Zânele

Tot în folclor se spune că anumite că anumite fuioare ușoare de vânt ce se manifestă în timpul zilei, noaptea se transformă în zâne, în iele, ce au părul auriu, au niște rochii albe ce au parcă făcute din abur și ele dansează jucăușe în hore amețitoare prin grădini unde nu sunt oameni și se mută apoi dintr-un loc în altul, cântând prin aer cu niște glasuri melodioase ce sunt nemaiauzit de armonioase.

Despre iele se spune ca sunt entități ale aerului semitransparente, sunt pure, sunt nobile, sunt greu de perceput de către ființele umane obtuze, josnice, vicioase, iar natura lor este instabilă, fermecătoare, fluidă și este predispusă la mișcări ce sunt în formă de turbioane spiralate.

Natura binefăcătoare

Tot în folclor se menționează că sânzienele sau drăgaicele sunt binefăcătoare, sunt binevoitoare pentru ființele umane care prezintă o orientare lăuntrică eminamente benefică. Sânzienele, atunci când sunt invocate și când li se oferă anumite ofrande plăcute, conferă fertilitate extraordinară culturilor agricole.

Se mai spune că Sânzienele ajută păsările, ajută animalele, fac să apară un miros puternic și conferă capacități vindecătoare uimitoare florilor. Atunci când sunt invocate cu unele ofrande prealabile, intervin într-un mod paranormal, tămăduiesc bolile și anină sau fac să dispară suferințele oamenilor. Se mai spune că ele apără lanurile de intemperiile naturii. Tocmai pentru că sunt dintr-o altă lume, și că sunt extraordinar de frumoase, fermecătoare, în folclor se spune că „cine le vede nu le crede, și cine le aude, pentru că este prost, nu le răspunde”.

În cadrul tradiției populare românești, Sânzienele mai sunt cunoscute și sub numele de ielele și frecvent acestea sunt descrise ca fiind descrise ca fiind niște minunate fecioare oarecum zânatice ce sunt înzestrate cu o uimitoare putere de fascinație benefică dar și cu uimitoare puteri magice. Se spune despre ele că au aceleași puteri supranaturale precum nimfele, precum naiadele, precum diadele, sau precum sirenele, sau altfel spus, ondinele.

Credințe populare

Ielele locuiesc mai ales în văzduh, dar și în munți, în peșteri, la înălțime pe vârful stâncilor sau pe malurile apelor. Uneori sălășluiesc în bălării sau se manifestă la răspântii. Sunt descrise uneori ca scăldându-se în apa cristalină a izvoarelor.

Se afirmă despre aceste făpturi că apar în special noaptea, la lumina lunii, și se rotesc pline de voioșie în hore în locuri retrase cum ar fi poienile silvestre, iazurile, răscrucile de drumuri mai puțin frecventate, vetrele părăsite sau dansează în grup în văzduh. Există mărturii în care se spune că au fost văzute dansând goale, cu sânii goi, armonioși, cu părul lung despletit, dar mai rar sunt descrise ca având un veșmânt din zale sau sunt înfășurate în niște văluri transparente și poartă clopoței ce fac să apară un sunet cristalin la picioare. Dansul lor specific este hora. Este uimitor că acest dans este totodată un dans folcloric.

O modalitate ezoterică de a ne pregăti pentru această noapte de sânziene, pentru a putea să percepem aceste entități subtile benefice care sunt Sânzienele, este de a administra sublingual ½ linguriță din pulberea uscată din flori de sânziene. O umezim cu puțină apă plată sau minerală, o plasăm sublingual și o menținem sublingual, timp de 15-20 minute. Apoi, putem să înghițim pulberea din flori de sânziene cu apă.

Share on Facebook Share via e-mail Print