Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Sofranel Traista ciobanului

Cursuri de Ayurveda

Brașov

Pitesti

Sofranel

Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri

Iarba-Sarpelui

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în intervalul

17.00 – 19.30,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Cursul de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.

Brasov

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081.

0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Cluj

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede

0740.130.880.

Iasi

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea

0721.777.330

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Articole noi

Termoterapia

Biosignalistica

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA


Rolul factorilor psihici în apariţia bolilor


În practica medicinii psiho-somatice, diagnosticarea bolilor emoţionale este făcută în principal pe baza simptomelor, însă fără excluderea unor cauze organice. Anumite simptome somatice evidenţiază, dar nu indică întotdeauna în mod exclusiv, existenţa unei origini emoţionale. Acestea includ: plâns, tremur, impotenţă, frigiditate, palpitaţii, oftat, dificultăţi respiratorii, senzaţie de presiune la nivelul capului şi  adeseori oboseală şi epuizare fizică.


Pentru managementul eficient al stărilor persoanelor care prezintă boli psiho-somatice este important să fie cunoscută ponderea cauzelor organice, a problemelor de personalitate şi a nivelului stresului. Este necesar să se investigheze atât starea mentală, cât şi cea fizică, precum şi întreaga istorie a bolnavului. O examinare clinică completă este necesară pentru a exclude bolile organice. O boală organică poate determina o tulburare emoţională, dar şi bolile organice pot coexista cu bolile emoţionale la acelaşi bolnav.


Înţelegând rolul influenţelor psihice în apariţia şi manifestarea unei boli, întrebarea importantă este cum să pot fi diminuate aceste influenţe.  Descoperirea  fenomenului de feed-back indică faptul că o mare varietate de procese fizice pot fi influenţate de eforturile mentale pozitive ale bolnavului. O parte a educaţiei pentru sănătate este ca bolnavii să fie determinaţi să descopere şi să înţeleagă faptul că au participat, fie conştient, fie inconştient, în trecut la apariţia şi dezvoltarea bolilor lor, şi prin urmare că vor putea de asemenea participa conştient şi la procesul de vindecare.


Sistemul tradiţional Ayurveda pune accent pe recunoaşterea modului în care bolnavul a participat la apariţia bolii. Pentru aceasta, sistemul AYURVEDA foloseşte termenul „PRAJNAPARADHA” care înseamnă „transgresie volitivă” (literal: „crime împotriva înţelepciunii”) sau, altfel spus, „participarea realizată prin ignorarea regulilor elementare ale unei vieţi sănătoase”. Practic vorbind, ideea nu este de a induce o stare de vinovăţie în bolnav, ci de a-l face să înţeleagă în mod corect faptul că anumite alegeri (opţiuni) pe care le-a făcut în trecut l-au expus la anumite solicitări, în anumite moduri care au determinat ulterior instalarea unui anumit dezechilibru. Aceste alegeri e posibil să fi fost deliberate sau nu, sau poate au fost condiţionate de personalitatea sa, ori de diferite constrângeri exterioare, precum şi de condiţionările sociale şi culturale. Ţinând cont de acest adevăr, participarea bolnavului la propria sa vindecare se poate face chiar prin adoptarea unor modificări binefăcătoare neapărat necesare, ale atitudinii mentale individuale şi totodată ale stilului de viaţă.


Un rol foarte important îl are puterea vindecătoare a mentalizării pozitive, realizată chiar de către bolnav şi susţinută şi de interacţiunea cu terapeutul. Pe de altă parte, atitudinea negativă a pacientului, a medicului sau a familiei poate produce un „efect placebo invers”, adeseori cu efecte negative considerabile. Însă, o atitudine mentală pozitivă constantă, combinată cu modalităţi de scădere a stresului, pot avea un puternic impact pozitiv în procesul terapeutic şi pot facilita o rapidă vindecare.