Recomandari


Parteneri


Inscrieri curs Ayurveda


Articole noi

Asociaţia naţională pentru promovarea medicinelor neconvenţionale din România
Acasa

AMN ROMÂNIAMari înţelepţi şi practicieni ai sistemului Ayurveda


Atreya

Sinivali

Shushruta

Bharadvaja

Kashyapa

Jivaka

Nagarjuna

Charaka


Bharadvaja


Bharadvaja este un înţelept de o mare profunzime şi devoţiune care, datorită capacităţilor sale spirituale deosebite şi datorită unei exemplare dinamizări supramentale, a primit o iniţiere excepţională de la Indra.

În această iniţiere Indra i-a transmis în mod non-verbal lui Bharadvaja o cunoaştere extrem de vastă, esenţializată, referitoare la Energia fundamentală a vieţii (ayus). Bharadvaja a asimilat în mod corespunzător întreaga cunoaştere a Stiinţei vieţii, de o întindere nemăsurabilă. Cunoaşterea pe care Indra i-a oferit-o lui Bharadvaja a fost un dar divin inestimabil. Bharadvaja a avut apoi rolul de a comunica celorlalţi înţelepţi adevărul spiritual ce i-a fost transmis de către Indra.

Despre înţeleptul Bharadvaja se menţionează în lucrările tradiţionale de Ayurveda că este prima fiinţă umană de pe Pamânt careia i s-a revelat ştiinta Ayurveda-ei. Cunoscut ca fiind un yoghin exemplar, Bharadvaja a realizat un procedeu yoghin de proiecţie paranormală în sfera subtilă de forţă spirituală a Marelui Zeu Indra. Înţeleptul Bharadvaja a realizat perfect această translaţie a conştiinţei şi a primit de la Indra cunoşterea esoterică a întregii Ştiinţe a Vieţii (Ayurveda).

Bharadvaja reprezintă un model de yoghin care a fost călăuzit spiritual in mod direct de către Marele Zeu Indra. Înţeleptul Bharadvaja a realizat un procedeu yoghin secret de translaţie a conştiinţei în tărâmul celest al fiinţelor divine zeieşti, similar cu tehnica yoghină Pho-wa. Această acţiune a sa a fost esenţială pentru salvarea fiinţelor umane şi ulterior pentru vindecarea lor.

Indra i-a oferit lui Bharadvaja principii esenţiale aplicabile în momente diferite ale derulării vieţii pe planeta Pământ. Înţeleptul Bharadvaja s-a bucurat de o viaţă fericită şi foarte lungă şi a comunicat toate cele ce i-au fost reveleate de către Indra către ceilalţi înţelepţi.