Recomandari


Parteneri


Inscrieri curs Ayurveda


Articole noi

Asociaţia naţională pentru promovarea medicinelor neconvenţionale din România
Acasa

AMN ROMÂNIAO scurtă sinteză asupra benefiiilor terapiei prin râs


Beneficiile înregistrate de practica terapiei prin râs se pot fi sintetizate în trei mari domenii şi anume: beneficii asupra trupului, beneficii asupra emoţiilor şi beneficii asupra relaţiilor interumane.


În ceea ce priveşte beneficiile trupeşti putem enumera îmbunătăţirea calităţii somnului, fortifierea sistemului imunitar şi creşterea rezistenţei la durere, prin îmbunătăţirea secreţiei de endorfine. La acestea se adaugă o mai bună funcţionare a inimii, realizarea unui excelent masaj al organelor abdominale, o rapidă şi eficace relaxare trupească realizată printr-o amplă detensionare.


În privinţa beneficiilor emoţionale s-a putut remarca mai ales diminuarea considerabilă a incidenţei stresului, instalarea unie stări constante de bunădispoziţie, orientarea către a avea mai mereu o gândire binefăcătoare şi o stare de optimism de fundal, amplificarea capacităţii de autocontrol şi prin aceasta o accentuarea procesului de dispariţie a tensiunilor psihice.


În ceea ce priveşte relaţiile cu ceilalţi, terapia prin râs conferă o atitudine calmă, facilitează comunicare non-verbală benefică, face posibilă dezamorsarea problemelor ce apar în cazul relaţiilor tensionate, favorizarea înţelegerea între oameni, facilitează aprofundarea comunicării şi a schimburilor creatoare de idei şi mai ales conduce la o certă îmbunătăţire a relaţiilor profesionale, de colaborare şi de prietenie dintre oameni.