Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Sofranel Traista ciobanului

Cursuri de Ayurveda

Brașov

Pitesti

Sofranel

Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri

Iarba-Sarpelui

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în intervalul

17.00 – 19.30,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Cursul de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.

Brasov

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081.

0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Cluj

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede

0740.130.880.

Iasi

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea

0721.777.330

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Articole noi

Termoterapia

Biosignalistica

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA


Beneficiile renunţării la fumat


În ciuda vastei informări privitoare la efectele nocive ale fumatului, a educaţiei despre sănătate şi a multiplelor avertismente prevăzute de lege, comercializarea ţigărilor a luat un mare avânt în ultimii ani. Motivele sunt multiple. Unul dintre acestea este că mulţi fumători consideră că după câţiva ani de fumat este inutil să mai renunţe, deoarece ei cred că deja răul s-a produs, însă aceasta nu este adevărat. S-a demonstrat în repetate rânduri că renunţarea la fumat reduce mortalitatea cauzată de cancerul pulmonar şi de atacul de cord şi, de asemenea, că o asemenea hotărâre bună poate îmbunătăţi considerabil longevitatea.


Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord, apropiat de cel al nefumătorilor. De asemenea, s-a constatat că stoparea fumatului accelerează vindecarea ulcerelor gastrice şi că renunţarea la fumat stopează complet procesul de degradare a vaselor de sânge.


În general, motivaţia primară pentru a renunţa la fumat o reprezintă riscul de boală. Mulţi oameni renunţă la fumat după anumite probleme de sănătate, unii chiar după ce se confruntă cu un atac de cord. Dar acţiunea preventivă trebuie să înceapă mult mai devreme. În prezent, mai puţin de 20% din fumători devin nefumători. În conformitate cu spusele pline de umor ale lui Mark Twain pare să fie foarte uşor să renunţi pentru scurt timp la fumat: „Ştiu”, spunea el, „pentru că am renunţat de mii de ori la fumat!”, semnalând prin această remarcă faptul că acest obicei nociv are de cele mai multe ori rădăcini puternice în comportamentul negativ dobândit al omului, fiind necesară o determinare suficient de puternică pentru a-l eradica definitiv.


Pentru fumătorii aşa-zis moderaţi (cei care folosesc mai puţin de 15-20 de ţigări pe zi) şi care sunt cu adevărat motivaţi să renunţe la fumat, dar care consideră că nu o pot face foarte uşor, cum s-ar spune, dintr-o dată, iată câteva sfaturi utile:Această listă de recomandări este una orientativă. Pornind de la aceste sfaturi, fiecare actual fumător care intenţionează să se lase de fumat pentru a deveni un nefumător poate adapta multe alte modalităţi concrete care să-i fie la îndemână pentru a reuşi să învingă acest obicei nociv.


În general, oamenii care fumează mai mult de 20 de ţigări pe zi sunt mai greu de motivat să se lase de fumat. Sunt necesare atunci încurajarea, îndrumarea şi susţinerea puternică a celor apropiaţi. Încă din 1970 Organizaţia Mondială a Sănătăţii a sancţionat obiceiul nesănătos al fumatului pe baza consecinţelor sale dezastruoase asupra sănătăţii. Tocmai de aceea, este necesar ca în primul rând cei care fac parte din sistemul medical actual să fie în fruntea eforturilor de convingere a pacienţilor să adopte un mod de viaţă sănătos şi să descurajeze fumatul, mai ales în rândul tinerilor şi totodată să intensifice eforturile de a explica fumătorilor cum să renunţe efectiv la fumat.