Ayurveda in Romania Lansare de carte

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Ayurveda in Romania Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

săptămânal, 14.00 – 16.30

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii: 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

Informații telefon:

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda

Drobeta Turnu Severin

Informatii: 0723.308.683.

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Articole noi

Hranirea pielii

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Congres 2019 Concurs Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA


Beneficiile râsului stenic asupra sănătăţii


Dacă cineva nu are posibilitatea de a face mişcare sau dacă nu îi place să facă sport, cea mai simplă alternativă poate consta în trezirea şi valorificarea înţeleaptă a simţului umorului. O repriză de râs sănătos se poate dovedi a fi extrem de folositoare penteru menţinerea sănătăţi inimii. Principiul practic pe care se bazează realizarea acestei forme de yoga se poate rezuma chiar şi la următorul sfat simplu şi direct: „Râdeţi din toată inima!”.


Conform unor studii americane recente, râsul stenic şi sănătos are efecte benefice asupra activităţii inimii. Rezultatul a două studii prezentate la o conferinţă anuală a Colegiului American de Cardiologie din Orlando, Florida, de către cercetători americani arată că râsul are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, aproape la fel ca şi practica exerciţiilor fizice şi a sportului. „Terapia prin râs a devenit o temă serioasă ce a început să fie frecvent abordată la cele mai recente congrese de cardiologie”, spune doctorul Thierry Leperche, doctor la Centrul de Cardiologie din Saint-Denis.


Râsul stenic şi sănătos ameliorează hipertensiunea arterială, produce un masaj intens şi plăcut al organelor interne, dinamizează şi tonifică muşchiul diafragm, asigură o mai bună oxigenare a sângelui şi a ţesuturilor, contribuie la producerea noradrenalinei, conducând astfel la instalarea unei ample stări de bunădispoziţie.


Terapia prin râs îmbunătăţeşte imunitatea, deoarece îmbunătăţeşte activitatea limfocitelor T şi a imunoglobulinei, îmbunătăţeşte calitatea somnului, îmunătăţeşte nivelul de serotonină şi conferă o stare de stimulare senzorială plăcută, de tonifiere şi de detensionare.


Sinteza studiilor şi cercetărilor doctorilor Lee Berk şi Madan Kataria de la Univesitatea Loma Linda din California, împreună cu doctorul Henri Rubinstein de la Universitatea Neuchatel oferă o listă de beneficii importante care au fost constatate cu privire la eficienţa terapiei prin râs.


Astfel, s-a ajuns la concluzia că râsul conferă fericire, regularizează respiraţia, fortifică sistemul imunitar, combate gândurile negative şi astfel favorizează producerea de dopamină, substanţă naturală care este supranumită „hormonul fericirii, al stării de bine şi al plăcerii”.


Râsul stenic repară punct cu punct tot ceea ce stresul a perturbat sau poate chiar a distrus în fiinţa noastră. Terpia prin râs este o veritabilă practică yoga anti-stress. În ultimul timp a fost demonstrat faptul că terapia prin râs este un veritabil remediu antistres. Numeroase studii au dovedit efectele benefice ale râsului sănătos în genstionarea stresului şi totodată au arătat eficienţa în combaterea manifestărilor sale.


În stare normală, sistemele simpatic şi parasimpatic ale fiinţei sunt în echilibru, dar în caz de stress echilibrul este pierdut şi apare o predominanţă a activităţii sistemului nervos simpatic. Râsul permite restabilirea echilibrului, deoarece înclină balanţa în favoarea activităţii sistemului nervos parasimpatic. În consecinţă, apare în fiinţă o stare de relaxare profundă, în care survine detensionarea muşchilor, reducerea ritmului cardiac, scăderea tensiunii arteriale, regularizarea respiraţiei şi a digestiei. Aceste efecte benefice sunt durabile şi persistă mult timp după ce am avut o repriză de râs copios.