Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Sofranel Traista ciobanului

Cursuri de Ayurveda

Brașov

Pitesti

Sofranel

Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri

Iarba-Sarpelui

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în intervalul

17.00 – 19.30,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Cursul de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.

Brasov

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081.

0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Cluj

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede

0740.130.880.

Iasi

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea

0721.777.330

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Articole noi

Termoterapia

Biosignalistica

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA


Marele înţelept şi eliberat Atreya, care a revelat oamenilor Ştiinţa sacră a Vieţii, Ayurveda


În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este binecunoscut drept un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevărurile fundamentale conţinute în cadrul Ştiinţei sacre a Vieţii (Ayurveda). Cele mai multe dintre expunerile sale pline de înţelepciune conţin o multitudine de elemente practice, deosebit de utile pentru aspirantul care urmăreşte să pătrundă tainele manifestării energiei fundamentale a vieţii în fiinţa umană. Învăţăturile sale au fost consemnate şi s-au păstrat mai ales în celebra lucrare de Ayurveda "Charaka-samhita", lucrare care, alături de alte mari scrieri tradiţionale ayurvedice, reprezintă tezaurul de cunoaştere transmis până astăzi, de acum câteva mii de ani.

Tradiţia ayurvedică precizează că învăţătura Ştiinţei sacre a Vieţii (Ayurveda) a fost transmisă mai întâi în tărâmul cel tainic al fiinţelor divine zeieşti, începând de la Brahma, aspectul lui Dumnezeu de Creator al Universului, către Daksha, exponentul Voinţei manifestatoare a lui Dumnezeu, apoi prin intermediul celor doi Ashvinii, cuplul vindecătorilor divini cereşti şi apoi de către Indra, conducătorul divin al tărâmului fiinţelor zeieşti. Indra este cel care a revelat Ştiinţa sacră a Vieţii (Ayurveda) oamenilor, prin intermediul înţeleptului şi yoghinului Bharadvaja şi apoi a marelui înţelept şi realizat spiritual Atreya.

Înţeleptul Atreya este prima fiinţă umană care a oferit oamenilor ştiinţa şi arta vindecării spirituale, ce a fost primită prin iniţiere, prin intermediul yoghinului şi înţeleptului Bharadvaja, de la fiinţele zeieşti. Tocmai datorită înzestrării sale excepţionale de a face accesibile oamenilor aspectele deosebit de profunde şi complexe ale manifestării vieţii şi totodată datorită compasiunii nesfârşite pe care a manifestat-o faţă de oameni, fiind într-o constantă stare de comuniune cu Marea Putere Cosmică a compasiunii dumnezeieşti Tara, înţeleptul Atreya a fost favoritul celor doi vindecători celeşti Ashvinii şi al Marelui Zeu şi totodată divin inspirator Indra, care l-au ghidat şi l-au susţinut în permanenţă în ceea ce a realizat în decursul vieţii sale terestre, într-o stare de exemplară de compasiune pentru oameni. Tocmai de aceea, în tradiţia ayurvedică înţeleptul Atreya este cunoscut ca fiind fiinţa care a asigurat veriga de legătură între tărâmul tainic zeiesc şi lumea oamenilor. În această direcţie, înţeleptul Hemachandra precizează că, citam: „Aşa cum numele de Atri, din care derivă numele lui Atreya, este simbolul primului constituent corporal vital din microcosmosul fiinţei umane, şi care este cunoscut în Ayurveda sub numele de Rasa-dhatu, la fel şi înţeleptul Atreya este, în felul său, manifestatorul energiei fundamentale a începutului iniţiatic transformator în ceea ce priveşte înţelegerea aspectelor spirituale profunde şi a nenumăratelor taine dezvăluite ale Ştiinţei Vieţii (Ayurveda), precum şi cel care a revelat oamenilor o multitudine de mijloace naturale de vindecare, pe care Dumnezeu le-a pus la dispoziţia celor cunoscători şi inteligenţi, prin intermediul darurilor Naturii, a plantelor de leac, a alimentelor naturale, a apei, pământului, focului, aerului şi a eterului cel subtil”.

Aşa cum rezultă şi din etimologia numelui său, înţeleptul Atreya este exponentul puterii transformatoare a energiei începutului, ce este prezentă în actul sacru al iniţierii spirituale, pe care el a oferit-o tuturor celor care au dorit să afle tainele Ştiinţe sacre a Vieţii (Ayurveda). Tradiţia ayurvedică menţionează faptul că majoritatea expunerilor înţeleptului Atreya au fost structurate ca un dialog între învăţător şi elevii săi, pe baza întrebărilor ce se structurau în mintea aspiranţilor la cunoaştere, în acel cadrul iniţiatic spiritual de acum peste 5000 de ani.

În expunerile sale, înţeleptul Atreya revelează tainele manifestării vieţii în cazul fiinţelor umane, precum şi modul în care fiinţele umane pot, printr-o cunoaştere şi o practică adecvată, să trăiască o viaţă lungă, într-o stare de sănătate şi fericire aproape continuă şi să evite în mod înţelept suferinţele generate de boală sau bătrâneţe. Încă de la începutul expunerilor sale, înţeleptul Atreya descrie care este rostul divin al cunoaşterii Ştiinţe sacre a vieţii: "Deoarece Ştiinţa sacră a vieţii (Ayurveda) este benefică umanităţii, atât pentru viaţa ce se desfăşoară în această lume fizică, cât şi pentru viaţa ce va urma într-una dintre lumile sau, altfel spus, sferele subtile sau tărâmurile în care fiinţa spirituală va continua să existe după părăsirea planului fizic, din acest motiv Ayurveda este considerată de către înţelepţii cunoscători ai scrierilor sacre ca fiind cea fiind de o inestimabilă valoare practică şi spirituală totodată". Tocmai de aceea, înţeleptul Atreya revelează de fiecare dată când expune adevărurile fundamentale referitoare la un anumit tip de suferinţă umană, ce se concretizează sub forma unei anumite tulburări sau boli, şi cheia subtilă-spirituală a situaţiei respective. Cunoaşterea acestei chei secrete permite apoi înţelegerea mecanismelor de natură cauzală, care conduc la manifestarea fiecărui tip de tulburare. Acesta este un aspect spiritual fundamental care caracterizează învăţătura sa. În lumina acestor revelaţii, dezvăluirea sensului spiritual al unei anumite situaţii de boală conduce la o profundă integrare spirituală actului de vindecare ce urmează, conferindu-i astfel o dimensiune completă şi profundă.

Prin intermediul revelaţiilor oferite de către marele înţelept Atreya, oamenii pot înţelege că stările spirituale înalte pot fi trezite şi amplificate în fiinţă cu scopul de a determina o transformare amplă şi profundă a fiinţei umane. Această transformare poate conduce apoi la vindecarea trupului, minţii sau a sufletului omului. Toate aceste transformări binefăcătoare au loc în conformitate cu manifestarea principiului universal al similarităţii (samanya), acesta fiind de fapt chiar Legea rezonanţei oculte, ce a fost revelată în totalitatea aspectelor sale în cadrul Şcolii noastre de Yoga. Învăţăturile marelui înţelept Atreya ne fac să înţelegem faptul că prin cultivarea stărilor spirituale superioare, cum sunt iubirea, aspiraţia spirituală, curajul, bunătatea, altruismul, compasiunea, detaşarea, fericirea, mulţumirea, disciplina spirituală, înţelegerea profundă, autocontrolul perfect al minţii şi al simţurilor, intuiţia, inteligenţa, cunoaşterea superioară, dăruirea faţă de Dumnezeu şi cunoscând totodată corespondenţele profunde care există între aceste stări şi energiile subtile vitale care se manifestă în microcosmosul fiinţei umane, cel iniţiat poate interveni într-un mod eficient atît pentru bunăstarea sa, cît şi a semenilor săi.

Pentru cel care a parcurs şi a înţeles în mod profund învăţăturile marelui înţelept şi eliberat Atreya, toate manifestările vieţii se revelează ca fiind expresii ale voinţei şi înţelepciunii divine şi totodată prilejuri minunate de a înţelege totalitatea şi omniprezenţa fiinţei unice şi infinite a lui Dumnezeu. Fiecare act de vindecare, pornind de la cea mai măruntă, în aparenţă, neplăcere corporală, până la ieşirea din stările prelungite de suferinţă fizică, psihică sau mentală ne pot revela, prin intermediul adevărurilor expuse de către înţeleptul Atreya, aspectele tainice şi inefabile prin care Dumnezeu manifestă în mod distinct puterea sa transformatoare divină, impulsionându-i, adeseori în cele mai aparent neaşteptate moduri, pe oameni, să evolueze din punct de vedere spiritual. Marele înţelept Atreya a oferit cu o divină generozitate oamenilor o învăţătură vastă, deosebit de valoroasă, ce poate fi pusă în practică întocmai ca orice altă disciplină spirituală, chiar şi în condiţiile dificile ale confruntării cu neajunsurile generate de suferinţă, dezechilibru sau boli. Prin învăţătura spirituală oferită astfel, înţeleptul Atreya a oferit oamenilor posibilitatea de a dispune de mijloace de vindecare şi totodată de transformare spirituală ce sunt aplicabile chiar şi în condiţiile dificile ale stărilor de suferinţă. Metodele ayurvedice revelate de înţeleptul Atreya sunt totodată nişte modalităţi spirituale de modelare şi transformare benefică a conştiinţei celui care le practică în mod corect. Ele îi permit astfel practicantului perseverent autocunoaşterea adecvată ce este realizată dintr-o perspectivă profund spirituală şi printr-o constantă invocare, plină de aspiraţie, a ghidării şi ajutorului plin de compasiune a lui Dumnezeu.