Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Sofranel Traista ciobanului

Cursuri de Ayurveda

Brașov

Pitesti

Sofranel

Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri

Iarba-Sarpelui

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în intervalul

17.00 – 19.30,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Cursul de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.

Brasov

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081.

0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Cluj

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede

0740.130.880.

Iasi

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea

0721.777.330

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Articole noi

Termoterapia

Biosignalistica

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

Alimentația naturală si longevitatea


Longevitatea este strâns legată de alimentația si stilul de viață al omului. Alimentația naturală vegetariana si folosirea hranei naturale vii de origine vegetala, la care se adaugă, după caz, laptele si ouăle, contribuie în mod esențial la menținerea sănătății prin păstrarea bunăstării țesuturilor corporale (dhatu), a elasticității pielii, a bunei activității hormonale, prin păstrarea echilibrului la nivelul sângelui (rakta) printr-o constanta si promptă eliminare a toxinelor (ama) care apar.


Toate aceste efecte conduc la înfrumusețarea si menținerea sănătății trupului si la diminuarea ratei de creștere a vârstei biologice cu peste 50% din cea obișnuită la marea majoritate a oamenilor. Creșterea longevității are loc prin creșterea numărului anilor de sănătate in detrimentul anilor de boala si de suferința.


Hrana vie de origine vegetariana, prin dubla calitate de prevenție si de vindecare pe care o are, este la fel de necesara, atât pentru oamenii sănătoși, cat si pentru cei bolnavi. Alimentele naturale sunt un adevărat remediu, lipsit de efecte secundare, care ne întărește sistemul imunitar si ne fortifica trupul. Un organism curat, curățat de toxine prin intermediul alimentației naturale vegetariene, nu permite dezvoltarea agenților patogeni si prin aceasta ajunge sa nu se mai uzeze.


Longevitatea  presupune prelungirea vieții sănătoase si active si prevenirea unei eventuale perioade prelungite de suferință. Longevitatea este un concept complex ce implica menținerea sănătății prin evitarea bolilor, prin menținerea funcțiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat si prin realizarea unor activități benefice creatoare.


Intre factorii ce contribuie la creșterea longevității, menționam echilibrul fizic reflectat printr-o hrănire sănătoasa, bazata pe alimentație naturala vegetariana, stilul binefăcător de viață, reflectat prin exercițiu fizic constant si armonios, igiena individuala, odihna, relaxarea, echilibrul psihic si mental, manifestarea unui comportament caracterizat de bun-simt, capacitate creativa constanta, încredere in sine, curaj si aspirația de cunoaștere. La aceștia se adaugă factori genetici si factori de mediu favorizanți.


De regula, viața oamenilor este scurtată când se produc abateri de la echilibrul vital. Uneori acestea încep chiar înainte de concepție, corpul mamei fiind, de cele mai multe ori, plin de toxine (ama). După naștere, copiilor li se administrează tot felul de formule de lapte praf si, ulterior, de formule alimentare denaturate. De asemenea, părinții recurg la o medicație excesiva in afecțiuni simple.


A trai sănătos este un elixir al vieții si orice act care este împotriva vieții cauzează probleme de sănătate si scurtează viața. Practic, orice afectează sănătatea, la nivel holistic, scurtează viața omului. Măsura in care suntem conștienți si acordăm atenție satisfacerii nevoilor vitale, este măsura sănătății si longevității noastre. Intre factorii ce dăunează longevității, alimentația nesănătoasa, este alături de stres si de consumul excesiv de medicamente, unul dintre cei mai reprezentativi.


Doctorul Aubrey de Grey, președintele Fundației Methuselah, a identificat șapte cauze majore ale îmbătrânirii: pierderea de celule care cauzează deteriorarea organelor respective, acumularea de celule anormale datorita nivelul ridicat de toxicitate, mutațiile perturbatoare ale echilibrului general care au loc la nivel celular, mutațiile la nivel de mitocondrii ce conduc la modificări defavorabile la nivel de ADN, uzura la nivel intercelular ca urmare a acumulării de toxine, excesul de molecule nedigerabile, uzura la nivel extracelular rezultat in urma acumulării de toxine extracelulare, proteinele extracelulare ce determina pierderea elasticității țesuturilor.


După cum se observă, toate aceste cauze sunt strâns legate de unele deficiențe majore din alimentație. Alimentația nesănătoasă este marea deviere de la legile naturii. Alimentația nesănătoasa in care omul  mănâncă prea multe grăsimi sau îngurgitează multe substanțe chimice de sinteza, in care consumă alimente modificate genetic, produse fast-food, alimente foarte sărate, zahar rafinat, conduce gradat la uzura trupului si la apariția așa numitor boli ale bătrâneții care afectează serios calitatea vieții. Tocmai de aceea o alimentație sănătoasa, naturala, vegetariana este un instrument deosebit de valoros in demersul de menținere a stării de sănătate a trupului si de asigurare a unei vieți lungi si sănătoase.