Recomandari


Parteneri


Inscrieri curs Ayurveda


Articole noi

Asociaţia naţională pentru promovarea medicinelor neconvenţionale din România
Acasa

AMN ROMÂNIA


PSIHOTERAPIE

Acum aproape 400 de ani, Robert Burton, în cartea sa „Anatomia melancoliei”, observa că umorul purifică sângele, întinereşte corpul şi îl pregăteşte pentru orice situaţie. Bucuria este motorul principal al dărâmării pereţilor melancoliei şi reprezintă o cură vindecătoare foarte eficientă.

Sigmund Freud afirma că veselia este o modalitate foarte utilă pentru contracararea tensiunii nervoase şi, de asemenea, el constata că umorul este o terapie deosebit de eficientă în multe situaţii de boală fizică.

Boala ce s-a manifestat în trupul fizic este de fapt rezultatul a ceea ce s-a acumulat profund în planurile subtile ale fiinţei. Ea porneşte de la un mod de a gândi, vorbi sau acţiona incorect, de la atitudini sau tendinţe greşite pe care le-am păstrat şi manifestat o perioadă mai mare sau mai mică de timp.

Nimic nu se petrece în trupul fizic fără să existe un motiv mai profund sau, altfel spus, o cauză subtilă de boală.

Pentru a realiza cu succes un regim alimentar de purificare despre care ştim foarte bine că este bun şi folositor nouă este necesar ca încă de la început să ne “înarmăm” cu o stare interioară de hotărâre şi de încredere în reuşita a ceea ce dorim sa facem binefăcător.

Încă înainte de începe efectiv respectivul procedeu trebuie sa avem foarte clar în minte scopul pentru care îl realizam. O motivaţie benefică ce este fermă, puternică şi bine conturată este de natură sa ne ajute.

În prezent nu au fost studiate îndeajuns care sunt modificările fiziologice ale corpului şi minţii produse de stările benefice de veselie, bucurie şide râs, dar ne putem imagina că efectele sunt în mod categoric opuse celor cauzate de frică, mânie sau frustrare.

Acum aproape 400 de ani, Robert Burton în cartea sa „Anatomia melancoliei”, observa că umorul purifică sângele, întinereşte corpul şi îl pregăteşte pentru orice situaţie. Starea de bucurie este motorul principal al dărâmării pereţilor melancoliei.

Efectele emoţionale asupra funcţiilor corpului nu sunt caracteristice doar omului. Infarctul miocardic apare în cazul babuinilor din Kenya supuşi stresului emoţional când sunt prinşi, în absenţa unor boli cardiovasculare. În această situaţie infarctul miocardic are loc pe o bază funcţională, probabil cauzat de spasmul arterei coronare cauzat de furie.

Leşinul psihogen iniţiat de factori emoţionali cum este frica, este asociat cu o supra-activare a parasimpaticului, ceea ce duce la vasodilataţia în regiunea splahnică şi o diminuare a volumului de sânge circulant.

Raspunsurile organelor la emotii perturbatoare

Puterea vindecatoare a starilor benefice

O inima fericita are o mare putere vindecatoare

Necesitatea unei atitudini psihice benefice şi constructive pe care să o putem menţine în timpul realizării unor regimuri alimentare

Înţelegând rolul influenţelor psihice în apariţia şi manifestarea unei boli, întrebarea importantă este cum să pot fi diminuate aceste influenţe. Descoperirea  fenomenului de feed-back indică faptul că o mare varietate de procese fizice pot fi influenţate de eforturile mentale pozitive ale bolnavului.

O parte a educaţiei pentru sănătate este ca bolnavii să fie determinaţi să descopere şi să înţeleagă faptul că au participat, fie conştient, fie inconştient, în trecut la apariţia şi dezvoltarea bolilor lor.

Rolul factorilor psihici in aparitia bolilor

Un nou mod de vindecare