Ayurveda in Romania Lansare de carte

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Ayurveda in Romania Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

săptămânal, 14.00 – 16.30

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii: 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

Informații telefon:

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda

Drobeta Turnu Severin

Informatii: 0723.308.683.

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Articole noi

Hranirea pielii

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

Ziua Ayurvedei

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Congres 2019 Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

Lămâiul cunoscut sub denumirea latina de Citrus Lemon, este un arbust spinos, originar din India (fiind descris  cu mii de ani în urmă în Charaka Samhita- tratat fundamental în medicina ayurveda- sub denumirea de Jambhira sau Jaamphal). De aici s-a răspândit în  toată regiunea arabă şi mediteraneeană, iar Cristofor Columb îl aduce în Spania în 1493. Lămâiul are flori galbene, cu nuanţe purpurii, iar fructul  său este o bacă galbenă, cu coaja bogată în uleiuri aromatice, binecunoscuta lămâie. În scop terapeutic se folosesc în special fructele, mai puţin florile şi frunzele.  

dr. Violeta Pârvu

Centrul naturist Steaua Divina, Bucuresti

Beneficiile lamâiului

Ce conţin lămâile:

Fructele conţin multă apă, proteine, lipide, carbohidraţi, celuloză, acizi organici (6-8% acid citric în suc, acid malic), săruri organice (citrat de calciu, citrat de potasiu), aldehide, elemente minerale: sodiu, potasiu, calciu (continutul în calciu este de 40 mg la 100 mg suc), fosfor, fier, clor, sulf, siliciu, mangan, cupru şi vitamine (mari cantitati de vitamina C:50-70 mg/100 g în suc şi 163 mg/100 g în coajă, vitaminele A, B1, B2, B3, D, E, PP în cantităţi mici).

Coaja de lămâie conţine 2,5 % ulei volatil, flavone, principii amare, carotenoide, cumarine şi furanocumarine, lipide simple (steride), săruri ale acidului limonic. Din coaja de lămâie se extrage uleiul de lămâie, care are virtuţi terapeutice deosebite.


Acţiuni:

- Se utilizează cu efecte foarte bune în tuse, răceli, gripă, scorbut, fragilitate capilară (datorită conţinutului crescut de vitamina C), iar conţinutul crescut de bioflavonoide  are  ca efect întărirea pereţilor vasculari, fiind folosit eficient în varice, flebite, arterioscleroza, probleme circulatorii.

- Efectul antiinfecţios al flavonoidelor şi cumarinelor face să fie utilizat cu succes în caz de hepatită acută, hepatită cronică, ciroză hepatică, insuficienţă hepatică agresivă.

- Deşi fructul şi sucul său au un gust acru foarte intens, în mod paradoxal sucul de lămâie reduce hiperaciditatea gastrică.  

- Conţinutul crescut în vitamina C, ajută la întărirea sistemului imun , având şi un puternic efect antioxidant în organism.

- Frunzele de lămâi sunt folosite pentru reducerea febrei, precum şi în caz de insomnie.

- Sucul proaspăt de lămâie este un bun antiseptic, putând fi folosit pe răni sau în jurul ariilor infectate, ajutând la vindecarea lor.

- Sucul de lămâie este un bun hipocolesterolemiant şi un ajutor eficace în prevenţia  şi tratamentul diabetului, aterosclerozei şi artrozei.

- Sucul de lămâie este folosit şi în caz de obezitate, afecţiuni febrile sau anemie.

- Uleiul de lămâie este folosit cu rezultate bune în cefalee şi migrenă, precum şi în viroze respiratorii, astm, bronşită.


Mod de utilizare:

Sucul de lămâie

- Ca sursă de calciu se recomandă sucul de la o lămâie şi coaja spălată a unui ou ecologic. Se lasă la macerat 1 săptămână. Se adaugă miere naturală după gust; se iau 3 linguriţe pe zi.

- Citronada (sucul de lămâie combinat cu apă şi miere de albine)

se recomandă în afecţiuni febrile, vărsături, anemie, obezitate, hiperaciditate gastrică.

- Contra oxiurilor se recomandă sâmburi de lămâie pisaţi, amestecaţi cu miere naturală, în fiecare dimineaţă, timp de 5-6 zile.

- Consumând în caz de epidemii câte 200-300 g suc de lămâie zilnic, se conferă organismului, prin vitamina C, rezistenţa la îmbolnăviri.


Uleiul de lămâie: In doza de 2- 3 picături de 3 ori pe zi combinat cu miere ori sub formă de inhalaţii, dă rezultate bune în gripe, răceli, rinite, sinuzite, migrene.