Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri sesiunea 2017 - 2018

Traista ciobanului Traista ciobanului Traista ciobanului Sofranel Iarba-Sarpelui

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Iarba-Sarpelui

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în fiecare zi de joi,

în intervalul

18.30 – 21.00,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Conferinta de deschidere a cursului de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.


AMN - ROMANIA REVALORIZAREA DOMENIULUI MEDICINELOR NECONVENŢIONALEde Alexie SpiridonApărută în 1992, Asociaţia naţională pentru promovarea Medicinelor Neconvenţionale (AMN - România) a urmărit să contribuie la restructurările posibile, care erau de aşteptat atunci şi astfel să participe în mod constructiv la completarea a ceea ce de obicei, până la acel moment, nu fusese integrat în activitatea normală, să o numim de rutină, a activităţii de educaţie pentru sănătate a omului. Aici includem diferitele modalităţi « populare, complementare şi altele asemenea », dintre care unele erau cunoscute şi folosite în diferite moduri, în perioada de dinainte de 1989.

Se prefigura astfel că în noile condiţii se va putea ridica vălul « necunoaşterii » de pe acestea. Atât de apropiate de om şi de natură, modalităţile specifice domeniul medicinelor neconvenţionale putea fi abordat de acum într-un mod practic, decent, sistematic, deschis, care să fie totodată purificat de superstiţii, dogme sau semidoctism. 

În activitatea susţinută de către AMN în România s-a urmărit promovarea dezideratelor medicinelor neconvenţionale, ce rezulta din năzuinţa omului către atingerea şi menţinerea stării de sănătate prin mijloace naturale. Acestea au fost delimitate din practică, verificate prin documentare şi apoi prin reverificare practică, şi susţinute pe baza unor argumente atent evaluate. Astfel, s-a ajuns la concluzia necesitaţii revalorizării, în contextul actual, a stării general umane de bun simţ.

 Merită făcută o primă observaţie. Încă de la acest nivel, al « bunului simţ », considerăm cuvenit să fie prezentată o perspectivă clinică asupra noţiunii de bun simţ. Astfel, bunul simţ este o funcţie a sistemului personalităţii umane, care se trezeşte şi se dinamizează ca urmare a unei corecte educaţii şi dezvoltări a afectivităţii. Acestea merită notate ca şi contribuţie, care adaugă axiologiei vestice o dimensiune oarecum anatomofiziologică, mai aproape de bine cunoscută corespondenţă tehnică « funcţia creează organul ». Principiile morale devin efecte ale unei personalităţi corect constituită, continuând să fie numite şi înregistrate ca şi coduri ale binelui, frumosului şi adevărului. Afirmaţia « Nu face altuia ce ţie nu-ţi place », iese din domeniul arbitrarului şi devine astfel simptom sau semn într-o patologie care ne priveşte pe toţi, pentru care poate că nu aveam încă, până acum, cunoaşterea adecvată.

Activitatea AMN poate evidenţia multe elementele valoroase oferite de sistemele străvechi de vindecare. Acestea sunt propuse pentru a fi adăugate la necesitatea îmbunătăţirii modalităţilor de menţinere şi redobândire a stării de sănătate a omului modern şi sunt prezentate în cadrul feluritelor activităţi ale AMN, care se desfăşoară în mod susţinut în România. Astfel este îndeplinit dezideratul de a prezenta în România, sistematic, sintetic şi aplicativ, cele mai valoroase cunoştinţe referitoare la viaţă, la fiinţa umană, la îngrijirea sau recuperarea sănătăţii, cu multe consecinţe bune şi folositoare, care decurg din acestea. Cei care participă la activităţile AMN au observat deja că diferitele informaţii care le-au fost aduse la cunoştinţă sunt originale, practice şi folositoare. Tocmai de aceea, vom urmări să prezentăm şi pe această cale, prin intermediul site-ului nostru, elemente care pot fi propuse pentru îmbunătăţirea activităţilor în domeniul sănătăţii în România. Dată fiind prezentarea acestora pe site-ul www.amnromania.ro suntem deschişi către un dialog constructiv cu privire la domeniul medicinelor neconvenţionale.