Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Sofranel Traista ciobanului

Cursuri de Ayurveda

Brașov

Pitesti

Sofranel

Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri

Iarba-Sarpelui

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în intervalul

17.00 – 19.30,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Cursul de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.

Brasov

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081.

0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Cluj

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede

0740.130.880.

Iasi

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea

0721.777.330

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Articole noi

Termoterapia

Biosignalistica

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA


O inimă fericită are o mare putere vindecătoare


Scrierile sacre ale înţelepciunii ne spun că o inimă fericită are o mare putere vindecătoare.


În prezent nu au fost studiate îndeajuns care sunt modificările fiziologice ale corpului şi minţii produse de stările benefice de veselie, bucurie şide râs, dar ne putem imagina că efectele sunt în mod categoric opuse celor cauzate de frică, mânie sau frustrare. Acum aproape 400 de ani, Robert Burton în cartea sa „Anatomia melancoliei”, observa că umorul purifică sângele, întinereşte corpul şi îl pregăteşte pentru orice situaţie, oricât ar fi aceasta de grea. Starea de bucurie este motorul principal al dărâmării pereţilor melancoliei şi reprezintă o cură eficientă în sine.


Sigmund Freud considera că veselia este o modalitate foarte utilă pentru contracararea tensiunii nervoase şi că umorul reprezintă o terapie foarte eficientă. Sir William Osler considera că râsul este ”muzica vieţii” şi că oamenii îşi pot păstra tinereţea râzând. Dr. Norman Cousins scria într-un articol în 1976 în revista „New England Journal of Medicine” că el s-a vindecat cu ajutorul râsului, vitaminei C şi a unui medic înţelegător. El a subliniat importanţa mobilizării puterilor terapeutice proprii. Astfel, el a ajuns la concluzia că bolnavul are responsabilitatea şi totodată puterea de a deveni şi de a se menţine sănătos, iar terapeutul acţionează doar ca profesor şi ghid.


Un studiu interesant a fost publicat în revista Science (SUA) în 1984. În acest studiu de chirurgie a vezicii biliare, 23 de pacienţi ţinuţi în camere cu ferestre către un peisaj natural au avut nevoie de o perioadă postoperatorie mai scurtă în spital, de mai puţine analgezice şi au primit mai puţine evaluări negative în rapoartele asistentelor medicale decât alţi 23 de bolnavi, care au fost spitalizaţi în camere cu vederea către un zid de cărămidă. S-a constatat astfel că un peisaj natural induce sentimente pozitive, susţine interesul şi reduce frica în cei care sunt stresaţi şi totodată, astfel de condiţii bune pot bloca sau reduce stresul şi anxietatea.


În timp ce emoţiile negative, cum sunt frica, mânia, furia, gelozia, lăcomia, frustrarea, distrug viaţa şi generează boală şi suferinţă, trăirile pozitive, cum sunt iubirea, speranţa, încrederea, creativitatea, dorinţa de a trăi şi de a-i ajuta plin de compasiune pe alţii să trăiască vor contribui la menţinerea sănătăţii şi la atingerea unei excelente bunăstări fizice, psihice şi mentale.


Un mesaj important al ayurveda-ei este că sănătatea, în loc să fie „asigurată” sau „livrată”, trebuie realizată şi practicată prin alegerea uni mod de viaţă sănătos, aşa cum se precizează în ramura ayurvedică „Svasthavrita”. Ca fiinţe umane mature, avem puterea şi responsabilitatea de a ne păstra sănătoase corpul şi mintea, prin respectarea câtorva reguli simple de comportament şi conduită cu privire la mâncare, exerciţiu fizic, somn, igienă personală, precum şi a regulilor etice şi morale de comportament. Multe probleme de sănătate sunt cauzate de factori socio-economici sau conjuncturali, care pot fi modificaţi doar printr-o acţiune colectivă. Însă responsabilitatea individuală include şi respectarea responsabilităţii colective.


Scopul promovării cunoaşterii sistemului AYURVEDA este acela de a face oamenii să înţeleagă modul în care comportamentul şi mediul lor le afectează sănătatea, pentru a promova „bunăstarea” şi pentru a preveni bolile printr-o nutriţie adecvată, exerciţiu fizic binefăcător, un mod de viaţă sănătos şi un comportament adecvat în situaţiile de stres. O parte integrantă a relaţiei medic-pacient este de a educa pacientul cu privire la natura şi semnificaţia bolii şi cu privire la posibilităţile de modificare benefică a stilului de viaţă. Esenţa unei practici vindecătoare corecte este chiar educaţia pentru sănătate, în scopul promovării bunăstării şi prevenirii bolilor, precum şi a îngrijirii corespunzătoare a celor suferinzi. Aceasta este de fapt semnificaţia termenului doctor, care provine din latinescul docere (a învăţa).