Recomandari


Parteneri


Inscrieri curs Ayurveda


Articole noi

Asociaţia naţională pentru promovarea medicinelor neconvenţionale din România
Acasa

AMN ROMÂNIA


AYURVEDA

Intocmai cum un trepied nu poate ramane in pozitie verticala daca nu are cele trei picioare de spirijin intacte, la fel si starea de sanatate a omului se bazeaza pe respectarea acestor trei cerinte vitale esentiale.

In mod natural, pentru a-si putea mentine nealterata starea de sanatate si pentru a putea trai o viata lunga si fericita, omul intelept trebuie intotdeauna sa urmareasca sa cunoasca foarte bine si totodata sa respecte TOATE aceste trei cerinte esentiale ale unei vieti fericite.

Trei cerinte esentiale pentru o viata fericita

Ayurveda si sanatatea

Din zorii civilizatiei, sistemul traditional AYURVEDA a acordat prioritate sanatatii. Pentru practicienii ayurvedici din timpurile stravechi regulile de sanatate au devenit o parte integranta a vietii lor spirituale.

Tocmai de aceea, in lucrarile traditionale ayurvedice exista felurite descrieri ale metodelor practice prin care ne putem asigura un mod de viata sanatos. In aceste scrieri se precizeaza in detaliu cum sa traiesti sanatos si cum sa procedezi pentru ca sa iti mentii sanatatea.

Cele trei tipuri de frumusete feminina in Ayurveda

Sistemul AYURVEDA a apărut în India, cu mai mult de 4000 de ani în urmă, dar cunoaşterea profundă a fiinţei umane şi a vieţii, dăruită omenirii de către înţelepţii care au revelat această ştiinţă, despre care textele tradiţionale spun că este de origine divină, este şi astăzi perfect valabilă, la fel ca şi atunci.

Structura fiinţei umane nu s-a modificat semnificativ de atunci şi (chiar dacă pentru unii ar părea surprinzător) nici problemele şi nici aspiraţiile umane nu s-au modificat fundamental. În fiecare epocă, mentalitatea oamenilor a suferit unele modificări la modul global, dar anumite elemente au rămas neschimbate, chiar în această privinţă.

Tratamentul preventiv al bolii include păstrarea greutăţii în limite normale, dietă sănătoasă potrivită tipologiei constituţionale, exerciţiu fizic moderat, evitarea lovirilor sau a solicitărilor excesive la nivelul articulaţiilor, evitarea stresului şi a emoţiilor negative ce pot genera acest tip de afecţiune.

Tratamentul bolii artrozice este unul holistic care include vindecarea pe mai multe planuri.

O perspectiva neconventionala asupra artorozei

Rezistenta naturală a organismului la diferite infectii sau afectiuni cunoscută ca imunitate are nevoie sa fie stimulată, în special în sezonul rece.  

Sistemul ayurveda, ne oferă posibilitatea de a întelege ce se petrece în interiorul organismului când acesta se confruntă cu diversele schimbări sezoniere si care sunt metodele ayurvedice si remediile folosite pentru ca organismul uman să-si poată păstra starea de echilibru natural.

Diabetul zaharat, este una din bolile cele mai raspândite în civilizaţia modernă şi este în continuă creştere în întreaga lume.

Statisticile arată că din 1980 până azi, numărul cazurilor de diabet la adulţi s-a dublat la nivel mondial, în timp ce diabetul zaharat la copii prezintă o creştere alarmantă în ultimii ani.

Remedii ayurvedice

Cum putem intra în primăvară plini de energie şi feriţi de guturai

Natura ne uimeşte de fiecare dată cănd trecem într-un nou anotimp. E aidoma unui pictor priceput care, adaugând tuşă peste tuşă, înlocuieşte albul cu verde, verdele cu galben auriu, iar galbenul auriu cu roşu, ca mai apoi să se întoarcă înapoi la alb. Şi o face cu multă graţie şi răbdare pentru că natura dispune de o pensulă magică şi o paletă infinită de culori!

Căt de frumos ar fi să putem face şi noi la fel înăuntrul fiinţei noastre... E adevărat că nu suntem atât de pricepuţi ca Pictorul ce dă culoare Naturii, dar putem să ne bucurăm totuşi de arta lui.

Tratamentul ayurvedic al diabetului